Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 12
  Drukuj  
Autor Wątek: Krewetkowe 60x30x30 Anubisa-RE  (Przeczytany 40922 razy)
wilk6121997
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #30 : Lipiec 13, 2011, 10:44:44 »

nie mogę się doczekać  Cheesy
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #31 : Lipiec 13, 2011, 16:40:46 »

No i Kilka fotek. A żeby nikt nie mówił, że nie ma tam życia załatwiłem nieco lepszy obiektyw  Cool
Efekty widać  Grin.

Dodam, jeszcze, że czerwona krewecia to pamiątka po wizycie Vento (Vento Dzięki Wink )

^------ (naciśnij prawym przyciskiem myszy i daj Pokaż  Wink )

P.S. Białe kropki w kadrze to ośliczki Wink, mnóstwo ośliczek  Good !

vento
Super aktywny

« Odpowiedz #32 : Lipiec 14, 2011, 13:03:44 »

jednak zdjęcia nie oddają uroku zbiornika-na żywo wygląda rewelacyjnie. Mech pokrywający cały trzeci plan robi niesamowite wrażenie.

Anubis, pozostałe krewetki też powinny się wybarwić-wyłapałem Ci większość młodych, a wszystkie pochodzą z tego samego zbiornika, co ta czerwona samica.

Pozdr

Damian12
Stały użytkownik

« Odpowiedz #33 : Lipiec 14, 2011, 14:11:18 »

WOW !!!

TERAZ ZBIORNIK WYGLĄDA NAPRAWDĘ PIĘKNIE
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #34 : Lipiec 14, 2011, 15:59:11 »

Powolutku, powolutku do celu Smiley widzę, że Duży Heniu powoli rusza z miejsca i pełznie po ziemi (a zawsze myślałem, że Duży Heniu rośnie do góry Cheesy ).
Teraz jestem ciekaw jak by to wyglądało mieć dywan z Dużego Henia Cheesy, ale pożyjemy zobaczymy Wink

Wykosiłem jak widać znowu szczałke wodną do parteru, niech zakryje dno, a potem będę się martwił czy przypadkiem Duży H. go nie wygryzie Wink.
Pozdrawiam Vento ode mnie i kreweci Cheesy oraz wszystkich obserwatorów Smiley. (zaskoczyła mnie liczba wyświetleń kiedy na nią zerknąłem [ pozytywnie Wink ] )

wilk6121997
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #35 : Lipiec 20, 2011, 20:03:50 »

co tam nowego,może jakieś fotki??Przycinałeś coś??
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #36 : Lipiec 20, 2011, 20:11:20 »

Już niebawem nowe fotki.
Ostatnio przyciąłem i rozsadziłem Rotalki bo rosną jak szalone, więc nieco się zagęściły.
Duży Heniu też po dnie pełznie i teraz mam rozterkę, czy rwać trawnik i puścić Henia niech rośnie, czy jednak zostawić szczałkę niech zarasta plażę, tak jak to było w pierwotnym planie :/.

Vento ---> te roślinki z tyłu (zaś zapomniałem nazwy) jednak nie ruszają, stoją w miejscu i coś marnieją na przekór reszcie roślin. nad nimi rura świeci co najmniej 8h dziennie i to bezpośrednio nad nimi i nic :/. Zastanawiam, się czy skoro nie chcą ruszyć, czy trzymać je nadal, czy zaszczepić tam Rotalki ?

wilk6121997
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #37 : Lipiec 20, 2011, 20:13:31 »

a krewetki nie niszczą henia Huh
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #38 : Lipiec 20, 2011, 20:19:30 »

a krewetki nie niszczą henia Huh

Dużego nie ruszają, a małego niemal całego rozszabrowały Cheesy, ale to co zostało małymi, małymi, malusimi wręcz kroczkami rośnie Wink

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #39 : Lipiec 21, 2011, 16:48:44 »

Mały Up

vento
Super aktywny

« Odpowiedz #40 : Lipiec 21, 2011, 17:15:48 »

rośliny z tyłu, które nie chcą Ci rosnąć to micranthemum umbrosum. Światła mają wystarczająco, więc może problem leży w podłożu...? Może piasek kwarcowy im nie pasuje. Trudno mi to określić. Wsadź między nie dwie/trzy szczepki rotalki i jeśli ta urośnie, to zastąp nią micranthemum. Jak widzę, rotala na przodzie wygląda bardzo fajnie Wink

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #41 : Lipiec 21, 2011, 18:02:32 »

rośliny z tyłu, które nie chcą Ci rosnąć to micranthemum umbrosum. Światła mają wystarczająco, więc może problem leży w podłożu...? Może piasek kwarcowy im nie pasuje. Trudno mi to określić. Wsadź między nie dwie/trzy szczepki rotalki i jeśli ta urośnie, to zastąp nią micranthemum. Jak widzę, rotala na przodzie wygląda bardzo fajnie Wink

Vento, w miejscu gdzie są Rotalki jest 4cm żwiru rzecznego a w miejscu micranthemum jest 10 cm, to jedyna różnica, no chyba, że Rotalia czerpie energię z kulek glinianych, które są na dnie Cheesy a te drugie mają za daleko.

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #42 : Lipiec 23, 2011, 16:25:22 »

Witam ponownie Cheesy

Dziś stałem się zadowolonym posiadaczem Lawy Wulkanicznej, która to wraz z Manado zastąpi w Baniaku piasek, żwir i piaskowce.
Zatem piaskowce z mojego krewetkarium, jeśli ktoś będzie chętny, odsprzedam.
Do sprzedania mam również spore ilości Lawy Wulkanicznej w cenie 6zł/kg. Lawa ta jest w kolorze podłoża Manado (specjalnie dobierałem kolor by pasował).
Są to kamienie naturalne w sklepie RA w krakowie sprzedają takie same za 16-19zł/kg łatwo każdy może sprawdzić Wink u mnie za 6zł Wink

Nie wiem jeszcze na kiedy przypadnie data restartu na nowym podłożu ale myślę, że będzie to o niebo lepsza kompozycja od obecnej Wink
A jak do tej pory roślinki rosną a krewetki kopulują. Helenki już robią postępy w inwigilacji zatoczków i błotniarek Wink

Pozdrawiam oglądających  Cool

mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #43 : Lipiec 24, 2011, 08:34:45 »

Nowa odsłona zbiornika ze starą obsadą?

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #44 : Lipiec 24, 2011, 10:46:22 »

Nie do końca se starą.
odłowione zostaną czerwone samczyki od Vento i Truskawkowo-czerwona samiczka też od Vento Cheesy a reszta trafi na Survival do ogólniaka, a powiem, że pomimo ryb, które tam są na 4 niegdyś wrzucone 3 udało się niedawno odnaleźć, Cheesy.

Poza tym usunięte zostaną wszelkie ślimaki a zostanie tylko jedna helenka, reszta helenek trafi do ogólniaka.
Ta jedna która zostanie jest na wszelki wypadek, gdybym jednak gdzieś w filterku lub z jakąś roślinką przegapił jakiegoś ślimaka Wink

Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 12
  Drukuj  

Skocz do: