Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « PLISSSSSS BARDZO PROSZE O POMOC !!!!, DZIWNE STWORZONKA?ROBACZKI? CO TO JEST?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: PLISSSSSS BARDZO PROSZE O POMOC !!!!, DZIWNE STWORZONKA?ROBACZKI? CO TO JEST?  (Przeczytany 2722 razy)
Katarynkaaa23
Nowy
*

« : Styczeń 25, 2011, 23:51:17 »

dzisiaj zauwazylam na dnie akwarium, na żwirku, 2ch moczarkach na całej długości i mchu mnóstwo dziwnych stworzonek, nie wiem nawet jak to nazwac . Obserwowalam przez jakis czas i nie zauwazylam żadnej aktywności ruchowej ,stad nie wiem czy to jakas choroba, robaczki?Huh Maja około 1-3 mm wielkości ,wyglada to jak małe glisty. Akwarium zalane jakiś tydzien temu z hakiem. Rybek na razie brak, bo dopiero kompletuje roślinność. Kolor czarny- brązowy ,trudno dojrzeć przy sztucznym świetle. Nie wiem czy to jakas choroba czy co jest grane. Proszę o pomoc. Jestem poczatkująca akwarystką, w prawdzie mialam juz kiedyś akwarium , ale z takim zjawiskiem spotykam sie po raz pierwszy. Proszę o pomoc !!!! Moze to jakies glony?HuhHuhHuh? poradzcie co robic bo mam wrazenie ze jest ich coraz wiecej... Dodam ze od 3 dni działała bimbrownia i w tym czasie sie to pojawilo....

podaje link do zdjecia , bo cos nie chce sie zaladowac w okienko... http://img593.imageshack.us/img593/1214/cotojest.jpg
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2011, 13:06:55 wysłane przez Katarynkaaa23 » Zapisane
Katarynkaaa23
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Styczeń 26, 2011, 15:14:47 »

widze ze nikt mi nie doradzi....
thunderdome
Bywalec

HARDCORE 4 LIFE!

« Odpowiedz #2 : Styczeń 26, 2011, 15:35:04 »

Nie obraź się, ale skoro zdj. żelazkiem robione to co sie dziwisz Wink? Poszukaj na google, bo będzie Ci łatwiej rozpoznać samej Wink
Cegla22
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Styczeń 26, 2011, 15:49:22 »

Jeśli się to coś nie rusza to może wyjmiesz to i zobaczysz z bliska, zrobisz dobre zdjęcie z fleszem ?
lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Styczeń 26, 2011, 16:06:21 »

przecież to są zwykłe kupki Smiley ,może krewetek, może jakichś malutkich rybek Smiley

akwarystycznie
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Styczeń 26, 2011, 17:18:17 »

przecież to są zwykłe kupki Smiley ,może krewetek, może jakichś malutkich rybek Smiley
Przecież ona napisała, że nie ma jeszcze rybek w akwarium. Jeśli uda się zdobyć lepsze zdjęcia to może coś poradzimy, ale z tego to nie za bardzo, bo faktycznie nie widać czy to glony czy robaczki. Chociaż szczerze mówiąc bardziej mi to na robaki pasuje. Póki co czekamy na lepszą fotkę i poobserwuj je baardzo dokładnie może jednak się delikatnie ruszają.

PS. Może lepiej zainwestować w lepsze oświetlenie skoro w tym trudno dostrzec ciemne "fusy"?

The only place where success comes before work is in the dictionary.
("Jedyne miejsce gdzie sukces przychodzi przed pracą jest w słowniku" - angielskim)
Katarynkaaa23
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Styczeń 26, 2011, 17:28:13 »

Macie rację, to chyba jakieś odchody, może krewetek ze sklepowego akwarium, bo to sie nie rusza a w palcach sie poprostu rozpada. Całkiem możliwe że były na roślinie, którą kupiłam w zoologicznym i poprostu przez ruchy wody opadło to na dno i kamień... Probowalam zrobić zdjęcia w lepszej jakości, ale te "obiekty" są rzedu 1-2 mm a aparatu do makro nie posiadam niestety,stąd taka jakość. Dzieki za wszelkie podpowiedzi... Pozdrawiam.
Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Styczeń 27, 2011, 01:22:45 »

slimaki tez takie kupki potrafią zrobić, przeszukaj akwarium pewnie masz jakiś dzikich lokatorów  Wink
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: