Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  
Autor Wątek: Obsada do akwa 30-45l  (Przeczytany 3750 razy)
thunderdome
Bywalec

HARDCORE 4 LIFE!

« Odpowiedz #15 : Styczeń 29, 2011, 10:51:26 »

Nie pakuj już nic do tego akwarium..
fr0t
Bywalec

« Odpowiedz #16 : Styczeń 29, 2011, 10:59:03 »

Dzięki wszystkim za pomoc ale na 99% wylądują tam gupiki  Tongue Tongue. A chciałem harem bojków Cry.Ale może po jakimś czasie (2-3 miechów) gupiki dorosną sprzedamy i spróbuję zmniejszyć ilość rodzonych się gupików w akwa siostry  Grin

Aha ale do tych gupików można by dodać jakieś rybki które by z nimi żyły w spokoju a potem nie były zawadą bla bojków?

Mógłbyś spróbować z małym stadkiem neonów - małym=minimalnym Smiley A co do gupików to ja je trzymam dla moich gurami, co raz mają niezłą ucztę, a i tak ze dwie sztuki się uchowają w kszakach i jak mi się uzbiera z 10 sztuk (jakimś cudem przeżyją i podrosną) to wymieniam w zoologicznym na małe pudełko pokarmu Smiley

Twoim bojownikom też by się przydało jakieś źródło żywego pokarmu. Ja np. teraz rozmnażam gurami, dziś rano miałem tarło, a rybki wrzuciłem wczoraj wieczorem, co to oznacza? Dobra kondycja rybek, dobre samopoczucie itd. Jak się rybki wycierają bez problemów to znaczy, że mają dobre warunki Smiley Wydaję mi się, że właśnie żywy pokarm ma tu duże znaczenie.

thunderdome
Bywalec

HARDCORE 4 LIFE!

« Odpowiedz #17 : Styczeń 29, 2011, 11:05:34 »

Małym czyli ? Ja bym do 25l raczej neonów nie wsadzał..
fr0t
Bywalec

« Odpowiedz #18 : Styczeń 29, 2011, 11:26:33 »

To ile to w końcu jest ? ja myślałem, że 45L ?! No minus żwirek i jakiś korzonek, niech będzie 40L - starczy na neonki Smiley

Sebek112.
Nowy
*

« Odpowiedz #19 : Styczeń 29, 2011, 19:19:17 »

na neony min. 60l !.
A z żwirem 5l  odpada, jeśli nie więcej, więc 20l brakuje.
Spróbuj namówić rodziców na jak największe akwarium.
Moi rodzice też nie chcieli kupić mi większego, ale po ok pół roku namawiania wreszcie ich namówiłem na 112-stkę, więc i Ty próbuj Wink.
thunderdome
Bywalec

HARDCORE 4 LIFE!

« Odpowiedz #20 : Styczeń 29, 2011, 19:41:56 »

Tylko wydaje mi się, że jak dla ryb jest jakiś min. litraż to nie według tego,  że zbiornik - kamienie i - wszystko tylko po prostu litrażu podanego w przypadku zbiornika prawda?
damian8597
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #21 : Styczeń 29, 2011, 19:51:32 »

Według mnie powino być tam sporo małych rybek ,ponieważ łatwiej jest zachować równowage biologiczną.Ja bym dał taką obsadę jak wcześniej polecałem.Ale ostateczna decyzja należy do ciebie.Powodzenia.
thunderdome
Bywalec

HARDCORE 4 LIFE!

« Odpowiedz #22 : Styczeń 29, 2011, 19:52:10 »

Ale co Ty chcesz w dużych ilościach do 30l wsadzić ?
damian8597
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #23 : Styczeń 29, 2011, 19:52:53 »

Do 45l 5 neonów i 8 danio
thunderdome
Bywalec

HARDCORE 4 LIFE!

« Odpowiedz #24 : Styczeń 29, 2011, 20:00:57 »

Danio i 45l? Ryby, coo baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo lubią pływać według mnie nie ten litraż, ale to moje zdanie.
emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #25 : Styczeń 29, 2011, 20:04:32 »

Według mnie powino być tam sporo małych rybek ,ponieważ łatwiej jest zachować równowage biologiczną.Ja bym dał taką obsadę jak wcześniej polecałem.Ale ostateczna decyzja należy do ciebie.Powodzenia.
Jak władujesz dużo ryb to takiej kałuży to równowagi mieć na pewno nie będziesz. Biologicznej również.

Pośpiech w akwarystyce jest wskazany tylko w
czasie zbierania wody z podłogi

Mój baniaczek
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/240l-korzenie-i-galezie/
fr0t
Bywalec

« Odpowiedz #26 : Styczeń 30, 2011, 10:13:08 »

Ja tak szczerze powiem, już pisałem wcześniej, co bym wsadził itd. ale moim skromnym zdaniem to nie ma sensu, ja z takiego akwarium zrobiłem kotnik, właśnie pływa w nim ileśsetek gurami Smiley

No ale zrobisz jak zechcesz.

darcio
Bywalec

Jeden z moich kirysków :)

« Odpowiedz #27 : Styczeń 30, 2011, 15:54:59 »

Na większe niż 45 nie da rady (chociaż sądzę że te 45 l toi tak cudem dostanę , no chyba ze uderzę argumentem że mam dobre oceny  Grin). Przeczytałem w książce ulricha schliewena "Akwarium" o tzw."nanoakwariach" .Na podstawie książki i tego ze będę tam miał gupiki  Tongue wymyśliłem taką obsadę:
-razbory (nie wiem jakie i w jakiej ilości  ale mam nadzieje że powiecie mi)
-krewetki
-jakieś ślimaczki co by podłoże czyściły
-gupiki   Huh

Czekam na wasze opinie Smiley

Pozdrawiam wszystkich
damian8597
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #28 : Styczeń 30, 2011, 16:02:51 »

Razbora klinowa ,ale to ryba stadna więc chyba nic z tego.Z krewetkami i ślimakami to super pomysł.
thunderdome
Bywalec

HARDCORE 4 LIFE!

« Odpowiedz #29 : Styczeń 30, 2011, 16:06:08 »

Do czyszczenia podłoża nie są ślimaki, tylko Ty.
W takim razie powiedz jaki będziesz miał zbiornik i będziemy myśleć.
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  

Skocz do: