Anubis-RE
|
|
« Odpowiedz #60 : Sierpień 02, 2011, 08:51:21 » |
|
Jak do tej pory tylko 3 roślinki musiałem poprawiać, ale obeszło się bez cudowania, wkopałem je elegancko patyczkiem do szaszłyków bez moczenia rąk W weekend wstawię fotkę.
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
|
« Odpowiedz #61 : Sierpień 10, 2011, 21:12:13 » |
|
Witam ponownie Zeszło nieco więcej niż weekend, bo podjąłem kolejną pracę, ale coś za coś Aktualizacja na dzień dzisiejszy . Zmian zaszło niewiele, więc wprawne oko je wyłapie bez problemu. Doszło Co2 plus linia nawozowa Aqua Art'u ( jakoś trzeba gonić tego Vento , którego pozdrawiam ) Dyfuzor z licznikiem i zaworkiem to też ledwo się zmieścił (wkopany do samego dna ) na całe szczęście filtr tak w tym rogu niesie wodę, że bąbelki opływają baniak w około . Pozdrawiam oglądających
|
|
|
|
|
|
|
omoto5
pozdrawiam
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #62 : Sierpień 12, 2011, 20:17:54 » |
|
fajne akwa-) jest co oglądać A co będzie jak się wszystko rozrośnie-)
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
|
« Odpowiedz #63 : Sierpień 15, 2011, 15:28:12 » |
|
Aktualizacja Krewetki niemal do zera wyrównały teren, nie ma mowy o utrzymaniu przy nich górki ;/ roślinki niebawem idą pod nożyczki i tu pytanie: Czy trawę już ciąć ? zostawić ? i czy ktoś ma jeszcze jakieś sugestie porady dla mnie ?
|
|
|
|
|
|
|
vento
|
|
« Odpowiedz #64 : Sierpień 15, 2011, 15:33:46 » |
|
eleocharisa tnij, ale dopóki dobrze się nie ukorzeni, rób to bez większych szaleństw. Ładnie się wszystko rozrasta
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
|
« Odpowiedz #65 : Sierpień 17, 2011, 13:51:24 » |
|
Wszystko pięknie rośnie, tylko jedna sprawa mnie niepokoi, mianowicie na powierzchni lustra wody utrzymuje się "dymny kożuch", nie mam pojęcia dlaczego ? raz puściłem filtr z napowietrzeniem, które zapewne wywiało całe co2 z wody, ale kożuch niemal znikł, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że to normalne zjawisko przy podawaniu co2 :/, może to nawozy ? np.potas ?
|
|
|
|
|
|
|
vento
|
|
« Odpowiedz #66 : Sierpień 17, 2011, 14:01:17 » |
|
to błona białkowa, normalna przy nowym zbiorniku. Mała kaskada ze skimmerem załatwi sprawę w 10 minut. Nie przejmuj się tym.
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
|
« Odpowiedz #67 : Sierpień 17, 2011, 14:06:09 » |
|
to błona białkowa, normalna przy nowym zbiorniku. Mała kaskada ze skimmerem załatwi sprawę w 10 minut. Nie przejmuj się tym.
A jest inna metoda? bo kaskady raz, że nie mam a dwa, że puki się korzenie nie puszczą po całym dnie, to nie będę ryzykować, że mi rośliny wypłyną spod tego Manado . No chyba, że błona z czasem sama zniknie ?, ale już 3 razy ją wybierałem słoikiem i zaraz na 2 dzień pojawia się na powrót
|
|
|
|
|
|
|
vento
|
|
« Odpowiedz #68 : Sierpień 17, 2011, 14:23:27 » |
|
molinezje ją zjadają, ale u Ciebie to zły pomysł, bo jak rozrpawią się z błoną, zajmą się krewetkami. Sugeruję kupić chińską kaskadę za 10zł i raz na dwa dni podpinać na kilka minut (np. przy karmieniu).
|
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
|
« Odpowiedz #70 : Sierpień 25, 2011, 19:46:41 » |
|
Dziś fotki z Bąbelkowania Meszek Duży Heniu, oraz jak widać na roślince obok i glon, z którym walczyłem 4 dni temu, a w tym momencie sytuacja już wydaje się być opanowana, pozostaje usuwanie skutków .
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
|
« Odpowiedz #71 : Sierpień 28, 2011, 18:19:54 » |
|
Witam, dziś kolejna mała aktualizacja. Ponieważ ostatnio ten wątek jest opuszczony duchem przez odwiedzających i okropnie ubogi w uwagi i opinie, toteż muszę pisać post pod postem (wybaczcie mi to ). Vento poznajesz ----v Powoli zaczyna zarastać w takim kierunku jak chciałem, ale i tak nie obyło się bez przycięć Widoczek z góry, prawa strona nieco pustawa, ale z każdą przycinkom Rotali coraz bogatsza Widok na półokrąg i plażę bez piasku No i w końcu widok ogólny Zgodnie z uwagami wyleciała z akwarium Strzałka wodna w 98% zostały 2 szt Zdjęcie proszę kliknąć prawym przyciskiem myszy i dać "Pokaż obrazek"Zapraszam do komentowania i pozdrawiam ciepło wszystkich
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2011, 18:23:11 wysłane przez Anubis-RE »
|
|
|
|
|
3runer
Zainteresowany
Grunt to Bunt
|
|
« Odpowiedz #72 : Sierpień 28, 2011, 21:08:36 » |
|
jak wsadziłeś henia na lawę?? ps bardzo podoba mi się twój zbiornik
|
|
|
|
Betta splendens Betta unimaculata
|
|
|
Anubis-RE
|
|
« Odpowiedz #73 : Sierpień 28, 2011, 22:52:40 » |
|
jak wsadziłeś henia na lawę??
Zaplanowałem kilka dziurek w lawie i to była ta prostsza sprawa , ponieważ na 6 zaplanowanych miejsc z Dużym Heniem ostały się 3 miejsca (dobrze że choć tyle) W dodatku jedno z nich udało mi się chwycić małego Henia (nie wiem czy dostrzegłeś) sama lawa jest tak szorstka i porowata iż z powodzeniem Heniu, który ma dość krótkie korzenie się tam przychwytuje. w lawie mam też strzałkę skrzydlatą, która rośnie tam sobie na potęgę, ciekaw jestem jak będzie puszczać rozłogi
|
|
|
|
|
|
|
vento
|
|
« Odpowiedz #74 : Sierpień 28, 2011, 23:55:29 » |
|
coraz lepiej to wygląda. Początkowo układ skał nie rzucił mnie na kolana, ale teraz już robi dużo większe wrażenie. To chyba najlepszy dowód, na to że jedynie osoba zakładająca widzi w głowie efekt finalny zanim zaleje zbiornik. Czekam na dalszy rozwój Kreweta się zadomowiła i chyba jej u Ciebie dobrze-widać to wyraźnie po jej minie
|
|
|
|
|
|
|
|