Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « emperor 112L - Aphyosemion bitaeniatum
Strony: 1 ... 10 11 [12] 13 14 15
  Drukuj  
Autor Wątek: emperor 112L - Aphyosemion bitaeniatum  (Przeczytany 79459 razy)
emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #165 : Listopad 14, 2011, 20:25:23 »

No to rzeczywiście, zdjęcie strasznie Ci się prześwietliło.
Może postaraj się zrobić fote pod innym kątem, lekko z boku i z gory tak by nie było widać tych lamp?
Próbowałem, zrobiłem kilkanaście fotek.
Jutro będzie drugie podejście. Dzisiaj juz mam dosyć

Ten styropian jest w baniaku czy na zewnątrz?
Oczywiście, że na zewnątrz.

Muszę uderzyć do Rodi lub Gosieks83 po lekcje fotografii Smiley

Pośpiech w akwarystyce jest wskazany tylko w
czasie zbierania wody z podłogi

Mój baniaczek
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/240l-korzenie-i-galezie/
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #166 : Listopad 14, 2011, 22:43:29 »

Spróbuj zrobić fotkę lekko od góry baniaka wtedy nie będzie widać poświaty świetlówek.

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #167 : Listopad 14, 2011, 22:52:49 »

No emperor baniak wyszedł Ci bardzo naturalny, ujmując to jednym słowem, zaj.....szczy.

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #168 : Listopad 15, 2011, 10:27:55 »

Wiem, że to mało ambitne spostrzeżenie, ale wali ten filtr po oczach okrutnie Wink

Naturalnie wygląda, chociaż mi się taki chaos nie do końca podoba. Witam w klubie tych, co nie potrafią porządnej fotki baniaka zrobić Wink

Tal
Bywalec

"Sięgaj, gdzie wzrok nie sięga."

« Odpowiedz #169 : Listopad 15, 2011, 11:59:41 »

hey emperor masz aparat z którego coś idzie więcej wycisnąć olej tryb automatyczny masz czas i chęci to się pobaw w manualu nie musisz od razu wchodzić na pełny tryb manualny"M" na początek spróbuj trybów półautomatycznych w których aparat Ci trochę pomoże to tryb "P" lub "A" a uwierz , że zawsze się trafi fajna fotka.Teraz gdy szybko robi się ciemno za oknem to duży plus na zabawę w fotografa aparat połóż na czymś stabilnym statyw ew. stolik wszytko będzie lepsze niż ręce Smiley wyłącz stabilizacje i lampę błyskową ISO na w miarę niskim poziomie ja robię przy 200 spróbuj na początek 400-800 nie więcej migawkę odpal samowyzwalaczem pobaw się balansem bieli pstrykaj ile wlezie i na kompa mała segregacja i wyłonienie zwycięskiej fotki :-)tutaj poniżej małe ściągi napisane prostym nie technicznym językiem sorki za chaotyczne pisanie miało być na priv  Wink tu:
http://free.of.pl/c/chesteraquarium/fotografowanie.htm
podstawa
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pokrętło_nastawcze
wiem, że zaskoczysz wszystkich Smiley pozdrawiam i naturalnie sorki za OT
« Ostatnia zmiana: Listopad 15, 2011, 12:01:43 wysłane przez Tal » Zapisane

emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #170 : Listopad 15, 2011, 14:06:11 »

No emperor baniak wyszedł Ci bardzo naturalny, ujmując to jednym słowem, zaj.....szczy.
Z Twojej strony takie słowa to rzadkość, więc bardzo doceniam.
Do Twoich zbiorników to jednak daleka droga.  Mam jeszcze sporo podobnych badyli, ale czekają na większy baniak.

Wiem, że to mało ambitne spostrzeżenie, ale wali ten filtr po oczach okrutnie Wink
Wiem, mam nowiutkiego Eheim'a Professionel 3 (2071), który również czeka na nowy zbiornik Smiley

hey emperor masz aparat z którego coś idzie więcej wycisnąć olej tryb automatyczny masz czas i chęci to się pobaw w manualu nie musisz od razu wchodzić na pełny tryb manualny"M" na początek spróbuj trybów półautomatycznych w których aparat Ci trochę pomoże to tryb "P" lub "A" a uwierz , że zawsze się trafi fajna fotka.Teraz gdy szybko robi się ciemno za oknem to duży plus na zabawę w fotografa aparat połóż na czymś stabilnym statyw ew. stolik wszytko będzie lepsze niż ręce Smiley wyłącz stabilizacje i lampę błyskową ISO na w miarę niskim poziomie ja robię przy 200 spróbuj na początek 400-800 nie więcej migawkę odpal samowyzwalaczem pobaw się balansem bieli pstrykaj ile wlezie i na kompa mała segregacja i wyłonienie zwycięskiej fotki :-)tutaj poniżej małe ściągi napisane prostym nie technicznym językiem sorki za chaotyczne pisanie miało być na priv  Wink tu:
Posiadam Nikona D60 z kilkoma obiektywami, więc nie chyba jest źle? Próbowałem wielu konfiguracji i wierz mi nędzne zdjęcia wychodzą.
Pożyczę chyba najzwyklejszego kompakta i może coś wyjdzie? Za tępy jestem na lustrzanki najwidoczniej

Mój baniaczek
emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #171 : Listopad 15, 2011, 19:26:31 »

Kolejna aktualizacja.
Wyrwałem dzisiaj z 30L dwie pielęgnice salvini. O ile co do samca to jestem pewien to samicy nie jestem pewny na 100% czy to ten gatunek. Nie jestem specem od pielęgnic więc pomoc w identyfikacji jak najbardziej mile widziana. Oto fotki:

samiec

samica?

Ryby ciekawskie, pływają po całym zbiorniku. Nie płochliwe. Samica z pasją wcina glony na korzeniach.
Bylem w sklepie kupić nowy pokarm i słyszałem  rozmowę "sprzedawcy' z klientem, ale to juz opisze w innym wątku Smiley

Mój baniaczek
dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #172 : Listopad 15, 2011, 20:35:41 »

ryba z drugiej fotki to nie salvini, na trzeciej fotce niewiele widać. Na chwilę obecną nic nie przychodzi mi do głowy. Zrób tej rybci lepszą fotkę, jak coś skojarze to dam znać...

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #173 : Listopad 15, 2011, 20:51:42 »

ryba z drugiej fotki to nie salvini, na trzeciej fotce niewiele widać. Na chwilę obecną nic nie przychodzi mi do głowy. Zrób tej rybci lepszą fotkę, jak coś skojarze to dam znać...

Ok już cykam foty
Lepszych juz chyba nie zrobię

Nie mam pojęcia co to za gatunek. Nie przypomina znane mi akary, a to obstawiałem na początku.
« Ostatnia zmiana: Listopad 15, 2011, 21:34:17 wysłane przez emperor » Zapisane

Mój baniaczek
patryk79
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #174 : Listopad 15, 2011, 21:56:47 »

Może to tylko fotki ale wygląda mi to niestety na hybrydę salvini z czymś nieokreślonym (jakby coś z cryptoheros?). Takiego kształtu łba nie kojarzę a i ubarwienie sugeruje mix. Mam nadzieję, że się mylę.

Pozdrawiam, Patryk

Hemichromis elongatus
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #175 : Listopad 15, 2011, 23:08:32 »

Mnie ta ryba (bardzo ładna) wygląda na Cryptoheros nanoluteus.

patryk79
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #176 : Listopad 15, 2011, 23:18:46 »

Ani nanoluteus ani altoflavus to z pewnością nie jest. Nie ten kształt, nie to oko, nie te kolory (pomijając zupełnie dostępność w Polsce). Emperor, ile cm ma ta ryba?

Pozdrawiam, Patryk

Hemichromis elongatus
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #177 : Listopad 15, 2011, 23:25:52 »

Ani nanoluteus ani altoflavus to z pewnością nie jest. Nie ten kształt, nie to oko, nie te kolory (pomijając zupełnie dostępność w
Widziałem różne ubarwienia tej ryby, ale masz racje - porównałem raz jeszcze zdjecie Emperora z fotką nanoluteus i raczej to nie jest to.

emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #178 : Listopad 15, 2011, 23:26:26 »

Emperor, ile cm ma ta ryba?
Przed chwilą zmierzyłem-6cm

Mój baniaczek
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #179 : Listopad 16, 2011, 05:09:48 »

Mi najbardziej przypomina Archocentrus panamensis obecnie Cryptoheros panamensis.

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
Strony: 1 ... 10 11 [12] 13 14 15
  Drukuj  

Skocz do: