dobraf
|
|
« Odpowiedz #255 : Kwiecień 11, 2011, 10:30:34 » |
|
no teraz to pół biedy a weź jakby zrobił pracę i wtedy zonk?
|
|
|
|
|
|
|
emperor
|
|
« Odpowiedz #256 : Kwiecień 11, 2011, 19:06:58 » |
|
Przepraszam, ale ja odpadam. Nie dysponuje w chwili obecnej czasem wolnym. Prace mam już prawię gotową, ale wymaga dopracowania. Nie interesują mnie półśrodki tylko dopracowana praca. Pod wystawionym gniotem nie podpiszę się. MRS przepraszam, może następnym razem.
|
|
|
|
|
|
|
rafalkudlaty
|
|
« Odpowiedz #257 : Kwiecień 11, 2011, 20:00:56 » |
|
uuuuuuuuuuuuu no to odpadl nam powazny zawodnik, szkoda...
|
|
|
|
|
|
|
mrs
:)
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #258 : Kwiecień 11, 2011, 20:01:18 » |
|
Przepraszam, ale ja odpadam. Nie dysponuje w chwili obecnej czasem wolnym. Prace mam już prawię gotową, ale wymaga dopracowania. Nie interesują mnie półśrodki tylko dopracowana praca. Pod wystawionym gniotem nie podpiszę się. MRS przepraszam, może następnym razem.
Przecież masz jeszcze jakieś 6 tygodni, spokojnie dopracujesz prace. Bez pośpiechu, bez ciśnienia
|
|
|
|
|
|
|
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #259 : Maj 03, 2011, 14:43:08 » |
|
Doszła następna rybka ... post #245.
|
|
|
|
pozdrawiam asmi
|
|
|
mrs
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #260 : Maj 13, 2011, 05:43:51 » |
|
Przypominam wszystkim, że termin nadsyłania prac zbliża się wielkimi krokami. Jesteśmy już na półmetku maja, zostały więc nieco ponad dwa tygodnie. Spinać się ludzie, spinać
|
|
|
|
|
|
|
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #261 : Maj 20, 2011, 21:00:30 » |
|
Doszła następna rybka ... post #245.
|
|
|
|
pozdrawiam asmi
|
|
|
mrs
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #262 : Maj 25, 2011, 05:55:31 » |
|
Panowie, panie - w zbliżający się wtorek mija termin nadsyłania prac konkursowych, zostało więc 6 dni. Ja wiem, że nagrody nie są najwyższych lotów, wiem, że posiadania 200l baniaka to obciach (nikt już takich małych zbiorników nie ma) a równowartość nagrody za pierwsze miejsce jest zbyt mała (nikt już w Polsce mniej niż 200zł za dniówkę nie zarabia) wiem też doskonale, że kubły czy kaskady zalegają w naszych szafach i nikomu to nie jest potrzebne - a książka? Wiem, że połowa polski to analfabeci - a rośliny? Każdy ma ich pod dostatkiem - o co więc mnie chodzi? Ano o to, że głosów popierających samą inicjatywę konkursową było sporo, podobnie jak deklaracji wzięcia udziału w konkursie i co? I mamy 4 prace czyli jeszcze mniej niż w poprzedniej edycji konkursowej. Może jeśli ładnie poproszę to ktoś z Was zechce poświęcić troszkę czasu i naskrobie kilka zdań? Gwarantuje, że napisanie pracy zajmuje nie więcej niż jedno popołudnie. Sam fakt napisania i przesłania pracy nagrody jeszcze nie zapewni - zapewni za to udział w dobrej zabawie oraz możliwość sprawdzenia własnej literackiej i akwarystycznej wiedzy poprzez poddanie ocenie innych użytkowników swoich własnych przemyśleń.
Zdaje sobie sprawę z tego, że dwa dni po konkursie pojawią się głosy w stylu "gdybym wcześniej wiedział to z pewnością prace bym przygotował. Następnym razem na pewno coś napisze..." - może więc zwrot "następnym razem" zastąpicie zwrotem "teraz" i przygotujecie kilka zdań?
A teraz o samym konkursie. Jeśli na koniec głosowania okaże się, że dwie prace mają taką samą ilość głosów, zarządzona zostanie dogrywka która potrwa 48h od momentu jej ogłoszenia - w dogrywce ponownie mogą wziąć udział (głosować) wszyscy użytkownicy forum - wygrywa praca która po upłynięciu 48h będzie miała najwięcej głosów.
Po wyłonieniu zwycięzców konkursu przeprowadzone zostanie głosowanie wyłaniające zwycięzce najciekawszego uzasadnienia głosu na pracę konkursową. Głosowanie potrwa 72h (3 doby) od daty ogłoszenia - wygrywa ocena która zdobędzie największą ilość głosów.
Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
|
« Odpowiedz #263 : Maj 25, 2011, 12:22:27 » |
|
Witam. Myślę, że pomysł konkursu super, ale wszystko się jakoś zagmatwało w między czasie a i sam temat konkursu wykluczył 80% użytkowników. Nikt nie napisze pracy na temat rybek o których nie ma pojęcia, a dla 90% użytkowników zmiana obsady w celu szybkiego poznania gatunku do opisania jest prawdopodobnie finansowo niemożliwa, bądź też z innych powodów jak finansowych. Duża część userów wodnego świata to początkujący akwaryści i im moim zdaniem przydały by się takie nagrody i myśląc nad tematem następnego konkursu (o ile taki będzie ) należało by pomyśleć głównie o nich. Nie chcę się rozpisywać i nikogo nie obwiniam za to jak wypada ten konkurs. Niemniej jednak ludzi na forum sporo a prace 4 to chyba mówi samo za siebie . Pozdrawiam tych którzy chcą coś ruszyć i pomysłodawców.
|
|
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #264 : Maj 25, 2011, 12:38:04 » |
|
Duża część userów wodnego świata to początkujący akwaryści i im moim zdaniem przydały by się takie nagrody i myśląc nad tematem następnego konkursu (o ile taki będzie ) należało by pomyśleć głównie o nich. Jak więc wyjaśnisz szaloną liczbę 6 prac w poprzednim konkursie który, z racji tematu, przeznaczony był właśnie dla początkujących akwarystów? Takie argumentacje tylko mnie irytują, za chwile zacznie przeszkadzać potrzeba nawiązania do akwarystyki w konkursie akwarystycznym. Oczywiście, że najprościej byłoby opisać zwyczaje rozrodcze gupika choć jak mniemam i z tym byłby problem. Temat konkursu wymaga pewnej wiedzy, żeby zdobyć wiedze należy poświęcić trochę czasu i troche wysiłku na zapoznanie się z tematem, na znalezienie odpowiedniej ryby, na napisanie samej pracy, jeśli dla Ciebie to zbyt wiele...
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2011, 12:41:08 wysłane przez mrs »
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
|
« Odpowiedz #265 : Maj 25, 2011, 13:06:36 » |
|
Powiem szczerze, że trafiłem na to forum właśnie szukając fajnych konkursów akwarystycznych, ale.... ale trafiłem wtedy na stary temat w którym dopisałem, że jedna z prac mi się podoba i dostałem za to upomniany Na forum zostałem, bo nawet mi się spodobało a i polubiłem niektórych czytając ich wypowiedzi (nawet emperora który mnie co jakiś czas karci (czyt.poprawia) ) Na wieść o nowym konkursie w sumie się ucieszyłem, ale myślałem, że będzie nieco inaczej (i nie chodzi mi o wkład $$$ ) sądziłem, że konkurs da szansę zabłysnąć jakimś indywidualizmem, pomysłem bądź nowatorstwem, ale... nie udało się (może kiedy indziej) Nie irytuj się mrs, bo nie o to mi chodziło byś się irytował Poprzedni konkurs..... nie wiem..... nie było mnie wtedy jeszcze na forum podziwiałem tylko efekty w momencie mojej rejestracji i wg mnie nie najgorzej wypadło pomimo małej liczby uczestników. (jeśli plote 6 po 6 coś bez sensu to napisz mi na pw a postaram się nie udzielać w takich tematach więcej)
|
|
|
|
|
|
|
rafalkudlaty
|
|
« Odpowiedz #266 : Maj 25, 2011, 13:24:36 » |
|
dlaczego tak malo prac?? chlopaki popatrzcie na nasze forum (chociaz kwestia dotyczy wszystkich pozostalych)... te same tematy, te same problemy i zagadnienia, odpowiedzi idace w setki i nikomu nie chce sie uzyc opcji szukaj, czy zwyklego google. kilku uzytkownikow, ktorzy wiedza o czym mowia i sa autorytetami (ale jakos nie widze np. Drago, ktory pisze prace o jakiejs pielegniczce), kilkunastu zawodnikow, ktorzy wiedza tyle, by zdawac sobie sprawę z ogromu swej niewiedzy i chca sie dowiedziec wiecej... to grono naszych potencjalnych autorow prac. wiekszosc ma rodziny, prace, nie sa zainteresowani, nie potrzebuja nagrod, cos stanelo im na drodze itp. zostaje czterech ktorzy cos naskrobali... a reszta?? jezeli wiekszosci nie chce sie wpisac w google interesujacego ich zagadnienia tylko po raz setny zadaja te same pytania, to ktory z nich poswieci pol dnia, by znalesc materialy (i to jeszcze obco-jezyczne) i drugie pol dnia by sklecic kilkanascie gramatycznie i ortograficznie poprawnych zdan. nie oszukujmy sie duza czesc spoleczenstwa jest glupia i leniwa... nic dodac, nic ujac...
|
|
|
|
|
|
|
vento
|
|
« Odpowiedz #267 : Maj 25, 2011, 13:33:03 » |
|
sądziłem, że konkurs da szansę zabłysnąć jakimś indywidualizmem, pomysłem bądź nowatorstwem, ale... nie udało się (może kiedy indziej)
No właśnie ten konkurs daje taką szansę-to tylko i wyłącznie kwestia interpretacji tematu
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
|
« Odpowiedz #268 : Maj 25, 2011, 13:51:25 » |
|
sądziłem, że konkurs da szansę zabłysnąć jakimś indywidualizmem, pomysłem bądź nowatorstwem, ale... nie udało się (może kiedy indziej)
No właśnie ten konkurs daje taką szansę-to tylko i wyłącznie kwestia interpretacji tematu Ok, tylko na czym ta szansa polega jeśli mam na sucho opisywać temat i wklejać czyjeś fotki to dziękuję popatrzę
|
|
|
|
|
|
|
vento
|
|
« Odpowiedz #269 : Maj 25, 2011, 14:00:34 » |
|
No właśnie ten konkurs daje taką szansę-to tylko i wyłącznie kwestia interpretacji tematu Ok, tylko na czym ta szansa polega jeśli mam na sucho opisywać temat i wklejać czyjeś fotki to dziękuję popatrzę Jak wspomniałem-kwestia interpretacji tematu-nie wierzę, że nie dopasowałbyś czegoś ze swojej obsady-teraźniejszej, lub byłej-mam nadzieję, że poczytamy ciekawe prace-ile by ich nie było
|
|
|
|
|
|
|
|