Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 30
  Drukuj  
Autor Wątek: Konkurs akwarystyczny  (Przeczytany 123130 razy)
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #120 : Styczeń 04, 2011, 09:36:19 »

To gdzie to konto?
Bloniu...Smiley
[...]dlatego raz jeszcze proszę o zgłaszanie się do mnie na PW osób które chcą przeznaczyć jakiekolwiek pieniądze na wsparcie konkursu, liczy się każde 10zł.
Wczoraj prosiłem by chętni na wsparcie konkursu odezwali się na PW i zdeklarowali ile są w stanie przeznaczyć pieniążków na zabawe. Nie odezwał się nikt.
Koledzy, jeśli jesteście zainteresowani taką forma konkursu, proszę o wiadomość na PW z gotową deklaracją ile jesteście w stanie się dołożyć do naszego przedsięwzięcia. Jeśli cała kwota wystarczy na skromne nagrody, podam Wam tą samą drogą nr konta na które trzeba będzie przelać pieniądze.

« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2011, 09:40:20 wysłane przez mrs » Zapisane

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #121 : Styczeń 07, 2011, 21:18:48 »

Konkurs akwarystyczny zostaje otwarty.
Po szczególy zapraszam tutaj: http://www.akwarium.net.pl/forum/konkursy-akwarystyczne/i-konkurs-akwarystyczny-uzytkownikow-forum-wodnego-swiata/new/#new

Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #122 : Styczeń 07, 2011, 23:14:26 »

mam pytanie odnośnie tematu, chodzi o opis kilka zwierzaków ? czy wybranego ? czy to dowolne a jak kilku czy premiowane  Grin na razie to na tyle Wink

ps tez się zgłaszam, wystarczy tu powiadomić czy na priv? ;p
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #123 : Styczeń 08, 2011, 06:23:27 »

mam pytanie odnośnie tematu, chodzi o opis kilka zwierzaków ? czy wybranego ? czy to dowolne a jak kilku czy premiowane  Grin na razie to na tyle Wink
Jeden gatunek - w myśl tego co napisałem kiedyś a wkleiłem niżej.
ps tez się zgłaszam, wystarczy tu powiadomić czy na priv? ;p
Na PW powinni zgłaszać się osoby chcące wpłacić jakieś pieniądze na konkurs.
Jeśli Ciebie to nie interesuje to nie musisz nic na PW pisać, nie ma też potrzeby (z uwagi na to, że konkurs jest otwarty) zgłaszania się.
Piszesz prace - robisz fotki - wysyłasz na podany adres - głosujesz - czekasz na wyniki konkursu.

Jako temat proponuje ciekawi mieszkańcy naszego zbiornika - opis + fotografie przy czym jako ukłon w strone akwarystów aktualnie zmieniających biotop czy ludzi nie posiadających aktualnie zbiorników, proponuje dopuszczenie do konkursu ryb które mieliśmy w przeszłości, pod warunkiem oczywiście, że posiadamy odpowiednie zdjęcia.

Wyglądałoby to tak, ze wybieramy sobie gatunek ryby który aktualnie mamy/mielismy i opisujemy jego zwyczaje, zachowanie - słowem wszystko to co przyjdzie nam do głowy. Praca powinna zawierać max 3 zdjęcia przy czym jedno główne przedstawiające cały zbiornik  + 2 dowolne, może być ciekawe ujęcie ryby podczas karmienia czy tarła - co tam chcecie.

Żeby już nie grzebać w temacie z regulaminem:
Opisujemy tylko jeden, dowolnie wybrany gatunek.
Zdjęcia (za wyjątkiem fotki całego baniaka) muszą nazwiązywać do gatunku który opisujemy.
Nie można opisać gupika i dać do niego zdjęcia ławicy neona

Reasumując: Wybieramy do naszej pracy np. gupika.
Piszemy na jego temat wszystko to co udało nam się zaobserwować oraz to co przychodzi nam do głowy.
Mogą być własne przemyślenia - pod warunkiem, że nawiązują one do tematu.
Pole do popisu jest szerokie.
Wykonaną prace zaopatrujemy w zdjęcia umieszczone na serwerze w formie linków (szczegóły w regulaminie).
Linki wstawiamy do pracy w miejscu w którym chcemy by znalazła się fotka, jeśli po kilku akapitach jako potwierdzenie naszych słów chcecie umieścić zdjecie - zróbcie to. Praca będzie po prostu przekopiowana z notatnika w formie w jakiej została przysłana, z ewentualnymi błędami włącznie.
Pamiętajcie o tytule pracy oraz, jeszcze raz zaznaczam, przysyłajcie ją w formie docelowej czyli z formatowaniem tekstu takim jaki sobie życzymy, ze zdjęciami w miejscu w którym mają one być.
Nikt nie będzie za nikogo formatował tekstu, poprawiał błędów czy naprawiał niedziałający link.
Zwróćcie też uwagę na serwer na którym umieszczacie fotke. Niektóre darmowe serwery po upływie kilku dni usuwają zdjęcia, po zakończeniu etapu przyjmowania prac ewentualne zmiany nie będą możliwe i jeśli wszystkie zdjęcia nie będą widoczne, praca nie będzie spełniać podstawowego punktu regulaminu i przestanie brać udział w konkursie.

Mam nadzieje, że wszystko jest jasne.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2011, 06:50:23 wysłane przez mrs » Zapisane

oloix
Stały użytkownik

« Odpowiedz #124 : Styczeń 08, 2011, 19:43:16 »

Do kiedy można wysyłać prace ?
tomes
Stały użytkownik

« Odpowiedz #125 : Styczeń 08, 2011, 19:53:03 »

wszystko znajdziesz tu

http://www.akwarium.net.pl/forum/konkursy-akwarystyczne/i-konkurs-akwarystyczny-uzytkownikow-forum-wodnego-swiata/msg309034/?topicseen#new

asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #126 : Styczeń 10, 2011, 13:43:37 »

mrs, wydaje mi się, że 10 dni to za mało... dałbym z jednego miecha, żeby tak nieogarnięte ludzie jak ja mogli też się załapać, no i obwieszczam że wezmę udział w konkursie, aby go wesprzeć;)

ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #127 : Styczeń 10, 2011, 14:38:18 »

mrs, wydaje mi się, że 10 dni to za mało... dałbym z jednego miecha, żeby tak nieogarnięte ludzie jak ja mogli też się załapać, no i obwieszczam że wezmę udział w konkursie, aby go wesprzeć;)
No właśnie to samo pomyślałem, jak zobaczyłem taki krótki termin zgłoszeń. Jak ktoś miał pomysł na pracę już wcześniej to siąść i napisać spokojnie zdąży, zaczynając od zera myślenie o temacie to już trochę ciężko będzie. Przynajmniej ja mam teraz sporo zajęć i raczej nie zdążę nic sensownego wymyślić... No ale jak zgłoszeń będzie dużo, to się nie obrażę jak się nie załapię Smiley

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #128 : Styczeń 10, 2011, 20:45:36 »

Sam nie wiem, z jednej strony miałem dylemat czy termin nadsyłania prac nie jest zbyt krótki, z drugiej jednak strony, temat konkursu był wałkowany od połowy grudnia a przynajmniej od tygodnia wiadomo było, że konkurs wystartuje.
Potwierdziliście jednak moje obawy co do terminu nadsyłania prac, w związku z tym:
Termin nadsyłania prac zostaje wydłuzony do końca miesiąca czyli 31.01.2011r - więcej o tym: http://www.akwarium.net.pl/forum/konkursy-akwarystyczne/i-konkurs-akwarystyczny-uzytkownikow-forum-wodnego-swiata/new/#new

Pozdrawiam.

Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #129 : Styczeń 11, 2011, 01:32:21 »

te parę dni pewnie niewiele wpłyną na frekwencję, może by dało się przedłużyć do końca lutego ?
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #130 : Styczeń 11, 2011, 20:25:38 »

te parę dni pewnie niewiele wpłyną na frekwencję
Te pare dni łącznie daje trzy tygodnie.

może by dało się przedłużyć do końca lutego ?
Można i do czerwca, ale po co?
Konkurs jest finansowany przez użytkowników Wodnego Świata dla użytkowników Wodnego Świata.
Nie jest nigdzie, za wyjątkiem forum, ogłoszony.
Temat jest banalny.
Co Ty byś chciał przez te dwa miesiące robić?
Wystarczy zrobić max 3 fotki, napisać coś sensownego i wysłać.
Konkurs wystartował w połowie grudnia, skończy się 11 lutego co daje w sumie prawie 3 miesiące, krótko?

Moim zdaniem te trzy tygodnie to juz za dużo. Konkurs przedłużyłem nie z uwagi na Asagotha czy Ducze bo jestem na tym forum już troche czasu i wiem, że w/w ludzie mają sporą wiedze i gdyby zostało 10 dni to i tak by coś napisali.
Uznałem po prostu, że ogłoszenie rozpoczęcia konkursu względem początkowej daty wysyłania prac jest zbyt krótkie - to były tylko 2 dni. Osoby logujące się rzadziej mogły by mieć jakiś problem z dopięciem wszystkiego choćby z braku czasu.
Taki Drago loguje się ostatnio rzadziej a może wyrazi chęć wzięcia udziału w konkursie?
Tego typu użytkownikom będzie nieco łatwiej bo nad konkursem specjalnie myśleć nie trzeba. Patrzysz co masz w baniaku, fotografujesz i piszesz kilka zdań. To cała filozofia. Nawet jeśli logujesz się ostatnio rzadziej, i tak masz sporo czasu by wszystko ogarnąc.

Pozdrawiam.

Edit: Chciałbym by termin nadsyłania prac pozostał zamknięty.
Zrobi się z tego za chwile dyskusja podobna do tej z wyborem tematu konkursu. Ogół nigdy nie będzie zadowolony.
Skupmy się wszyscy nad naszymi pracami.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 11, 2011, 20:33:54 wysłane przez mrs » Zapisane

dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #131 : Styczeń 11, 2011, 20:53:15 »

zdecydowanie masz rację mrs, przedłużanie terminu spowodowałoby tylko "rozjechanie" się całości i tyle, z wolnym czasem większość ludzi ma ciężko ale w końcu nie jest to pisanie magisterki żeby trza było medytować bóg wie ile, choć przyznam szczerze, że znam przypadki ekspresowo pisanych magisterek i też było dobrze ha ha ha. Inna sprawa, że temat konkursu mrs poruszył jakiś czas temu, no i nie ma co imho nie wiadomo jak cudować z tymi pracami - moim zdaniem chodzi o dobrą zabawę no i aby coś więcej działo się tu na forum, osobiście samo ruszenie z tym konkursem uważam za sukces "organizatora".

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #132 : Styczeń 11, 2011, 21:01:38 »

osobiście samo ruszenie z tym konkursem uważam za sukces "organizatora".
No, przyznam, że sam w pewnym momencie wątpiłem w to, że uda konkurs zrobić.
Pieniądze sa już jednak na koncie więc nic nie stoi nam na przeszkodzie Smiley

zdecydowanie masz rację mrs, przedłużanie terminu spowodowałoby tylko "rozjechanie" się całości i tyle, z wolnym czasem większość ludzi ma ciężko ale w końcu nie jest to pisanie magisterki żeby trza było medytować bóg wie ile, choć przyznam szczerze, że znam przypadki ekspresowo pisanych magisterek i też było dobrze ha ha ha. Inna sprawa, że temat konkursu mrs poruszył jakiś czas temu, no i nie ma co imho nie wiadomo jak cudować z tymi pracami - moim zdaniem chodzi o dobrą zabawę no i aby coś więcej działo się tu na forum.
Wiesz jak to jest, każdy chce "ciągnąć w swoją stronę".
Osobiście uważam, że jeśli ktoś nie zrobi w 3 tygodnie trzech zdjęć i nie napisze kilku słów to nie zrobi tego też w dwa miesiące.
Konkurs jest lokalny i jak sam stwierdziłes, chodzi o dobrą zabawe.
Pula nagród też nie powala na kolana, jest to niezbędne minimum aby dało się kupić w miare sensowne nagrody, bądźmy szczerzy - o zestaw pokarmów nikt by nie walczył Smiley

Otrzymałem dziś kolejną dotacje na konkurs. Wpłacającym jest Dobraf - dziękuje
« Ostatnia zmiana: Styczeń 12, 2011, 21:14:12 wysłane przez mrs » Zapisane

Cerebus
Nowy
*

« Odpowiedz #133 : Styczeń 17, 2011, 02:33:15 »

Jeśli można swoje zdanie (myśl) na marginesie do konkursu :

"Moim zdaniem te trzy tygodnie to juz za dużo. Konkurs przedłużyłem nie z uwagi na Asagotha czy Ducze bo jestem na tym forum już troche czasu i wiem, że w/w ludzie mają sporą wiedze i gdyby zostało 10 dni to i tak by coś napisali."

Brak klasy wiekowej może spowodować spory dysonans możliwości/inwencji/wiedzy, to jak pojedynek niedzielnego amatora z wyczynowcem.

Omawiany powyżej temat zamknięty, więc jak sądzę można przedstawić następny pomysł konkursowy ?
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #134 : Styczeń 17, 2011, 21:08:17 »

Brak klasy wiekowej może spowodować spory dysonans możliwości/inwencji/wiedzy, to jak pojedynek niedzielnego amatora z wyczynowcem.
Oczywiście. Nie od dziś wiadomo, że aparatem fotograficznym potrafią posługiwać się jedynie osoby dorosłe, szczególnie te z wyższym wykształceniem. Podobnie z umiejętnością napisania kilku zdań.
Gdzie się podziała chęć rywalizacji, zabawy, sprawdzenia własnych możliwości?
Przy niektórych postach ręce opadają.
Temat stworzony dla wszystkich, można pisać o wszystkim a i tak są narzekania...

Omawiany powyżej temat zamknięty, więc jak sądzę można przedstawić następny pomysł konkursowy ?
Nie można.
Ledwo udalo się dopiąc jeden konkurs do zakończenia którego został jeszcze miesiąc.
Proponuje skupić się na pracy konkursowej.

Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 30
  Drukuj  

Skocz do: