mam pytanie odnośnie tematu, chodzi o opis kilka zwierzaków ? czy wybranego ? czy to dowolne a jak kilku czy premiowane
na razie to na tyle
Jeden gatunek - w myśl tego co napisałem kiedyś a wkleiłem niżej.
ps tez się zgłaszam, wystarczy tu powiadomić czy na priv? ;p
Na PW powinni zgłaszać się osoby chcące wpłacić jakieś pieniądze na konkurs.
Jeśli Ciebie to nie interesuje to nie musisz nic na PW pisać, nie ma też potrzeby (z uwagi na to, że konkurs jest otwarty) zgłaszania się.
Piszesz prace - robisz fotki - wysyłasz na podany adres - głosujesz - czekasz na wyniki konkursu.
Jako temat proponuje ciekawi mieszkańcy naszego zbiornika - opis + fotografie przy czym jako ukłon w strone akwarystów aktualnie zmieniających biotop czy ludzi nie posiadających aktualnie zbiorników, proponuje dopuszczenie do konkursu ryb które mieliśmy w przeszłości, pod warunkiem oczywiście, że posiadamy odpowiednie zdjęcia.
Wyglądałoby to tak, ze wybieramy sobie gatunek ryby który aktualnie mamy/mielismy i opisujemy jego zwyczaje, zachowanie - słowem wszystko to co przyjdzie nam do głowy. Praca powinna zawierać max 3 zdjęcia przy czym jedno główne przedstawiające cały zbiornik + 2 dowolne, może być ciekawe ujęcie ryby podczas karmienia czy tarła - co tam chcecie.
Żeby już nie grzebać w temacie z regulaminem:
Opisujemy tylko jeden, dowolnie wybrany gatunek.
Zdjęcia (za wyjątkiem fotki całego baniaka) muszą nazwiązywać do gatunku który opisujemy.
Nie można opisać gupika i dać do niego zdjęcia ławicy neona Reasumując: Wybieramy do naszej pracy np. gupika.
Piszemy na jego temat wszystko to co udało nam się zaobserwować oraz to co przychodzi nam do głowy.
Mogą być własne przemyślenia - pod warunkiem, że nawiązują one do tematu.
Pole do popisu jest szerokie.
Wykonaną prace zaopatrujemy w zdjęcia umieszczone na serwerze w formie linków (szczegóły w regulaminie).
Linki wstawiamy do pracy w miejscu w którym chcemy by znalazła się fotka, jeśli po kilku akapitach jako potwierdzenie naszych słów chcecie umieścić zdjecie - zróbcie to. Praca będzie po prostu przekopiowana z notatnika w formie w jakiej została przysłana, z ewentualnymi błędami włącznie.
Pamiętajcie o tytule pracy oraz, jeszcze raz zaznaczam, przysyłajcie ją w formie docelowej czyli z formatowaniem tekstu takim jaki sobie życzymy, ze zdjęciami w miejscu w którym mają one być.
Nikt nie będzie za nikogo formatował tekstu, poprawiał błędów czy naprawiał niedziałający link.
Zwróćcie też uwagę na serwer na którym umieszczacie fotke. Niektóre darmowe serwery po upływie kilku dni usuwają zdjęcia, po zakończeniu etapu przyjmowania prac ewentualne zmiany nie będą możliwe i jeśli wszystkie zdjęcia nie będą widoczne, praca nie będzie spełniać podstawowego punktu regulaminu i przestanie brać udział w konkursie.
Mam nadzieje, że wszystko jest jasne.