Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Rośliny akwarystyczne « MoistBall kulki gliniane ogrodowe pod rośliny akwariowe ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: MoistBall kulki gliniane ogrodowe pod rośliny akwariowe ?  (Przeczytany 2500 razy)
Anubis-RE
Super aktywny

« : Maj 18, 2011, 13:26:22 »

Witam.

Mam pytanie, czy owe kulki MoistBall wykorzystywane w ogrodnictwie do drenażu ziemi nadadzą się jako podłoże pod rośliny w akwarium Huh

Normalnie bym nie pytał, ale gdy przeczytałem na opakowaniu, że nie jest to nic innego jak kulki gliniane to zacząłem się zastanawiać nad ich akwarystycznym wykorzystaniem.

Owe balle kupiłem w LeroyMerlin w opakowaniu 1 litrowym i wychodzą taniej niż zakup na allegro (nawet po 1zł za komplet) bo na allegro trzeba doliczyć transport (ok 6zł)

Czekam na obiektywne wypowiedzi Smiley

Pozdrawiam.

wilk6121997
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Maj 18, 2011, 20:50:58 »

ja je dodawałem do mcharium i rośliny jak po zwykłych gliniankach rosły ale nie miałem tam krewetek ani ryb więc ni wiem czy nic im nie będzie
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Maj 18, 2011, 21:22:30 »

No właśnie a ja bym je zaadoptował wcześniej do krewetek a jeśli po 2 miechach nic to do ogólnego.
Ale najpierw muszę się upewnić, może ktoś jeszcze ma z nimi jakieś praktyki lub ciekawe spostrzeżenia Huh

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 10, 2011, 12:36:02 »

Sorry za post pod postem, ale pozwolę sobie odświeżyć temat, może się komuś przyda.
Zastosowałem owe kulki w Krewetkarium na początek, za jakiś czas sprawdzę efekty i podzielę się nimi tu.

Jeśli natomiast, ktoś ma już jakieś Uwagi na ich temat proszę by je zaprezentował.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: