akwarium masz ZAJEBISTE. ale ja musze uwzglednic niestety troche moja rodzinke tak wiec posiadam juz 4 skalary ale chcialbym dobrac do tego pare neonkow , myslalem tez o pretnikach trojbarwnych pare zbrojnikow i byc moze bojowniki . bo nie wim czy pielegnice moga byc razem z skalarami . a poza tym mieszkam w belgi i niestety jest tutaj troszke mniejszy wybor niz w polsce . myslalem o zbudowaniu obsady akw. wokol skalarow jestem po 8 latach na nowo poczatkujacy tak ze prosze o wyrozumienie.
Tak jak napisał Emperor, połączenie żaglowców z neonami skończy się rychłym zniknięciem tych drugich.
Na tym forum było już wielu niedowiarków którzy później dziwili się, że ich ryby znikają.
Polecam Ci w takim razie coś na dno czyli ciekawsze gatunki zbrojnikow (nie wiem ile masz pieniędzy ale z "elek" coś ciekawego z pewnością znajdziesz". Apisto nawet jeśli wg literatury nie do końca jest z BW to często właśnie w takich wodach występuje więc tu jest też sporo ryb do wyboru.
Z ryb ławicowych polecam coś większego, ostatnio spodobała mi się tetra kolumbijska - piękna ryba i jej żagla z pewnością nie zjedzą.