Wszystkim dziękuję za miłe słowa
ale jeszcze dużo pracy przede mną. Właśnie przyjechałem z Krakau z worem nawozów w solach i podłożem do nowego zbiornika i zabieram się do pracy. Plan na teraz-wybarwić wreszcie czerwone rośliny w 375L i odpalić 54L. Do tego drugiego zamówiłem już dechy na szafkę-też wrzucę projekt na forum i tym razem skan paragonu
Zakładam wydać 35zł na całą szafkę w stylu wromaka czy juwela.
Obok widać też mniejsze akwarium, ale jeszcze chyba w trakcie pracy, dobrze widze
Dobrze widzisz
Będzie to właśnie 54L na kamieniach i mchach. Tu przedstawiłem początkowe plany tego zbiornika:
http://filipstanczykakwarium.tumblr.com/post/7077801005/54lTak jak się domyślałem. Cały czas trzymasz mistrzowski poziom.
Ładny lostosik, no i widzę jak ma wyglądać prawidłowo phoenix
Wczoraj w swoim baniaku ciąłem co się dało, ale jakoś nie wyszło jak u Ciebie
Wspominałem o tym już przy okazji jednej z wypowiedzi mrs-usłyszeć słowa pochwały od
ANTY fana chwastów, to największa radość
Lotosik na zdjęciach jest po ostrym cięciu. Regularnie miewa po kilkanaście liści.
A Twój baniak wyglądał rewelacyjnie nawet bez cięcia, więc nie bądź taki skromny!
Im bardziej oglądam Twoje dzieło, tym bardziej odchodzi mi ochota na zbiornik roślinny.
Nie chodzi bynajmniej o to, że Twój roślinniak jest zły, raczej o to, że mój ma się do Twojego jak cegła do łuku triumfalnego. Patrze na swoje 200l i mam coraz większą ochotę wywalić wszystko i zrobić BW albo coś na kamieniach i nie wsadzać zielska wcale żeby się nie błaźnić. Ale tłumaczę sobie, że nie każdy musi umieć wszystko
Akwarium śliczne jak zwykle, ja się cieszę jak mi coś w ogóle chce rosnąć
Gosiu, nie wymyślaj głupot, bo sama potrafisz ze zwykłego baniaczka hodowlanego zrobić dzieło wrzucając tam trochę mchu i sagittarii-mowa o ostatniej kostce. Mamy po prostu inne style, ale Twoje baniaki to mistrzostwo!!!
Po prostu mistrzostwo,ta zieleń roślin aż w oczy razi,powala na kolana,pozdrawiam
No właśnie-ZIELEŃ, a nie zieleń z czerwienią, jak być powinno. Popracuję nad tym
a mnie urzekła Staurogyna wygląda super!!! Rośnie wyższa czy to jej maks? Zastanawiam się czy nadałaby się do małego baniaczka :-) Żałuję że nie wypatrzyłam jej wcześniej przed wyprawą na giełdę :-(
ta roślina potrafi rosnąć dużo wyżej, ale jakoś u mnie trzyma cały czas ten poziom. Może dlatego, że już dwa razy niemal jej nie straciłem, przez jakiś błąd, którego nawet nie jestem w stanie jednoznacznie określić. Nie miała może jeszcze okazji wybić wyżej. Ale nawet jeśli, to tnie się ją jak wszystkie inne łodygowce, więc można spokojnie to kontrolować.
Pozdrawiam