-jako że jest to pierwszy konkurs organizowany przez samych uczestników (przynajmniej pierwszy, o którym wiem), można by tematykę zostawić otwartą. Każdy chętny wystartowałby z tym co ma najciekawszego do pokazania. Jedni wrzucą opis, inni zdjęcia, kolejni podzielą się marzeniami, a jeszcze inni przedstawią rozwój swojego baniaka (w formie opisowej,bądź fotorelacji)-ten ostatni pomysł mi osobiście najbardziej się podoba. Głosujący będą mieli za zadanie wybrać najciekawszą pracę, bez względu na jej formę. Może na podstawie przewagi jakiejś tematyki, będzie można określić konkretną dziedzinę kolejnego konkursu (mam nadzieję, że ten nie będzie ostatni).
Nie ma szans w taki sposób tego ogarnąc, musi być jakiś punkt zaczepienia bo inaczej wszyscy się pogubią.
Taki przyklad: w konkursie weźmie udział Drago który zrobi świetną prace opisową gatunku którego ja czy Ty nawet nie znamy i przegra bo komuś innemu spodobają się świetne zdjęcia neona.
Mam juz pomysł na temat konkursu i jeśli takowy dojdzie do skutku, to myślę, ze wszyscy będą zadowoleni.
Myślę, że tak około 100zł byłbym w stanie wpłacić, żeby tylko móc obejrzeć zmagania innych i oddać głos na najbardziej podobającą mi się pracę. I to zdanie możecie traktować wiążąco
Cieszy mnie to bardzo.
Będe jednak nalegał (jeśli konkurs wystartuje) byś jednak wziął w nim udział.
Mogę ewentualnie przekazać jakąś nagrodę-jestem szczęśliwym posiadaczem butli Co2 6kg, która stoi grzecznie w koncie-pod zbiorniki podłączone są inne butle a tej nie używam. Sprzedawać jej nie chcę, ale chętnie przeznaczę na nagrodę w konkursie.
Jeśli Ci zawadza, można zrobić z niej nagrodę.
Panowie, nie ma sensu już mieszać.
Konkurs widziałbym w formie pracy opisowej połaczonej ze zdjęciami.
Jako temat proponuje
ciekawi mieszkańcy naszego zbiornika - opis + fotorelacja przy czym jako ukłon w strone akwarystów aktualnie zmieniających biotop czy ludzi nie posiadających aktualnie zbiorników, proponuje dopuszczenie do konkursu ryb które mieliśmy w przeszłości, pod warunkiem oczywiście, że posiadamy odpowiednie zdjęcia.
Wyglądałoby to tak, ze wybieramy sobie gatunek ryby który aktualnie mamy/mielismy i opisujemy jego zwyczaje, zachowanie - słowem wszystko to co przyjdzie nam do głowy. Praca powinna zawierać max 3 zdjęcia przy czym jedno główne przedstawiające cały zbiornik + 2 dowolne, może być ciekawe ujęcie ryby podczas karmienia czy tarła - co tam chcecie.
Myślę, że taka forma daje równe szanse każdemu. Nie wystarczy mieć nietypowy gatunek ryb w zbiorniku. Liczy się podejście do tematu, sposób opisu, sposób przedstawienia fotki, jednym słowem ciekawy pomysł. Myślę też, że w takim przypadku nawet właściciel gupika ma szanse z właścicielem channy. Wystarczy temat ruszyć z głową.
Nie chciałbym też robic w tym zakresie już żadnych modyfikacji, jeśli konkurs zrobimy, wszystkie szczegóły podam w osobnym wątku w ktorym będzie cały regulamin konkursu.
Koledzy, jeśli jesteście zainteresowani taką forma konkursu, proszę o wiadomość na PW z gotową deklaracją ile jesteście w stanie się dołożyć do naszego przedsięwzięcia. Jeśli cała kwota wystarczy na skromne nagrody, podam Wam tą samą drogą nr konta na które trzeba będzie przelać pieniądze. [/color]
Myślę, że nawet 10zł wsparcia będzie pomocne.
Przypominam też, że dla wygranych będą 3 drogi możliwości:
1. wybranie nagród o których pisalem na samym początku tego wątku czyli fluval + kaskada + filtr wewnętrzny,
2. za równowartość nagrody można kupić na allegro (koniecznie u jednego sprzedawcy) cokolwiek chcecie,
3. pieniadze - po prostu deklarujecie, że chcecie gotówkę a ja przelewam ją na wskazane przez Was konto.
Myslę, że uczciwie. Myślę tez, że warto by każdy się dołożył bo jak widzicie, każde 10zł się liczy.
Pozdrawiam.