Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: natka43 54 litry  (Przeczytany 5404 razy)
Morlinek
Bywalec

« Odpowiedz #15 : Kwiecień 30, 2011, 21:14:45 »

Od razu lepiej,w prawy róg posadziłbym cabombe lub moczarkę.
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Kwiecień 30, 2011, 21:24:48 »

Postęp ogromny (za pierwszym podejściem całe 200%  Grin ).

Lecz by twoi podopieczni czuli sie lepiej, przydało by sie 1000  Wink

natka43
Zainteresowany
**

Uwielbiam gupiki

« Odpowiedz #17 : Maj 01, 2011, 08:31:33 »

hahah tak wiem strasznie ogromny postęp:)Za kilka dni kupię anubiasa i mech jak będzie.A jak nie to microsorium lub właśnie kabombę:)
Czekajcie na następną odsłonę a no i jeszcze żwirek czarny kupię:)Mam tylko takie jedno pytanie.być może będę miała szanse na większe akwarium może i nawet 112l wtedy przeniosłabym ryby z 54 do tego większego tylko że nie wiem czy mogłabym odlać trochę wody z 54l żeby aklimatyzacja szybciej trwała.Problem w tym że bojownik trochę choruje i dawałam tam taką tablętke co barwi wodę .Czy lepiej nie dodawać tej wody bo może ma jakieś zarazki czy coś.

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Maj 01, 2011, 11:23:09 »

Kup w zoologu węgiel aktywny i wepchnij go do filtra na pół dnia i woda będzie wolna od chemii Smiley

taka woda zapewne będzie lepsza od kranówy jeśli musisz od razu rybki przełożyć.

Jeśli masz jednak jeszcze czas to lepiej odłóż już wodę w wiadrze (wiadrach  Grin) i jeśli będziesz postępować tak jak po restarcie to było by jeszcze lepiej.

P.S. po połowie dnia węgiel aktywny wyciągnij z filtra.

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: