Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem z rogatkiem i cabomba  (Przeczytany 1547 razy)
Arron
Zainteresowany
**

« : Maj 29, 2011, 17:51:02 »

Witam zauważyłem ze zaczynają wypływać liści rogatak , cabomby zaczyna brązowieć
A więc tak zbiornik 112l profil oświetlenie 2x 36 w T8 (biała i różowa) jeszcze doświetlam lampką 10W za około 2 tygodnie dokładam 2x 24W T5
Nawożenie aqua potas, jutro zakładam bimbrownie zbiornik jest ustabilizowany biologicznie w akwa posiadam
Ceratophyllum demersum
-Heterantera zosterifolia
-Hygrophila polysperma
-blyxa japonica-
-moczarka
kankanik
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Maj 29, 2011, 21:11:18 »

hmm. Ja też miałem problem z cabombą. Brązowiała cała tlyko szczyt miała zielony. Gdy dodałem kulki glinanie, i chyba więcej potasu, zaczeła normalnie rosnąć.  A możesz podać paramtery wody jakieś?
Arron
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Maj 29, 2011, 21:19:35 »

Nie mierze parametrów wody
tomes
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Maj 29, 2011, 22:20:18 »

Chcesz do 2 x 36W dołożyć jeszcze 2 x 24 W , troche dużo na 112l, czy źle rozumiem ?
 problemy z roślinami to  raczej  braki  w nawożeniu,  jeśli podajesz sam potas.

kankanik
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Maj 30, 2011, 11:25:18 »

No oświetlenie to ty będziesz miał ponad 1W/L. Przy takim świetle nie mając testów to na oko ci będzie ciężko dobrać nawożenie. I może podaj więcej coś o zbiorniku. Podaj może micro i żelazo. Tlyko nie przesadź, bo będziesz miał wysyp glonów. Niby pierw powinno się podać macro, jeśli ono nie pomoże to masz braki micrp.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: