Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: obsada do 35l  (Przeczytany 1404 razy)
damian8597
Zainteresowany
**

« : Styczeń 01, 2011, 15:43:28 »

Hejka.
   Mam akwa 35l stara obsada ma 2 lata,ale większość ryb już padło,dlatego też planuje restart.Ze starej obsady została parka brzanek różowych,parka tenczanki neonowej i dwa zbrojniki (nie znam odmiany,mają po 5cm).Co do restartu to chciałem się was poradzić co najlepiej dokupić.Problem jest taki że mam bardzo twardą wode a na te wszystkie środki mnie nie stać,więc chciałem poznać wasze opinie co mogło by się przystosować do tych warunków.Temperatura w zbiorniku to 25 stopni.Najlepiej też by było gdyby to nie były ryby roślinożerne Cheesy.
Do tej pory rozważałem kilka gatunków:
Proporczykowce;
Bystrzyki;
rozbore:hengele,klinową,galaxy;
otosek;
Drobniczka;
Danio pręgowany;
Platka;
Tetra czerwona;
Prętnik karłowaty.
Czekam też na wasze propozycje.Z góry dziękuje.
nikodem0
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Styczeń 01, 2011, 15:55:48 »

akwariu  m  o wiele  za  male  dla  zbrojnikow  dla  jednego zbrojnika przynajmniej 100litrow.proponuje  zamienic  na  danio  jest  to  bardzo  fajna  rybka lawicowa wiec  dokup  sobie  7 szt.brzanka  rozowa  tesz  rybka  stadna  obskubuje pletwy ryb.ja bym  proponował taka  obsade
7 danio czerwone lub  inne
8 razbor  klinowych
i  to  na tyle  masz o wiele  za male  akwarium  dla  pary pretnikow  lub platki pary
do  tego  dokup  sobie  8 krewetek rc
1 filtrujaca,i  bedzie ok.
damian8597
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Styczeń 01, 2011, 16:03:16 »

Sorki,zbrojniki mam od zawsze więc zostaną(głownie dla tego,że to moje jedyne źródło dochodów Tongue).Po za tym to fajna propozycja.Jednak proszę innych użytkowników o wyrażenie swojej opini.
A te krewetki mogą być przy żwirku???
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2011, 17:05:09 wysłane przez Grajewiak » Zapisane
nikodem0
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Styczeń 01, 2011, 16:24:47 »

one  wybieraja pokarm  czyszcza  dna jak  najbardziej potrzebuja  zwirku.poczytaj  w  google  wpisz krewetki  red cheery
damian8597
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Styczeń 01, 2011, 16:27:22 »

Ale dla nich trzeba kupić meszek Grin
wbchgkv
Pan akwarysta
Bywalec

Elektryka akwariowa mnie dobija ...

« Odpowiedz #5 : Styczeń 01, 2011, 18:19:49 »

U mnie w krewetkarium nie ma mchu Wink

Mech nie jest konieczny, pod warunkiem, że jest dużo niskich roślinek. Krewetki i tak nie chodzą po roślinkach, tylko po podłożu. Możesz dać saggitarię - u mnie rośnie jak szalona oraz gałęzatkę - krewecie uwielbiają ją.

Uzależniony od stawiania trzech czarnych kropek...
NAZYWAM SIĘ >wbchgkv<. PROSZĘ POPRAWNIE WYMAWIAĆ I ZAPISYWAĆ IMIĘ MOJE!
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: