Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12
  Drukuj  
Autor Wątek: Krewetkowe 60x30x30 Anubisa-RE  (Przeczytany 40963 razy)
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #90 : Wrzesień 28, 2011, 20:02:55 »

Szalejesz kolego na maksa Smiley Widzę, ze lawa i mocne nawożenie służą roślinkom Smiley Im częściej tu zaglądam tym mocniej myślę nad 'zalawieniem' kolejnego akwarium Cheesy
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #91 : Wrzesień 28, 2011, 22:16:31 »

To pewnie zainteresuje Cię fakt, iż stawiam kolejne lawowe u siebie w pracy, które niebawem pokażę na forum  Good !

vento
Super aktywny

« Odpowiedz #92 : Wrzesień 28, 2011, 23:54:09 »

Odpalanie kolejnych baniaków to chyba norma u zapaleńców Wink Rodzaj uzależnienia...
Mi jeszcze jeden baniak dobrze nie dojrzał, a już buduję szafkę pod kolejny Smiley

Twoje akwa ślicznie się rozwija! A co się stało z rotalką po lewej? Nie dała rady czy tylko zakrył ją mech?

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #93 : Wrzesień 29, 2011, 07:40:57 »

Twoje akwa ślicznie się rozwija! A co się stało z rotalką po lewej? Nie dała rady czy tylko zakrył ją mech?

Tak, rotalka rośnie, ale marnie coś od czasu ostatniej przycinki, kiedy to puściła po 2-3 pędy, a w dodatku jest tam dość spory cień padający przez lawę, więc nie ma tam łatwo Cheesy, z kolei rotalia na tyłach leży już na powierzchni i nie wiem co z nią zrobić :/, czy pozwolić jej pełznąć na czerwono po "suficie", czy też znowu ciąć i nie będzie jej widać Huh

VianEthel
Nowy
*

« Odpowiedz #94 : Wrzesień 29, 2011, 07:56:25 »

Ja bym cięła i dosadziła do tej koło lawy, która to niby marnie rośnie Tongue Czekam na foto baniaczka z pracy.

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #95 : Wrzesień 29, 2011, 09:11:45 »

Ja bym cięła i dosadziła do tej koło lawy, która to niby marnie rośnie Tongue Czekam na foto baniaczka z pracy.

Vian, ale tam już teraz jest mało światła, a co dopiero jak bym tam dosadził te rozłożyście piękne czerwone rotalie  Cheesy

vento
Super aktywny

« Odpowiedz #96 : Wrzesień 29, 2011, 09:25:38 »

wyklej pokrywę od wewnatrz taśmą odblaskową (taką jak do kominków-znajdziesz w każdym sklepie castoramo-podobnym) nad niedoświetloną rotalą. Doda to jej przynajmniej kilkanaście % więcej światła

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #97 : Wrzesień 29, 2011, 09:30:05 »

wyklej pokrywę od wewnatrz taśmą odblaskową (taką jak do kominków-znajdziesz w każdym sklepie castoramo-podobnym) nad niedoświetloną rotalą. Doda to jej przynajmniej kilkanaście % więcej światła

Taka folia jest już przyklejona dawno Cheesy

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #98 : Październik 04, 2011, 10:09:15 »

Mała Aktualizacja  Grin

Zapraszam do oglądania i komentowania  Wink

sebtul
Stały użytkownik

« Odpowiedz #99 : Październik 05, 2011, 09:14:07 »

Wszystko zgrane i przemyślane, zazdroszczę tak ładnego baniaka. Po przejrzeniu tematu zastanawiam się nad założeniem czegoś mini z krewetkami. Mam puste akwarium 4,5l, czy to wystarczy czy zdecydowanie za mało?
Zdjęcia również ekstra. Cheesy

gg - 4479432
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #100 : Październik 05, 2011, 09:47:55 »

(...) zastanawiam się nad założeniem czegoś mini z krewetkami. Mam puste akwarium 4,5l, czy to wystarczy czy zdecydowanie za mało?

Zdecydowanie za mało Tongue Ale ładny wazon będzie z tego szkła Smiley Kup sobie 25l i walcz! Smiley
sebtul
Stały użytkownik

« Odpowiedz #101 : Październik 05, 2011, 10:00:29 »

W piatek bede mial puste 30l i lada dzien krewetke od Anubisa Good !.

gg - 4479432
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #102 : Październik 05, 2011, 10:10:05 »

Myślę, że  najlepiej zacząć od 25-30 litrów, bo jeśli posadzisz nieco mchu to szybko zajmie baniaczek, z tej też uwagi zawsze mówię, by robić to tak, by na początku było niemal pusto w baniaku i roślin niewiele.

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #103 : Październik 06, 2011, 22:08:08 »

Heh, krewecie to gratiski do roślinek, utrzymaj je przy życiu i stwórz im miły kącik a następnym razem jeśli będziesz chciał roślinki to wyślę jako gratiska którąś z wyselekcjonowanych prze zemnie krewetek Wink, np całą ciemno-brązową jak na focie wyżej, jeśli uda mi się dochować ich więcej Smiley

Dziś Aktualizacja, bo meszki ze skałki powędrowały do sebtul'a tak jak i Duży Heniu w dość sporej ilości, wyrwane z prawej strony oraz ze środka, gdzie na szczęście nie widać bo zasłania tę wielką dziurę inna kępka i trawnik Smiley

Miejsce mchu zastąpione inną roślinką, był bym wdzięczny, gdyby ktoś podał mi jej dokładną nazwę Wink

rodia
Super aktywny

memento mori

« Odpowiedz #104 : Październik 06, 2011, 22:09:32 »

Riccia fluitans ?
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12
  Drukuj  

Skocz do: