Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 30
  Drukuj  
Autor Wątek: Konkurs akwarystyczny  (Przeczytany 123064 razy)
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #90 : Grudzień 27, 2010, 23:33:14 »

Ja "nadworny pesymista' forum pisałem, że tak będzie.
daj mi Mrs 2-3 dni cosik pomyślę.
Ducze też tak pisał.
Myślę, że podświadomie, albo inaczej...myślę, że wszyscy wiedzieliśmy, że tak będzie ale nikt nie chciał o tym "głośno" mówić.

Czekam na odpowiedzi ze sklepów akwarystycznych z prośbą o sponsoring bo w takiej formie tego nie pociągniemy.

oloix
Stały użytkownik

« Odpowiedz #91 : Grudzień 28, 2010, 11:40:05 »

Heh... raczej za darmo nie za sponsorują... będą chcieli w zamian jakiś banerek na stronie czy coś.
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #92 : Grudzień 28, 2010, 14:33:12 »

Heh... raczej za darmo nie za sponsorują... będą chcieli w zamian jakiś banerek na stronie czy coś.
Kilka odpowiedzi odmownych już dostałem więc nawet wstępnego zainteresowania nie było.

emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #93 : Grudzień 28, 2010, 21:39:36 »

Wielkie sklepy internetowe, żal patrzeć/
Mrs ile kasy potrzebujesz -  konkretnie'
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2010, 22:24:06 wysłane przez emperor » Zapisane

Pośpiech w akwarystyce jest wskazany tylko w
czasie zbierania wody z podłogi

Mój baniaczek
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/240l-korzenie-i-galezie/
bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #94 : Grudzień 28, 2010, 21:56:51 »

emperor a Ty bogato urodzony jesteś czy biznesmen?

I consider myself as a one fish wolf pack
emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #95 : Grudzień 28, 2010, 22:12:25 »

emperor a Ty bogato urodzony jesteś czy biznesmen?

Jakie to ma znaczenie bloniu?
Myślę,że żadnego.
Chcę pomóc, to takie złe?

Pzdr

Mój baniaczek
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #96 : Grudzień 28, 2010, 22:16:58 »

Emperor po prostu wspiera rozwój akwarystyki w naszym kraju i pragnie byś i Ty w przyszłości mógł w swoich rękach dzierżyć ster statku o nazwie Polska.

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

Marunia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #97 : Grudzień 28, 2010, 22:19:09 »

Emperor po prostu wspiera rozwój akwarystyki w naszym kraju i pragnie byś i Ty w przyszłości mógł w swoich rękach dzierżyć ster statku o nazwie Polska.

Mam nadzieję, że to nie było ironizowanie z twojej strony Smiley
Co do Emperora, oby więcej takich użytkowników jak ty Smiley
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #98 : Grudzień 28, 2010, 22:43:29 »

Byłem daleki od ironii.  Wink

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #99 : Grudzień 28, 2010, 22:46:54 »

Panowie.
Pytanie zadałem Mrs'owi proste. Po co ten OT?

Pzdr

Mój baniaczek
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #100 : Grudzień 28, 2010, 22:56:58 »

Byłem daleki od ironii.  Wink
Tylko dlaczego zabrzmiało to inaczej?
Już w 2 wątku jakoś dziwnie odpowiadasz emperor'owi, zdradzisz dlaczego?

Panowie.
Pytanie zadałem Mrs'owi proste. Po co ten OT?
Odpowiedź poszła na PW.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2010, 23:25:30 wysłane przez mrs » Zapisane

vento
Super aktywny

« Odpowiedz #101 : Grudzień 29, 2010, 00:16:46 »

