Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: rośliny na 2 i 1 plan  (Przeczytany 1182 razy)
netka888
Stały użytkownik

Akwarystyka to pasja... Practise, go and win !

« : Czerwiec 14, 2011, 18:17:11 »

Hej ! Witam wszystkich po długiej przerwie. W związku z planowanym przemeblowaniem Smiley w akwa pragnę Was spytać o jedną rzecz. Jakie mianowicie polecacie rośliny na 2 i 1 plan w 45 l akwarium przy słabym świetle?
Mam świetlówkę 14W Sylwania Gro Lux, Żwir zwykły taki jasny, po 3 zl za kg z zoologa Smiley
Nawozów już nie leje. Kiedyś z tym szalałam, ale powiedziałam STOP. Swego czasu trochę akwa poszło w zapomienie, miałam masę innych rzeczy na głowie i nie lałam nic, a rosliny sobie same wegetowały. Jeden gatunek (taka paprotka) rósł jak szalony, kryptokoryny mech tez. Ale do rzeczy. Kiedyś miałam saggitarię i marniała mi, więc raczej sie juz na nią nie skuszę. Jakbyście znali inne gatunki na 2 i 1 plan nie wymagające i stosunkowo łatwo dostepne (mieszkam w małym mieście) byłabym wdzięczna. Uff, ale się rozpisałam. Smiley

PS CO2 tez nie ma.

The only reason why God created man is because he was disappointed with the monkey - M. Twain

...In sleep he sang to me
In dreams he came
That voice which calls to me
and speaks my name
And do I dream again?...

...........................................................
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: