10 red cherry czy jednak amano ze wzgledu na skalary ??
vento
Spróbuj zidentyfikowac rosliny w moim zbiorniczku ?? (fotki wyzej )
i moze doradz co warto do nich dołączyć w wiekszym baniaku Oswietlenie narazie bedzie : 1x30W T8 Aquarelle, 1x30W T8 865, 1x18W T8 865, oswietlenie zmierzchowe 10x niebieski led
podłoże zwir z ziemia ogrodowa
Skoro wychodzi na to ze ryby beda tylko z Ameryki Południowej to moze rosliny tez ??
Krewetki zdecydowanie amano. Redki skończą jako śniadanie.
Co do roślin to widzę tam valissnerię (trawa po prawej), cryptocoryne balanseae (w centralnej części zbiornika-czwarte zdjęcie), reszta to chyba jakieś ehinodorusy, ale dokładnych nazw Ci nie podam.
Ja, jako fan rośliniaków, wrzuciłbym do większej bańki kilka wysokich łodygowców na 3 plan (rotala indica, heteantera,) i niższych (micranthemum, duży heniek, sagittaria) na drigi plan. Myślę że przy takim świetle te rośliny spokojnie dadzą radę. Valissnerię możesz wrzucić na bok akwarium, gdzie jest mniej światła i za nią schować sprzęt (filtry, grzałkę)-ta roślina nie potrzebuje dużo światła a dość szybko się rozrasta, więc idealnie nadaje się na "zasłonkę" na bok. Do tego zamiast ehinodorusów jakiś korzonek z anubiasem, microsorium i mchami.
To oczywiście tylko moje zdanie. Akwarium ma przede wszystkim podobać się Tobie.
pozdr
Edit: kamień traktuję delikatnie gąbką do naczyń.