trochę późno włączam się do dyskusji, ale niechętnie uczestniczę w konkursach-może z uwagi na to, że biotop to u mnie raczej z innej galaktyki Tongue , doświadczenia w rozmnażaniu ryb nie mam żadnego, a w akwarystyce roślinnej, którą się zajmuję, jestem jeszcze za słaby na konkurowanie z kimkolwiek...
Wpadłem jednak na pewien pomysł:
-jako że jest to pierwszy konkurs organizowany przez samych uczestników (przynajmniej pierwszy, o którym wiem), można by tematykę zostawić otwartą. Każdy chętny wystartowałby z tym co ma najciekawszego do pokazania. Jedni wrzucą opis, inni zdjęcia, kolejni podzielą się marzeniami, a jeszcze inni przedstawią rozwój swojego baniaka (w formie opisowej,bądź fotorelacji)-ten ostatni pomysł mi osobiście najbardziej się podoba. Głosujący będą mieli za zadanie wybrać najciekawszą pracę, bez względu na jej formę. Może na podstawie przewagi jakiejś tematyki, będzie można określić konkretną dziedzinę kolejnego konkursu (mam nadzieję, że ten nie będzie ostatni).
Jak już wspomniałem biotop mam "syberyjsko-australijski", nic nie rozmnożyłem (zresztą ryby mam tylko dla urozmaicenia zieleni-no i oczywiście neony Tongue  ), rośliniak jeszcze niedopracowany, więc wymienione przez Was tematy wykluczają mnie z udziału w konkursie, w formie innej niż zasugerowałem... Jednak chętnie dołączę się do pomysłu, który w pełni popieram, wpłacając składkę. Myślę, że tak około 100zł byłbym w stanie wpłacić, żeby tylko móc obejrzeć zmagania innych i oddać głos na najbardziej podobającą mi się pracę. I to zdanie możecie traktować wiążąco Smiley Mogę ewentualnie przekazać jakąś nagrodę-jestem szczęśliwym posiadaczem butli Co2 6kg, która stoi grzecznie w koncie-pod zbiorniki podłączone są inne butle a tej nie używam. Sprzedawać jej nie chcę, ale chętnie przeznaczę na nagrodę w konkursie. Ostatnio widziałem taką w sklepie akwarystycznym za 170zł, więc myślę, ze będzie dość wartościową wygraną, zwłaszcza dla osób nawożących zbiorniki gazem.
pozdr
« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2010, 00:18:31 wysłane przez vento » Zapisane

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #102 : Grudzień 29, 2010, 02:01:26 »

-jako że jest to pierwszy konkurs organizowany przez samych uczestników (przynajmniej pierwszy, o którym wiem), można by tematykę zostawić otwartą. Każdy chętny wystartowałby z tym co ma najciekawszego do pokazania. Jedni wrzucą opis, inni zdjęcia, kolejni podzielą się marzeniami, a jeszcze inni przedstawią rozwój swojego baniaka (w formie opisowej,bądź fotorelacji)-ten ostatni pomysł mi osobiście najbardziej się podoba. Głosujący będą mieli za zadanie wybrać najciekawszą pracę, bez względu na jej formę. Może na podstawie przewagi jakiejś tematyki, będzie można określić konkretną dziedzinę kolejnego konkursu (mam nadzieję, że ten nie będzie ostatni).
Nie ma szans w taki sposób tego ogarnąc, musi być jakiś punkt zaczepienia bo inaczej wszyscy się pogubią.
Taki przyklad: w konkursie weźmie udział Drago który zrobi świetną prace opisową gatunku którego ja czy Ty nawet nie znamy i przegra bo komuś innemu spodobają się świetne zdjęcia neona.
Mam juz pomysł na temat konkursu i jeśli takowy dojdzie do skutku, to myślę, ze wszyscy będą zadowoleni.

Myślę, że tak około 100zł byłbym w stanie wpłacić, żeby tylko móc obejrzeć zmagania innych i oddać głos na najbardziej podobającą mi się pracę. I to zdanie możecie traktować wiążąco Smiley
Cieszy mnie to bardzo.
Będe jednak nalegał (jeśli konkurs wystartuje) byś jednak wziął w nim udział.

Mogę ewentualnie przekazać jakąś nagrodę-jestem szczęśliwym posiadaczem butli Co2 6kg, która stoi grzecznie w koncie-pod zbiorniki podłączone są inne butle a tej nie używam. Sprzedawać jej nie chcę, ale chętnie przeznaczę na nagrodę w konkursie.
Jeśli Ci zawadza, można zrobić z niej nagrodę.

Panowie, nie ma sensu już mieszać.
Konkurs widziałbym w formie pracy opisowej połaczonej ze zdjęciami.
Jako temat proponuje ciekawi mieszkańcy naszego zbiornika - opis + fotorelacja przy czym jako ukłon w strone akwarystów aktualnie zmieniających biotop czy ludzi nie posiadających aktualnie zbiorników, proponuje dopuszczenie do konkursu ryb które mieliśmy w przeszłości, pod warunkiem oczywiście, że posiadamy odpowiednie zdjęcia.

Wyglądałoby to tak, ze wybieramy sobie gatunek ryby który aktualnie mamy/mielismy i opisujemy jego zwyczaje, zachowanie - słowem wszystko to co przyjdzie nam do głowy. Praca powinna zawierać max 3 zdjęcia przy czym jedno główne przedstawiające cały zbiornik  + 2 dowolne, może być ciekawe ujęcie ryby podczas karmienia czy tarła - co tam chcecie.

Myślę, że taka forma daje równe szanse każdemu. Nie wystarczy mieć nietypowy gatunek ryb w zbiorniku. Liczy się podejście do tematu, sposób opisu, sposób przedstawienia fotki, jednym słowem ciekawy pomysł. Myślę też, że w takim przypadku nawet właściciel gupika ma szanse z właścicielem channy. Wystarczy temat ruszyć z głową.

Nie chciałbym też robic w tym zakresie już żadnych modyfikacji, jeśli konkurs zrobimy, wszystkie szczegóły podam w osobnym wątku w ktorym będzie cały regulamin konkursu.

Koledzy, jeśli jesteście zainteresowani taką forma konkursu, proszę o wiadomość na PW z gotową deklaracją ile jesteście w stanie się dołożyć do naszego przedsięwzięcia. Jeśli cała kwota wystarczy na skromne nagrody, podam Wam tą samą drogą nr konta na które trzeba będzie przelać pieniądze. [/color]
Myślę, że nawet 10zł wsparcia będzie pomocne.
Przypominam też, że dla wygranych będą 3 drogi możliwości:
1. wybranie nagród o których pisalem na samym początku tego wątku czyli fluval + kaskada + filtr wewnętrzny,
2. za równowartość nagrody można kupić na allegro (koniecznie u jednego sprzedawcy) cokolwiek chcecie,
3. pieniadze - po prostu deklarujecie, że chcecie gotówkę a ja przelewam ją na wskazane przez Was konto.
Myslę, że uczciwie. Myślę tez, że warto by każdy się dołożył bo jak widzicie, każde 10zł się liczy.

Pozdrawiam.

vento
Super aktywny

« Odpowiedz #103 : Grudzień 29, 2010, 10:22:49 »

a więc jak wolisz-
opcja A) Wpłacam Ci na konto 100zł i sami wygrani decydują co zrobić z tą kasą;
opcja B) Wpłacam zadeklarowaną kwotę (pomniejszoną o koszt przesyłki kurierskiej) dla poparcia konkursu i przesyłam Ci butlę, którą wrzucasz w pulę nagród.

Możemy to ustalić na PW

EDIT:jako temat "ciekawi mieszkańcy naszego zbiornika" rozumiem wszystkie stworzenia-w tym też skorupiaki? Tak tylko się upewniam, bo dalej, wyjaśniając zasady, używasz już tylko słowa "ryby".

Pozdr

« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2010, 10:26:45 wysłane przez vento » Zapisane

ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #104 : Grudzień 29, 2010, 10:32:24 »

Taki przyklad: w konkursie weźmie udział Drago który zrobi świetną prace opisową gatunku którego ja czy Ty nawet nie znamy i przegra bo komuś innemu spodobają się świetne zdjęcia neona.
A mi się tam pomysł otwartego konkursu podoba. Idąc tokiem rozumowania, który opisałeś wyżej, to z góry by należało przyznać zwycięstwo np Drago. Jeżeli większości spodoba się neon to trzeba taki wybór zaakceptować. Jak ten powyższy cytat ma się do tego, że
Nie wystarczy mieć nietypowy gatunek ryb w zbiorniku. Liczy się podejście do tematu, sposób opisu, sposób przedstawienia fotki, jednym słowem ciekawy pomysł.
Skoro ktoś by miał lepszy pomysł na pokazanie neona niż ktoś inny na opisanie rzadkiego gatunku, to wygra przysłowiowy już neon czy inny gupik Smiley

Mi się zaproponowany temat nie podoba, ale już to napisałem wcześniej. Swoją droga padło proste pytanie o wybór tematu, który by najbardziej odpowiadał konkursowiczom i nikt właściwie nie raczył odpowiedzieć. Pojawiła się jedynie propozycja otwartego konkursu i po mojemu to dobra propozycja. Tym bardziej, że zainteresowanie konkursem mizerne i otwarty temat mógłby powiększyć grono uczestników. Ale to tylko moje zdanie Smiley

Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 30
  Drukuj  

Skocz do: