Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Ampularie + świderki  (Przeczytany 2589 razy)
Andrij
Super aktywny

« : Styczeń 28, 2011, 18:10:35 »

Co sądzicie o takim połączeniu?
Czy dzięki amuplarii znikną np. krasnorosty?
Jeśli nie krasnorosty to jakie rodzaje glonów pożerają?
Czy ampularie nie będą chciały zjeść świderki?
Czy konieczne jest dawanie im związków wapnia ponoć potrzebnego do budowy muszli?
Czy świderki przeżyją mi jeśli zakopałem ich w piasku a nie dobrowolnie same się zakopały?
 Huh
Za odpowiedzi z góry dziękuję  Smiley

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

Tal
Bywalec

"Sięgaj, gdzie wzrok nie sięga."

« Odpowiedz #1 : Styczeń 28, 2011, 20:58:01 »

Andrij a dlaczego zakopałeś świderki w piasku?  Grin
masz problem z krasnorostami? siły porządkowe za bardzo nic nie dadzą trzeba im zapobiegać ja w tej chwili walczę z krasnorostami za pomocą EC ampularie coś tam podjedzą zauważyłem jak krasnorost ma z 1 cm potrafi go obgryźć do samego liścia ale zawsze coś tam zostaję drugi ślimak którego posiadam netfinity który jest niby pogromcą glonów siedzi mi cały czas na korzeniach i szybie i tam wcina na rośliny rzadko wchodzi z krasnorostami nie walcz rybami czy ślimakami tylko poszukaj przyczyn powstawania ja walczyłem 8 miesięcy i poddałem się zrobiłem restart teraz pojawiły się ale mniejsze zacząłem nawozić CO2 i widzę, że wszystko wraca do normy po kuracji EC zabieram się do nawożenia EI i tu teraz zagłębiam wiedzę sporo rzeczy do czytania.
Wracając do pytań ampularia to nie helenka i wątpię żeby Ci "podskubały" świderka
Ja swoim nic nie daję Ph wody 7 i muszlą jest ładna bez żadnej skazy
Świderki przeżyją chyba, że naprawdę zrobiłeś im kopalnie w podłożu tak swoją drogą pozwól im samym wybrać czy się mają zakopać czy nie  Wink
pozdrawiam

Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Styczeń 28, 2011, 21:18:18 »

Andrij a dlaczego zakopałeś świderki w piasku?  Grin

Na początku się wahałem, ale koniec końców bardzo dobrze zrobiłem. Gdy tylko wyszły spod piasku od razu zaatakowały ich pielęgniczki kakadu. Nie wiem czy coś z tego będzie. Nie wiadomo jak długo świderki zdążą chować się do muszelek.

Tal
Bywalec

"Sięgaj, gdzie wzrok nie sięga."

« Odpowiedz #3 : Styczeń 28, 2011, 21:27:46 »

u mnie na początku pielęgniczka agasizza i czerwonopręga czasami skubnęła wystający czułek ampularki ale ślimaki mają swoją wielkość świderki są mniejsze za to do krewetek u mnie chyba się nie przyzwyczają

Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Styczeń 28, 2011, 21:44:35 »

Dla tych ślimaków trzeba jakieś osobne jedzenie typu sałata czy wystarczą im resztki w akwarium?

michji
Cicha woda, brzegi rwie....
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Styczeń 28, 2011, 21:55:34 »

Od czasu do czasu można im wrzucić jakiegoś banana lub liścia. Jak masz krewetki to i one z tego skorzystają.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: