Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Zmiana wystroju akwarium (Malawi)  (Przeczytany 3530 razy)
kilko8
Nowy
*

« : Maj 03, 2011, 10:13:27 »

Witam mam akarium 60l i chcialbym w nim zmienic "wystrój" chodzi mi glownie o styl malawi, tanganika. Mam piasek kwarcowy bialy le nie wiem jakie dokladniej kupicroslinki do tego stylu i ogolnie korzenie czy lepiej kamienie? prosze o pomoc. Rybki jakie chce tam chodowac to pyszczaki i glonojad.
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #1 : Maj 03, 2011, 10:20:01 »

Akwarium za małe na pyszczaki... możesz sobie pozwolić na tanganike... ale z tego biotopu tylko muszlowce lub dobrana para naskalników/szczelinowców ale też nie wszystkich gatunków

mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #2 : Maj 03, 2011, 14:24:05 »

Witam mam akarium 60l i chcialbym w nim zmienic "wystrój" chodzi mi glownie o styl malawi, tanganika. Mam piasek kwarcowy bialy le nie wiem jakie dokladniej kupicroslinki do tego stylu i ogolnie korzenie czy lepiej kamienie? prosze o pomoc. Rybki jakie chce tam chodowac to pyszczaki i glonojad.
Dokształć sie kolego.
Już sama chęć połączenia pyszczaków ze zbrojnikami nienajlepiej o Tobie świadczy.
Czytać, czytać, czytać.

kilko8
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Maj 04, 2011, 16:13:16 »

Dokształć sie kolego.
Już sama chęć połączenia pyszczaków ze zbrojnikami nienajlepiej o Tobie świadczy.
Czytać, czytać, czytać.

No sorry nie siedze calymi dniami z ksiazkami o rybach akwariowych, jestem amatorem dlatego pisze na forum.
emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Maj 04, 2011, 16:27:52 »

No sorry nie siedze calymi dniami z ksiazkami o rybach akwariowych, jestem amatorem dlatego pisze na forum.
Nie ma co się irytować. Koledzy dobrze Tobie radzą.
Na forum to  w 90% amatorzy Smiley
Poczytaj o absolutnych podstawach akwarystyki i wtedy w razie wątpliwości pytaj. Na pewno uzyskasz odpowiedzi.

Pośpiech w akwarystyce jest wskazany tylko w
czasie zbierania wody z podłogi

Mój baniaczek
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/240l-korzenie-i-galezie/
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #5 : Maj 04, 2011, 19:45:00 »

Nie ma co się irytować. Koledzy dobrze Tobie radzą.
Na forum to  w 90% amatorzy Smiley
Poczytaj o absolutnych podstawach akwarystyki i wtedy w razie wątpliwości pytaj. Na pewno uzyskasz odpowiedzi.
Dodam tylko, że łatwa irytacja to cecha która nie powinna isć w parze z akwarystyką.

kilko8
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Maj 05, 2011, 23:09:43 »

To jakie ryby waszym zdanie pasują do akwarium tanganika ? Jeżeli na pyszczaki mam za małe akwarium (60l).
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #7 : Maj 06, 2011, 05:42:14 »

To jakie ryby waszym zdanie pasują do akwarium tanganika ? Jeżeli na pyszczaki mam za małe akwarium (60l).
Muszlowce np. brevisy.
Parka naskalników np. regana.
W/w ryby to i tak obsada na scisk, więcej do tego szkiełka nie upchniesz.

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #8 : Maj 06, 2011, 16:06:32 »

Koledzy dobrze doradzają. Mnóstwo tematów już tu jest z biotopami które ciebie interesują Smiley.

A jeśli kupisz sobie 240 litrów lub coś większego to rozmowa będzie wyglądać inaczej.

240 pisze jako przykład (odniesienie) byś wiedział dlaczego się tak inni czepiają tych twoich 60L  Good !

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: