Tal
Bywalec
"Sięgaj, gdzie wzrok nie sięga."
|
|
« Odpowiedz #135 : Styczeń 17, 2011, 22:53:01 » |
|
tym bardziej, że mrs musi trochę odpocząć bo w bólach się rodził ten konkurs tak naprawdę to podziwiam Cie mrs za zapał i chęć dopięcia ostatniego guzika .... pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
mrs
:)
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #136 : Styczeń 18, 2011, 20:37:57 » |
|
tym bardziej, że mrs musi trochę odpocząć bo w bólach się rodził ten konkurs tak naprawdę to podziwiam Cie mrs za zapał i chęć dopięcia ostatniego guzika .... pozdrawiam Tu nie chodzi o odpoczynek bo ja się naprawdę ciesze, że konkurs udało się dopiąć. Podziwiać tak naprawdę trzeba wszystkie osoby które wsparły swoją dotacją konkurs, z emperorem i jego przekraczającym 50% wkładem, na czele.
|
|
|
|
|
|
|
vento
|
|
« Odpowiedz #137 : Styczeń 18, 2011, 22:14:57 » |
|
Brak klasy wiekowej może spowodować spory dysonans możliwości/inwencji/wiedzy, to jak pojedynek niedzielnego amatora z wyczynowcem.
Ja mam 30 lat, a i tak w tym konkursie pełniłbym (lub będę pełni)ł rolę niedzielnego amatora, bo hodowca żywych stworzeń ze mnie żaden. Co wcale nie znaczy, że trzeba dla mnie stworzyć osobną kategorię. Jak strzelę kilka piwek i mnie fantazja najdzie, to jakąś krewecię opiszę i będę miał radochę, ze startuję, a jeśli owej fantazji jednak zabraknie, to sama obserwacja zmagań innych uczestników, również będzie ciekawa. Latać samolotem też nie potrafię, co nie znaczy, że zawody pilotów powinienem uznać za niesprawiedliwe, bo nie miałbym w nich szans... Konkurs jest by cieszyć i czegoś nas nauczyć-zarówno uczestników jak i obserwatorów. Zamiast szukać na siłę problemów, może wszyscy ukłońmy się przed mrs, za to że dzięki Niemu mamy możliwość uczestniczenia po jednej ze stron w takim przedsięwzięciu. pozdr
|
|
|
|
|
|
|
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #138 : Styczeń 18, 2011, 22:52:11 » |
|
Vento nie tłumacz się przed jakimś Cerebusem gośc zalogował się niedawno i nie zdaje sobie sprawy z tego jak mrs próbował coś zmienic na tym forum walcząc z władzami i jak został uciszony. Do cwaniaka Cereusa - Chcesz nowego konkursu to sobie go załatw tu lub najlepiej na innym forum bo to, że sklecasz umiejętnie wyrazy nie oznacza, że w dziedzinie akwarystyki możesz coś ciekawego zdziałac.
Sory za OT ale nie mogłem się powstrzymac.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2011, 00:05:29 wysłane przez baniakmaniak »
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #139 : Styczeń 19, 2011, 20:24:20 » |
|
Witam po dłuższej przerwie Jak ta praca ma wyglądać, czy sam tekst ma być np w Wordzie czy można wkomponować w tekst w Wordzie zdjęcia? Czytałem regulamin żeby nie było ale jakoś tego nie mogę zrozumieć pozdrawiam i brawa dla organizatora Tekst nie może być w wordzie, jedynie notatnik/dokument tekstowy/*doc. Piszesz tekst w w/w notatniku, w miejscu w którym ma być zdjęcie wstawiasz link do fotki znajdującej sie na serwerze. Normalne wstawienie zdjęcie do dokumentu wymusi na osobie wystawiającej pracy do głosowania (Asmi) wysyłanie fotek na serwer. To zadanie samych uczestników konkursu. Pamiętaj tylko o tym by link był zaopatrzony w [img] tak by wstawiając go na forum, fotka wyświetliła się sama. Vento, Baniakmaniak - szkoda Waszych nerwów. Zawsze będzie ktoś niezadowolony, szukający problemu we wszystkim. Najważniejsze to dobrze się bawić bo ja mam nadzieje, że prace Wszyscy napiszemy i będzie w czym wybierać pod względem głosowania.
|
|
|
|
|
|
|
Seboos
|
|
« Odpowiedz #140 : Styczeń 20, 2011, 09:29:51 » |
|
Tekst nie może być w wordzie, jedynie notatnik/dokument tekstowy/*doc.
A format *.doc to nie Word Ale zgadzam się mrs że właściwie to nie trzeba przecież kombinować z jakimś nie wiadomo jakim artykulem - notatnik + zdjecia w załączniku i gotowe ...
|
|
|
|
|
|
|
dobraf
|
|
« Odpowiedz #141 : Styczeń 20, 2011, 16:18:20 » |
|
Ale zgadzam się mrs że właściwie to nie trzeba przecież kombinować z jakimś nie wiadomo jakim artykulem - notatnik + zdjecia w załączniku i gotowe ...
zaraz, zaraz, co by nie namieszać - zdjęcia mają chyba być zlinkowane do pracy w notatniku, a nie w załączniku
|
|
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #142 : Styczeń 20, 2011, 20:27:51 » |
|
A format *.doc to nie Word Chyba sam trochę zagmatwałem, dopuszczalny jest wyłącznie notatnik/zwykły dokument tekstowy - tak jak w regulaminie. Dlaczego Sebosie tak długo nie pojawiałeś się na forum? zdjęcia mają chyba być zlinkowane do pracy w notatniku, a nie w załączniku W rzeczy samej. Link do zdjęć ma znaleźć się w pracy - ma to być integralna część pracy konkursowej.
|
|
|
|
|
|
|
Seboos
|
|
« Odpowiedz #143 : Styczeń 21, 2011, 13:13:34 » |
|
Dlaczego Sebosie tak długo nie pojawiałeś się na forum?
Nie miejsce na takie dyskusje... ale odpowiem - moja (nasza) sytuacja życiowa się przez ostatni czas mocno skomplikowała + sprawy zawodowe - oto główne powody mej nieobecności.
|
|
|
|
|
|
|
oloix
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #144 : Styczeń 21, 2011, 14:26:15 » |
|
A zdjęcia w jakim rozmiarze ? Znaczy ile pixeli na ile ?
|
|
|
|
|
|
|
vento
|
|
« Odpowiedz #145 : Styczeń 21, 2011, 14:55:41 » |
|
Zdjęcia umieszczasz na serwerze typu 'fotosik' więc ich rozmiar jest bez znaczenia. Do pracy wklejasz tylko link-czyli: na fotosik dodajesz zdjęcie-przy dodanym zdjęciu masz odnośnik"pobierz pozostałe kody"-wybierasz jedną z form umieszczenia zdjęcia w proponowanych tam opcjach-kopiujesz wybrany kod-wklejasz do pracy. pozdr
|
|
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #146 : Styczeń 21, 2011, 20:28:03 » |
|
Zdjęcia umieszczasz na serwerze typu 'fotosik' więc ich rozmiar jest bez znaczenia. Do pracy wklejasz tylko link-czyli: na fotosik dodajesz zdjęcie-przy dodanym zdjęciu masz odnośnik"pobierz pozostałe kody"-wybierasz jedną z form umieszczenia zdjęcia w proponowanych tam opcjach-kopiujesz wybrany kod-wklejasz do pracy. pozdr Chciałbym tylko by fotka po wrzuceniu pracy była od razu widoczna. Czasami zdarza się, że widoczny jest sam link. Oczywiście, jeśli tak się stanie to nikt nikomu głowy nie urwie ale praca będzie bardziej przejrzysta i czytelna jeśli zdjęcia będą widoczne od razu. Po wrzuceniu pracy na jeden z darmowych serwerów otrzymujemy kilka kodów źródłowych (linków), które możemy wykorzystać. Zdjęcie powinno otwierać się samo po wklejeniu do pracy kodu zaopatrzonego w [img].
|
|
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #147 : Styczeń 29, 2011, 15:25:56 » |
|
Przypominam, że w poniedziałek o północy upływa termin zgłaszania prac do konkursu. Jeśli ktoś jeszcze tego nie zrobił, ma sporo czasu Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #148 : Styczeń 31, 2011, 11:20:44 » |
|
Kurdę ja już wiem, że nie dam rady... zabrakło mi mocy na zmobilizowanie się alkohol, kajaki i lenistwo przeważyły szalę No ale ominie Was konkurencja (pewnie marna) ze strony Gobioides broussonetti
|
|
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #149 : Styczeń 31, 2011, 11:33:09 » |
|
Kurdę ja już wiem, że nie dam rady... zabrakło mi mocy na zmobilizowanie się alkohol, kajaki i lenistwo przeważyły szalę No ale ominie Was konkurencja (pewnie marna) ze strony Gobioides broussonetti To mnie Ducze załamałeś... Frekwencja jest tak marna, że szkoda gadać. Nie dziwie się nawet Przemkowi, że już mu się nie chce nic organizować. Liczyłem w sumie na takich ludzi jak Ty czy Drago bo moglibyście podnieść poziom konkursu. Ja ciekawych ryb nie miałem i nie mam ale Wy...byłoby z kim rywalizować. Szkoda, wielka szkoda...
|
|
|
|
|
|
|
|