Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « akwarium.net.pl « Konkursy akwarystyczne « II konkurs akwarystyczny użytkowników forum wodnego świata
Strony: 1 2 3 [4] 5 6
  Drukuj  
Autor Wątek: II konkurs akwarystyczny użytkowników forum wodnego świata  (Przeczytany 51887 razy)
vento
Super aktywny

« Odpowiedz #45 : Czerwiec 11, 2011, 10:14:04 »

głos na pracę nr 2

Jasny, przejrzysty opis, bezpośredni zwrot do czytelnika i przede wszystkim niesamowicie ciekawy gatunek. Sam przymierzałem się do opisu skrzelopióra, ale Autor mnie ubiegł Wink
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 11, 2011, 13:31:46 wysłane przez vento » Zapisane

baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #46 : Czerwiec 11, 2011, 11:56:48 »

Praca nr 1

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #47 : Czerwiec 11, 2011, 12:21:04 »

zostaje przy pracy nr 1

wilk6121997
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #48 : Czerwiec 11, 2011, 12:33:41 »

Siema

w związku z tym że jest dogrywka muszę oddac jeszcze jeden głos

hyyy...no to zagłosuje na pracę nr...2.

ma bardzo fajne zdjęcia oraz podział na części bardzo mi się to podoba
margin
Bywalec

« Odpowiedz #49 : Czerwiec 11, 2011, 13:45:59 »

Konsekwentnie, Praca Nr 1 Cheesy

emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #50 : Czerwiec 11, 2011, 15:58:19 »

Jestem konsekwentny. Praca nr 2.

Pośpiech w akwarystyce jest wskazany tylko w
czasie zbierania wody z podłogi

Mój baniaczek
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/240l-korzenie-i-galezie/
kikusia2kasia
Zainteresowany
**

Bo nikt nie ma z nas tego, co mamy razem :)

« Odpowiedz #51 : Czerwiec 11, 2011, 16:28:14 »

Witam ponownie:)

Na wstępie chciałam serdecznie pogratulować zdobywcom I i II miejsca. Cieszę się, że to właśnie te prace- moi faworyci:D No cóż- wielkiego zaskoczenia nie było:) O ile wcześniej miałam problem z dokonaniem ostatecznego wyboru, myślę, że teraz będzie mi nieco łatwiej. Ale do rzeczy.

Praca nr 1- wcześniej nie brałam jej nawet pod uwagę ze względu na to, że była to na tle innych prac po prostu baaardzo sucha, pozbawiona życia (coś jak gdyby rozbudowana definicja)- a ja niestety nie lubię wbijać sobie do głowy suchych faktów (może to zasługa tego, że właśnie mam sesję na studiach;)), ciężko mi było skupić uwagę do końca Embarrassed. Choć praca jest bardzo rzeczowa, naprawdę zgodna z regulaminem, nie zawierająca żadnych błędów i dokładnie opisująca biotop, brakuje mi w niej zwrotów do mnie, czyli odbiorcy. Myślę, że wiele osób to właśnie zraziło. Jak już wcześniej gdzieś wspomniałam, takie rzeczowe, bezduszne informacje- fakty, można znaleźć w wielu książkach, nawet w internecie. Tylko czemu tak mało osób tam zagląda? Czemu wygrała praca nr 6?... No właśnie...

Praca nr 2- hmm, o tej pracy pisałam już nieco w poprzednim komentarzu, ale ucieszyłam się, że znalazła się w dogrywce. Moje typy się sprawdziły:) I o ile ta praca nie miała szans z wygranymi pracami, o ile w poprzednim komentarzu ją skrytykowałam, o tyle teraz wydaje mi się, że jest bardzo mocnym konkurentem dla pracy nr 1. A dlaczego? Już wyjaśniam:

Może się powtórzę, za co z góry bardzo przepraszamWink Praca ta ma bardzo fajny wstęp- autor mówi o swoich przygotowaniach do napisania jej, zaprasza nas do dalszej lektury, rozpoczyna z nami kontakt. A to już wyróżnia go spośród innych. Już buduje pewną przewagę. Praca ta, podobnie jak praca nr 1 też bardzo dobrze opisuje środowisko naturalne przedstawianego gatunku. Też jest zgodna z regulaminem. Przedstawia piękny gatunek ryb (o tym już była mowa, więc Wam oszczędzę;) ).

Więc, co by nie przynudzać;)
Do czego zmierzam...

Mimo, że obie prace są bardzo dobre, i mimo, że na pewno każdy z Autorów włożył w ich napisanie całą swą wiedzę i serce, to dla mnie lepsza jest praca nr 2, ponieważ Autor zniżył się do mojego poziomu i postanowił się ze mną- rzadko, bo rzadko, ale jednak;)- komunikować. Ba!, nawet zadać pytanie Shocked (cyt)"jak w przypadku innych ryb z gatunku kąsaczowatych, prawda?"Cheesy No więc mój werdykt już znacie-wybieram pracę numer 2Smiley

A zwyciężyła właśnie przez te kilka zwrotów, którymi Autor zwrócił się bezpośrednio do mnie.

Pozdrawiam i życzę powodzenia obu Autorom:)

Kasia

Uśmiech mową jest duszy, gdy słowa nie pomogą, uśmiech serce poruszy... Smiley
emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #52 : Czerwiec 11, 2011, 16:38:09 »

kikusia2kasia-widzę ,że celujesz w rośliny od Vento. Smiley
Twoje uzasadnienia to jak praca konkursowa. Wstęp, rozwinięcie, podsumowanie.
Gratuluję.

Przepraszam za OT

Pośpiech w akwarystyce jest wskazany tylko w
czasie zbierania wody z podłogi

Mój baniaczek
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/240l-korzenie-i-galezie/
kikusia2kasia
Zainteresowany
**

Bo nikt nie ma z nas tego, co mamy razem :)

« Odpowiedz #53 : Czerwiec 11, 2011, 16:45:42 »

No nie wiem;) czasami mnie po prostu ponosi;)

Uśmiech mową jest duszy, gdy słowa nie pomogą, uśmiech serce poruszy... Smiley
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #54 : Czerwiec 11, 2011, 18:08:09 »

Według regulaminu konkursu najbliżej prawdy i najbardziej wiarygodnie biotop został opisany w pracy nr.1.
Dlatego oddaje głos na nr. 1

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #55 : Czerwiec 11, 2011, 20:58:28 »

2

kostek20
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #56 : Czerwiec 11, 2011, 22:47:27 »

2
rafalkudlaty
Bywalec

« Odpowiedz #57 : Czerwiec 12, 2011, 11:40:54 »

praca nr 2... rowniez mialem pisac o skrzelopiorze ale przyznam szczerze, ze nie umialem go umiejscowic w rio meta.

iroslaw
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #58 : Czerwiec 12, 2011, 11:50:44 »

jeśli głosy mają być liczone ponownie w dogrywce to zdania nie zmieniam i głosuję na prace nr. 2 bo jest na pięć Good !
patryk79
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #59 : Czerwiec 12, 2011, 13:36:17 »

Nr 1

Pozdrawiam, Patryk

Hemichromis elongatus
Strony: 1 2 3 [4] 5 6
  Drukuj  

Skocz do: