Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 12
  Drukuj  
Autor Wątek: Krewetkowe 60x30x30 Anubisa-RE  (Przeczytany 40932 razy)
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #60 : Sierpień 02, 2011, 08:51:21 »

Jak do tej pory tylko 3 roślinki musiałem poprawiać, ale obeszło się bez cudowania, wkopałem je elegancko patyczkiem do szaszłyków bez moczenia rąk Wink
W weekend wstawię fotkę.

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #61 : Sierpień 10, 2011, 21:12:13 »

Witam ponownie Smiley

Zeszło nieco więcej niż weekend, bo podjąłem kolejną pracę, ale coś za coś Wink
Aktualizacja na dzień dzisiejszy Cheesy. Zmian zaszło niewiele, więc wprawne oko je wyłapie bez problemu.

Doszło Co2 plus linia nawozowa Aqua Art'u ( jakoś trzeba gonić tego Vento  Grin, którego pozdrawiam )

Dyfuzor z licznikiem i zaworkiem to też ledwo się zmieścił (wkopany do samego dna Wink ) na całe szczęście filtr tak w tym rogu niesie wodę, że bąbelki opływają baniak w około Cheesy.

Pozdrawiam oglądających Wink

omoto5
pozdrawiam
Stały użytkownik

« Odpowiedz #62 : Sierpień 12, 2011, 20:17:54 »

fajne akwa-) jest co oglądać Cheesy
A  co będzie jak się wszystko rozrośnie-) Wink Cheesy
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #63 : Sierpień 15, 2011, 15:28:12 »

Aktualizacja

Krewetki niemal do zera wyrównały teren, nie ma mowy o utrzymaniu przy nich górki ;/ roślinki niebawem idą pod nożyczki Smiley i tu pytanie:
Czy trawę już ciąć ? zostawić ? i czy ktoś ma jeszcze jakieś sugestie porady dla mnie ?

vento
Super aktywny

« Odpowiedz #64 : Sierpień 15, 2011, 15:33:46 »

eleocharisa tnij, ale dopóki dobrze się nie ukorzeni, rób to bez większych szaleństw.
Ładnie się wszystko rozrasta Smiley

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #65 : Sierpień 17, 2011, 13:51:24 »

Wszystko pięknie rośnie, tylko jedna sprawa mnie niepokoi, mianowicie na powierzchni lustra wody utrzymuje się "dymny kożuch", nie mam pojęcia dlaczego ?
raz puściłem filtr z napowietrzeniem, które zapewne wywiało całe co2 z wody, ale kożuch niemal znikł, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że to normalne zjawisko przy podawaniu co2 :/, może to nawozy ? np.potas ?

vento
Super aktywny

« Odpowiedz #66 : Sierpień 17, 2011, 14:01:17 »

to błona białkowa, normalna przy nowym zbiorniku. Mała kaskada ze skimmerem załatwi sprawę w 10 minut. Nie przejmuj się tym.

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #67 : Sierpień 17, 2011, 14:06:09 »

to błona białkowa, normalna przy nowym zbiorniku. Mała kaskada ze skimmerem załatwi sprawę w 10 minut. Nie przejmuj się tym.

A jest inna metoda? bo kaskady raz, że nie mam a dwa, że puki się korzenie nie puszczą po całym dnie, to nie będę ryzykować, że mi rośliny wypłyną spod tego Manado Wink.
No chyba, że błona z czasem sama zniknie ?, ale już 3 razy ją wybierałem słoikiem i zaraz na 2 dzień pojawia się na powrót  Good !

vento
Super aktywny

« Odpowiedz #68 : Sierpień 17, 2011, 14:23:27 »

molinezje ją zjadają, ale u Ciebie to zły pomysł, bo jak rozrpawią się z błoną, zajmą się krewetkami. Sugeruję kupić chińską kaskadę za 10zł i raz na dwa dni podpinać na kilka minut (np. przy karmieniu).

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #69 : Sierpień 21, 2011, 17:56:31 »

Aktualizacja:
Przed przycinką 2 dni temu Wink

Po przycince dziś

i pupile Wink

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #70 : Sierpień 25, 2011, 19:46:41 »

Dziś fotki z Bąbelkowania Wink

Meszek Smiley

Duży Heniu, oraz jak widać na roślince obok i glon, z którym walczyłem 4 dni temu, a w tym momencie sytuacja już wydaje się być opanowana, pozostaje usuwanie skutków  Tongue.

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #71 : Sierpień 28, 2011, 18:19:54 »

Witam, dziś kolejna mała aktualizacja.
Ponieważ ostatnio ten wątek jest opuszczony duchem przez odwiedzających i okropnie ubogi w uwagi i opinie, toteż muszę pisać post pod postem (wybaczcie mi to Wink ).

Vento poznajesz ----v  Cheesy

Powoli zaczyna zarastać  w takim kierunku jak chciałem, ale i tak nie obyło się bez przycięć Wink

Widoczek z góry, prawa strona nieco pustawa, ale z każdą przycinkom Rotali coraz bogatsza Wink

Widok na półokrąg i plażę bez piasku Cheesy

No i w końcu widok ogólny  Cool
Zgodnie z uwagami wyleciała z akwarium Strzałka wodna w 98% zostały 2 szt Wink

Zdjęcie proszę kliknąć prawym przyciskiem myszy i dać "Pokaż obrazek"

Zapraszam do komentowania i pozdrawiam ciepło wszystkich  Good !
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2011, 18:23:11 wysłane przez Anubis-RE » Zapisane

3runer
Zainteresowany
**

Grunt to Bunt

« Odpowiedz #72 : Sierpień 28, 2011, 21:08:36 »

jak wsadziłeś henia na lawę??
ps
bardzo podoba mi się twój zbiornik

Betta splendens
Betta unimaculata
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #73 : Sierpień 28, 2011, 22:52:40 »

jak wsadziłeś henia na lawę??

Zaplanowałem kilka dziurek w lawie i to była ta prostsza sprawa Cheesy, ponieważ na 6 zaplanowanych miejsc z Dużym Heniem ostały się 3 miejsca (dobrze że choć tyle)

W dodatku jedno z nich udało mi się chwycić małego Henia (nie wiem czy dostrzegłeś) sama lawa jest tak szorstka i porowata iż z powodzeniem Heniu, który ma dość krótkie korzenie się tam przychwytuje.
w lawie mam też strzałkę skrzydlatą, która rośnie tam sobie na potęgę, ciekaw jestem jak będzie puszczać rozłogi Cheesy

vento
Super aktywny

« Odpowiedz #74 : Sierpień 28, 2011, 23:55:29 »

coraz lepiej to wygląda. Początkowo układ skał nie rzucił mnie na kolana, ale teraz już robi dużo większe wrażenie. To chyba najlepszy dowód, na to że jedynie osoba zakładająca widzi w głowie efekt finalny zanim zaleje zbiornik. Czekam na dalszy rozwój Smiley

Kreweta się zadomowiła i chyba jej u Ciebie dobrze-widać to wyraźnie po jej minie Tongue

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 12
  Drukuj  

Skocz do: