Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: rafalkudlaty czarne wody 112l  (Przeczytany 6644 razy)
rafalkudlaty
Bywalec

« Odpowiedz #15 : Kwiecień 10, 2011, 08:19:23 »

w pogaduszkach mialem temat o przyszlym baniaku 240l i w nim prawdopodobnie bedzie cztery skosnopregie... chcialem strzelic kilka zdjec zanim 112stka pojdzie na strych, a ze po wieczornym joinciku nowy aranz wygladal niesamowicie ciekawie to walnalem kilka fotek Cheesy  teraz czekam na kase na jbl cristal profi 900, pozniej do 112 zostanie dokupione jeszcze 10zwinnikow lub promieniakow, jak filter dojrzeje zrobie 240stke, przeniose cala obsade i dorzuce harem kakadu lub agassizi (jeszcze nie zdecydowalem) na tyle mlodych by ramirezki ulozyly je pod siebie, gdy sytuacja w baniaku sie ustatkuje i kiryski podrosna (bo narazie to malenstwa) wpuszcze 4 mlode skosnopregie. przynajmniej taki jest plan Smiley

mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #16 : Kwiecień 20, 2011, 11:43:22 »

No i co się dzieje z baniakiem?
240l już stoi?

rafalkudlaty
Bywalec

« Odpowiedz #17 : Kwiecień 20, 2011, 19:10:54 »

nu tak, baniak stoi, zalany kranowa, bo testowalem szafke Smiley wczoraj przyszedl kubelek i dojrzewa w 112. mierzylem poczatkowo w jbl cp e900 ale skonczylo sie na http://allegro.pl/filtr-zewnetrzny-hw-302-1000l-h-wklady-gw-24msc-i1558416083.html i powiem, ze jestem milo zaskoczony. wykonanie bardzo przyzwoite, po zamknieciu w szafce nie slysze go wcale, reszty nie oceniam bo uzytkuje go jeden dzien. nu a cena przez pol. obecnie doktoryzuje sie w oswietlenie (czyt. zglupialem juz calkiem) ale stanelo na 3x18w http://www.zoolight.pl/product-pol-62-18W-59cm-PHILIPS-MASTER-TL-D-840-4000K.html 3 pasmowa, dosc ciepla barwa no i kolejny raz przystepna cena. mija drugi tydzien od momentu kiedy kupilem szyszki, liscie debu i buku i chyba walne kolesiowi negatywa, bo nie moge sie doprosic skanu potwierdzenia wyslania, a biorac nawet poprawke na szybkosc uslugi poczty polskiej to w dwa tyg. paczka powinna juz przyjsc (poczekam do po swiat, potem podejme jakies kroki). do kupna zostal jeszcze piach i swietlowki, czyli wydatek ok 150zl nu ale nawet ostatnio z kasa na cygary jest dosc ciezko wiec czekamy cierpliwie...
do 112stki natomiast dokupilem pare kakadu orange flash. zajely stanowiska po przeciwnych bokach zbiornika i na swoim terenie nie daja sobie napluc w kasze. obawialem sie o ramirezki jednak fred - samiec motylek - okazal sie takim kozakiem, ze srodek akwa jest jego i nie ma mocnych, do tego stopnia, ze mysle nad zrobieniem 54litrow jako tarliskowego, a czas absencji ramirezek wykorzystac na ustawienie nowej hierarchii w  baniaku. poglad, ze kakadu zagoni ramirezki, w moim przypadku nalezy wlozyc miedzy bajki. odnosnie tych pierwszych nie widze zadnej agresji w stosunku do samiczki. samiec wplynie na jej teren, poprezy sie, powygina, zaprasza do skorupy ale samiczka narazie go olewa, wiec zniechecony wraca do siebie pod korzen.
musze sie przyznac, iz apistogramma uwiodly mnie tak bardzo, ze do nowego baniaka powaznie zastanawiam sie nad dokupieniem jeszcze 1+2 kakadu ale juz double lub triple red (orange jest genem recesywnym) i sprobowac je rozmnazac... docelowo na dnie byloby wtedy 2+3. nu nic pozyjemy zobaczymy... Smiley
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2011, 19:29:48 wysłane przez rafalkudlaty » Zapisane

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #18 : Kwiecień 20, 2011, 19:57:07 »

Z HW-302 będziesz zadowolony. Miałem, polecam.
Ramirezy nie wchodza innym pielęgniczką w drogę głównie ze względu na zamiłowanie do nieco wyższych partii wód, stąd brak konfliktu.

rafalkudlaty
Bywalec

« Odpowiedz #19 : Kwiecień 20, 2011, 20:08:09 »

dzieki za upewnienie mnie, co do wyboru filtra. odnosnie ramirez to ja po lekturze tez tak myslalem ale na dzien dzisiejszy motylki sa najbardziej agresywna para w zbiorniku Smiley gonia wszystko, promieniaki, jarzence, przepchna kiryski i jak pisalem wczesniej nawet  kakadu sa zdominowane Cheesy nie chodzi mi tutaj o jakies otwarte naparzanki ale w akwarium ruch jest caly czas Smiley
ps moglby sie jeszcze ktos wypowiedziec odnosnie swietlowek, ew. jakas fotka na pw?? bylbym bardzo wdzieczny
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2011, 20:10:29 wysłane przez rafalkudlaty » Zapisane

rafalkudlaty
Bywalec

« Odpowiedz #20 : Kwiecień 22, 2011, 19:51:36 »

cholera przydalby sie jakis czat, by mozna bylo o cos na szybko zapytac, a nie mnozyc posty... zrobilem tarlisko dla ramirezek i mam pytanie jak dlugo mozna trzymac parke w podwyzszonej temp. (28C). po dobie spedzonej w nowym zbiorniku lokatorzy wydaja sie byc dosc zestresowani i nie interesuja sie zbyt wiele soba. ile przetrzymac i kiedy odpuscic jezeli to tarla nie dojdzie??

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #21 : Kwiecień 22, 2011, 19:58:00 »

zrobilem tarlisko dla ramirezek i mam pytanie jak dlugo mozna trzymac parke w podwyzszonej temp. (28C).
28C nie stanowi problemu.
Za 2 miesiące będziesz miał problem żeby zejść poniżej 30C i z rybami nic złego nie będzie sie działo.

A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #22 : Kwiecień 22, 2011, 19:59:41 »

Przecież jest czat tylko trzeba się umówić i już. Przycisk u góry strony.

pozdrawiam
asmi
rafalkudlaty
Bywalec

« Odpowiedz #23 : Kwiecień 22, 2011, 20:04:42 »

dzieki asmi Smiley kazdego dnia sie czlowiek uczy

rafalkudlaty
Bywalec

« Odpowiedz #24 : Kwiecień 22, 2011, 21:40:41 »

obiecane zdjecie calosci Smiley
moj nowy nabytek Smiley
"zona leona", niestety samego "leona" nie udalo sie strzelic Smiley
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 22, 2011, 22:51:57 wysłane przez rafalkudlaty » Zapisane

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: