Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: HABEMUS PAPAM!  (Przeczytany 4499 razy)
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #15 : Kwiecień 20, 2005, 12:49:18 »

Ratzinger nie jest liberałem, i to mnie najbardziej cieszy Smiley
mala_lady_pank
Stały użytkownik

LP

« Odpowiedz #16 : Kwiecień 20, 2005, 16:04:12 »

Tak jak powiedziała niedawno moja koleżanka: " Było 264 papieży ale tylko JEDEN Ojciec Święty". Nikt Go nie zastąpi i wszyscy są tego świadomi...
Po śmierci Jana Pawła II zobojętniałam na to kto będzie nowym papieżem i też nie umiem cieszyc się wybraniem nowego. Nie będzie już takiego papieża i CZŁOWIEKA jak Jan Paweł II ... Sad To zupełnie normalne odczucia. Dziwne ściskanie w sercu, gdy przychodzi myśl że Jego już nie ma i nie będzie? - znam to doskonale... Sad
Ale życie toczy sie dalej... najważniejsze teraz dla nas to wyciągniecie wniosków z nauk Ojca Świętego, które wpajał nam całe życie.

" muzyka mnie zasłania i chroni, mogę się za nią schować " - Jan Borysewicz
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #17 : Kwiecień 20, 2005, 16:43:30 »

Skąd wiesz, że nie będzie? Sądzę, że papieżem będzie jeszcze Polak, nie wiem ilu naszych dostąpi tej godności, ale czyż przepowiednia fatimska nie mówi, że po śmierci papieża-Polaka papieżem będzie czarnoskóry i nastąpi koniec świata? Teraz papieżem został Niemiec, tak więc z mojego punktu widzenia nasi jeszcze będą rządzić w Watykanie. A skoro tak, to może będzie ktoś kto będzie dorównywał Janowi Pawłowi II, może, jeśli Bóg będzie łaskawy, będzie jeszcze lepszy (o ile to możliwe). Ale ja tego chyba nie dożyje, nie wydaje mi się by ktokolwiek z obecnie żyjących Mu chociaż w połowie dorównywał.
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Kwiecień 20, 2005, 19:25:50 »

Cytat: sir Michael
Ratzinger nie jest liberałem, i to mnie najbardziej cieszy Smiley

A mnie właśnie nie. Niebezpiecznie też jest mówić, że Jan Paweł II był najlepszy i lepszego papieża już nie będzie. Na pewno nie jest to obiektywne stwierdzenie. Mnie to nie robi różnicy czy kiedyś papieżem będzie Polak czy też nie. Nie to jest najważniejsze.

Cytat: sir Michael
przepowiednia fatimska nie mówi, że po śmierci papieża-Polaka papieżem będzie czarnoskóry i nastąpi koniec świata?

Naprawdę wierzysz w te brednie ? Ostatnio nawet w którymś programie na TVN księża mówili, że to wierutna bzdura.
Silver
Stały użytkownik

« Odpowiedz #19 : Kwiecień 20, 2005, 19:37:29 »

juz przepowiadali koniec świata i jego oznaki kilka razy ....
Molly_
Bywalec

« Odpowiedz #20 : Kwiecień 20, 2005, 21:34:40 »

Cytat: Harpia
Mam pustke w sercu i cichy żal, że radość z wybrania nowego Papieża przysłonił "żałobe" po tak wspanialej osobie, która dokonała rzeczy niemożliwych.

Harpio, rozumiem Cię. Ale spójrz na to tak, że zawsze musi być koniec czegoś... Wszystko idzie naprzód, my musimy dalej żyć... Ale to, że wybrany został nowy papież, nie zmienia faktu, że o Janie Pawle II nie zapomnimy NIGDY ! Przecież ON ZAWSZE będzie w naszych sercach...
Mocno i głeboko wierzę w to, że TAM jest mu najlepiej niż kiedykolwiek. W ciągu tych ostatnich dni zrozumiałam, że tak po prostu musiało być. Wszystko jest już zapisane TAM na górze.
Tak po prostu miało być ....

zawsze iść rozkaz, który mam we krwi, MAŁĄ WOJNĘ w sobie mieć
Molly_
Bywalec

« Odpowiedz #21 : Kwiecień 20, 2005, 21:40:52 »

Cytat: mdramski
Niebezpiecznie też jest mówić, że Jan Paweł II był najlepszy i lepszego papieża już nie będzie. Na pewno nie jest to obiektywne stwierdzenie

Może nie jest... ale dla Polaków chyba już zawsze pozostanie tym NAJWIĘKSZYM z ludzi i pewnie nic tego nie zmieni Smiley Też dlatego, że był naszym rodakiem. Każdy chyba powie, że jest dumny z tego, iż jest rodakiem tak WIELKIEGO człowieka, który tyle dokonał na świecie.  To bardzo dobrze... Bo tym NAJWIĘKSZYM z ludzi rzeczywiście był, jest i będzie na zawsze Smiley

zawsze iść rozkaz, który mam we krwi, MAŁĄ WOJNĘ w sobie mieć
Harpia
Bywalec

« Odpowiedz #22 : Kwiecień 20, 2005, 22:09:44 »

Molly mnie i tak już wszystko jedno, jednak jestem ateistą.

www.fretki.org.pl - największa fretkowa strona w Polsce!
http://forum.fretki.org.pl/index.php - fretkowe forum.
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #23 : Kwiecień 20, 2005, 23:14:17 »

Cytat: Harpia
Molly mnie i tak już wszystko jedno, jednak jestem ateistą.

Nieważne jakie masz poglądy, ale podchodzenie do sprawy, że Ci wszystko jedno raczej nie jest słuszne moim zdaniem.
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: