Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 30
  Drukuj  
Autor Wątek: Konkurs akwarystyczny  (Przeczytany 123234 razy)
dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #180 : Luty 02, 2011, 21:12:44 »

Ludzie co jest z Wami?!!!
Najpierw większość narzeka, żę na forum nuda, nic się nie dzieje, brak konkursów itd.
Konkurs rusza(Mrs-wielki szacunek), prace udostępnione i co?
Oddane głosy można policzyć na palcach dwóch rąk.
Co się dzieje? Tak ciężko poświęcić chwilę na lekturę prac??
Zamiast nabijać sobie posty rozprawiając po raz tysięczny o "ciąży gupika" przeczytajcie pracę uczestników.
Licznik postów w ten sposób sie nie zwiekszy, ale dowiecie się czegoś nowego.
Doceńcie zaangażowanie uczestników konkursu. Mieli więcej odwagi od nas i wzięli udział w konkursie.

Zachęcam więc do oddawania głosów.

podpisuje się pod tym obiema rękoma.

btw, czy wie ktoś ilu na forum mamy aktywnych forumowiczów?

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
andrej
Bywalec

« Odpowiedz #181 : Luty 02, 2011, 21:19:37 »

Dokładnie, zgadzam się z Tobą emperor.
Szkoda tylko, że zauważyłem ten konkurs dopiero wczoraj, tak to bym napisał jakąś pracę...
Mam nadzieję, że mrs (bo to chyba on będzie organizował takie konkursy Cheesy ), jak i reszta "inwestorów", którzy sponsorowali nie zrażą się i następnym razem także za sponsorują nasz konkurs. Sam chętnie dołożę się parę złotych, jeśli oczywiście będę przy kasie. Wink
Pozdrawiam i jak emperor napisał zachęcam do głosowania ! Smiley
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #182 : Luty 02, 2011, 22:03:48 »

Ludzie co jest z Wami?!!!
Najpierw większość narzeka, żę na forum nuda, nic się nie dzieje, brak konkursów itd.
Konkurs rusza(Mrs-wielki szacunek), prace udostępnione i co?
Oddane głosy można policzyć na palcach dwóch rąk.
Co się dzieje? Tak ciężko poświęcić chwilę na lekturę prac??
Zamiast nabijać sobie posty rozprawiając po raz tysięczny o "ciąży gupika" przeczytajcie pracę uczestników.
Licznik postów w ten sposób sie nie zwiekszy, ale dowiecie się czegoś nowego.
Doceńcie zaangażowanie uczestników konkursu. Mieli więcej odwagi od nas i wzięli udział w konkursie.

Zachęcam więc do oddawania głosów.

podpisuje się pod tym obiema rękoma.
Ja też podpisuje się pod słowami Emperora.
Prac jest kilka, wielkich problemów z przeczytaniem i oddaniem swojego głosu przecież nie ma.

Tal
Bywalec

"Sięgaj, gdzie wzrok nie sięga."

« Odpowiedz #183 : Luty 02, 2011, 22:28:53 »

ja już nadrabiam straty i idę oddać głos zapraszam wszystkich ...... niektórym pewnie tam ciężko trafić więc podaje linka do oceniania prac

LINK:
http://www.akwarium.net.pl/forum/konkursy-akwarystyczne/i-konkurs-akwarystyczny-uzytkownikow-forum-wodnego-swiata/

pozdrawiam i serdecznie zapraszamy spóźnialskich !!!
« Ostatnia zmiana: Luty 02, 2011, 22:34:15 wysłane przez Tal » Zapisane

oloix
Stały użytkownik

« Odpowiedz #184 : Luty 07, 2011, 20:38:19 »

W czwartek koniec konkursu a zainteresowanie małe. Kilka osób oddało głos, a reszta śpi... szkoda kilku użytkowników się sprężyło i zorganizowało konkurs i nagrody.
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #185 : Luty 09, 2011, 21:05:26 »

Przypominam, że jutro o godzinie 00:00 mija termin oddawania głosów na prace konkursowe.
Wszystkie głosy oddane po godzinie 00:00 będą nie ważne.

ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #186 : Luty 11, 2011, 09:17:37 »

No to chyba mamy już zwycięzcę...
A nie mówiłem? Wink gratuluję mrs Smiley

Tal
Bywalec

"Sięgaj, gdzie wzrok nie sięga."

« Odpowiedz #187 : Luty 11, 2011, 12:19:09 »

ja również wszystkim zwycięzcom gratuluje Wink

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #188 : Luty 11, 2011, 20:51:58 »

Gratuluje wszystkim zwycięzcom.
Prosze o zgłaszanie się do mnie na PW zwycięzców konkursu z deklaracją wybranej nagrody.
Przypominam, do wyboru jest przypisana do miejsca nagroda wymienna na pieniądze lub inny/inne cel akwarystyczny zakupione na allegro u jednego sprzedawcy.
W przypadku wyboru nagrody przypisanej do miejsca lub innych rzeczy związanych z akwarystyką, proszę o podanie na PW adresu do korespondencji wraz z imieniem i nazwiskiem oraz nr telefonu dla kuriera.
W przypadku wyboru pieniędzy, proszę o podanie nr konta.

Oczywiście, wyrazy uznania należą się też pozostałym uczestnikom konkursu.
Za odwagę w prezentacji Waszej pracy i poświęcony czas na jej napisanie gorąco Wam dziękuje i gratuluje.
Mam nadzieje, że jeśli kiedyś uda się zorganizować kolejny konkurs, weźmiecie w nim udział.

Chciałbym raz jeszcze podziękować wszystkim sponsorom konkursu bo to dzięki Wam udało się go zorganizować.
Specjalne podziękowania dla Asmiego za merytoryczne wsparcie konkursu oraz poświęcenie czasu na przyjęcie oraz wystawienie prac a także oficjalne ogłoszenie wyników.

A nie mówiłem? Wink gratuluję mrs Smiley

Dzięki.
Specjalnie się nie przykładałem do napisania pracy patrząc przez pryzmat Ciebie, Drago, Deledena czy Emperora którego gorąco namawiałem do wzięcia udziału w konkursie. Większych szans sobie nie dawałem wiec napisałem kilka zdań na szybko, jak sam zauważyłeś, bez większego składu i ładu Smiley
Nie żałujesz widząc poziom konkursu i frekwencje, że nie wziąłeś w nim udziału?

dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #189 : Luty 11, 2011, 23:19:31 »

podsumowanie konkursu wg dobrafa:

po pierwsze primo:
należą się podziękowania za udział w batalii wszystkim uczestnikom konkursu - każdy z uczestników nie pieprzył bzdur i zaoferował coś własnego także "wsyćkim" rywalom niezależnie od liczby głosów dziękuję za możność rywalizacji.

podziękowania i gratulacje należą się też organizatorowi i jednoczesnie zdobywcy I-szego miejsca (btw mrs masz szczęście, że przy pisaniu opisu zbrakło mi browara i poszedłem spać bo to ja byłbym nr 1 he he he  Grin szczerze pozdrowienia)

a wracając do wyników to ta demokracja wedle mojej oceny nie jest zła - imho wygrała najlepsza praca mając minimalnie za sobą ciekawą pracę asagotha, którą dodatkowo trza docenić za propagowanie "rodzimej akwarystyki"

a ta praca z trzeciego miejsca była słaba i na nią w zyciu bym nie zagłosował.

Wszytkim współuczestinkom konkursu  szczerze dziękuję za wspólne stanięcie na lini startu, bo każdy z nas docenił wysiłek organizatora startując w konkursie jak i również wszystkim tym, którym chciało się przeczytać i zagłosować - wielkie dzięki.

Jednocześnie odczuwam niedosyt bo mógł ten konkurs wyglądać duzo ciekawiej (liczyłem na więcej prac i większą liczbę głosujących) ale i tak wypadło ok.

Być może ktoś wytrwały jeszcze coś zorganizuje. Jednocześnie nie ukrywam, że liczę, iż wszyscy malkontenci głoszący, że nic się nie dzieje na forum zamkną zakłamane gęby albo sami coś ciekawego zorganizują - no minimum coś jak "konkursowa inicjatywa mrsa" - zaczął temat i doprowadził udanie do końca - także trza pogratulować chłopakowi bo doprowadzenie tego do końca jest jego główną nagrodą.

I nie piszę tylko dlatego, że gościa lubię  - imho udało mu się zrobić coś fajnego i najzwyczajniej uważam, że wypada to docenić.

« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2011, 23:21:45 wysłane przez dobraf » Zapisane

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
vento
Super aktywny

« Odpowiedz #190 : Luty 12, 2011, 01:06:51 »

Gratulacje Panowie!
Może świadomość jak niewiele wysiłku kosztowało Zwycięzcę, zdobycie pierwszego miejsca (o czym sam pisał), nakłoni większą liczbę forumowiczów, do spróbowania swoich sił w kolejnej edycji. Może przestaniemy chlać na chwilę i sklecimy te kilka zdań... Wink żeby nie było mówię tu też o sobie.
Smutne jest tylko to, że tak niewiele osób oddało swój głos. Nie wieżę, żeby tak trudno było kliknąć dwa razy myszką, wpisując jedną cyfrę w treść, między kliknięciami. Gdzie ci wszyscy nabijacze postów, kiedy są potrzebni???
pozdr
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2011, 01:09:44 wysłane przez vento » Zapisane

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #191 : Marzec 07, 2011, 12:00:10 »

II KONKURS AKWARYSTYCZNY - POCZĄTEK

Witam wszystkich,
porozmawiałem sobie wczoraj troszkę z Emperorem i doszliśmy do wniosku, że skoro wszyscy już nieco ochłoneliśmy po poprzednim konkursie akwarystycznym to może warto spróbować po raz drgi, tym razem jednak nieco ambitniejszym i trudniejszym, tak by starzy wyjadacze zaglądający od czasu do czasu na nasze forum, mogli popisać się swoją wiedzą i doświadczeniem.
Termin konkursu też byłby  nieco odleglejszy, mianowicie start konkursu miałby miejsce e dniu 1.05.2011r a jego finał 30.06.2011r + oczywiście kilka dni na oddanie głosów na przedstawione prace.
Temat konkursu, po zastanowieniu i przeanalizowaniu na szybko kilku pomysłów miałby być wszyscy jesteśmy odkrywcami - biotopowi mieszkańcy Rio Meta. Praca polegałaby na znalezieniu ciekawego gatunku zamieszkującego któryś z biotopów oferowanych przez w/w rzekę, opisaniu go powołując się na różne źródła oraz przedstawiając kilka zdjęć czy to swoich czy zaczerpniętych z różnego rodzaju materiałów. Oczywiście, by wszystko było zgodne z prawem, na końcu każdej pracy musi znaleźć się legenda zawierająca źródła z których korzystaliśmy.
Dlaczego Rio Meta? W planach było kilka wariantów np. Wiktoria którą obecnie w wersji mini mam w swoim zbiorniku jednak w tym przypadku ze znalezieniem gatunku nie ma problemu, podobnie rzecz się ma w przypadku malawi, tangi czy innych zbiorników lub popularnych rzek skąd najczęściej pochodzą nasze ryby.
Rio Meta nie jest aż tak popularną rzeką więc nie wystarczy wpisać w google nazwy rzeki z dopiskiem akwarystyka czy ryby by znaleźć gatunki które tam występują, podobnie rzecz się ma z biotopami które oferuje wspomniana wyżej rzeka. Trzeba trochę pomyśleć, troszkę poszukać - słowem, trzeba się nieco napracować.
W związku z tym, że konkurs jest ambitniejszy od swojego poprzednika, chciałbym by nagrody były przynajmniej na podobnym poziomie, albo lepsze. Chciałbym jednocześnie uniknąć sponsorowania konkursu przez jednego użytkownika, mam co prawda kilka pomysłów na dotacje (jeśli będzie aprobata na realizacje tego typu przedsięwzięcie to postaram się coś w tym kierunku zrobić) to jednak chciałbym by przynajmniej trzon zaplecza finansowego stanowiły dotacje użytkowników. Podobnie jak w przypadku poprzedniego konkursu, nie muszą to być spore kwoty, 10-20zł bez problemu wystarczy, ważne, że ktoś się dołoży - jeśli wszyscy pomyślimy w ten sam sposób to konkurs na pewno wypali.

Chciałbym by temat konkursu pozostał niezmienny, regulamin będzie oczywiście podobny do swego pierwowzoru, popracuje natomiast nad systemem głosowania tak by jeszcze bardziej go uatrakcyjnić. Wszystko zależy jednak od samych uczestników, jeśli będzie chęć na zorganizowanie kolejnej zabawy to jestem pewien, że uda się ją dociągnąć do końca.
Może od siebie dodam na początek, że jestem w stanie wesprzeć konkurs dotacją na podobnym poziomie co poprzednie czyli 50 - 100zł.
Co sądzicie, koledzy i koleżanki?
I proszę, nie dyskutujmy o temacie i wszystkich innych niepotrzebnych sprawach, skupmy się raczej na tym czy konkus organizujemy czy też nie.

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Marzec 08, 2011, 06:47:13 wysłane przez mrs » Zapisane

rafalkudlaty
Bywalec

« Odpowiedz #192 : Marzec 07, 2011, 12:31:15 »

Smiley nu jestem za!! mysle, ze dam rade ciepnac dwie dychy do puli, temat jest ambitny wiec mozna cus sklecic, tym bardziej ze puki co siedze w domu i sie nudze... odrobina pracy "prawie, ze badawczej" Smiley pozwoli zabic nude... odnosnie promocji konkursu uwazam iz podwieszenie wytluszczonym drukiem informacji o nim w kazdym dziale spowoduje, iz wiecej osob o nim sie dowie. obawiam sie jednak frekwencji glosujacych na prace konkursowe, gdyz taki temat wiaze sie raczej z dosc obszerna publikacja, a niestety nie ublizajac nikomu, jako Polacy mamy wstret do czytania... tak czy inaczej bardzo chetnie wezme udzial w konkursie, a prace konkursowe na pewno wniosa duzo dla Uzytkownikow forum Smiley

DFX
Nowy
*

« Odpowiedz #193 : Marzec 07, 2011, 12:49:11 »

ja moge dorzucic 5pln...  Podobalo mi sie w jaki sposob poprzedni konkurs byl zorganizowany wiec jestem za nastepnym. [ OT - gdyby byl chat na forum - to pewnie mozna by spamowac tam od czasu do czasu o konkursie i zlocie co przelozyloby sie na frekwencje ( i blagam niepiszcie o tym czyms w piatki i soboty co ma udawac chat bo tam nikogo nigdy nie ma! ) ]  papa

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #194 : Marzec 07, 2011, 13:04:35 »

ja moge dorzucic 5pln... 
No już bez przesady, 50% tej kwoty zapłacisz na poczcie za wysyłke.
W bilony się już może nie bawmy...

Strony: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 30
  Drukuj  

Skocz do: