Anubis-RE
|
|
« Odpowiedz #105 : Październik 06, 2011, 22:12:08 » |
|
Riccia fluitans ?
To pytanie czy stwierdzenie rodia ? No i Dzięki rodia pozdrówki dla ciebie
|
|
|
|
|
|
|
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #106 : Październik 06, 2011, 22:36:28 » |
|
Wygląda trochę sztucznie z tym "sznurkiem"
|
|
|
|
|
|
|
vento
|
|
« Odpowiedz #107 : Październik 06, 2011, 22:40:24 » |
|
to nie sznurek tylko 'gumka recepturka' Też takimi przymocowuję mech do korzeni już po zalaniu, bo walka z nitką w zbiorniku pełnym wody, to straszna męka. A gumeczką-rach, ciach i z głowy, a i tak szybko zarośnie. Zbiornik rewelacja!
|
|
|
|
|
|
|
rodia
|
|
« Odpowiedz #108 : Październik 06, 2011, 22:52:38 » |
|
Riccia fluitans ?
To pytanie czy stwierdzenie rodia ? No i Dzięki rodia pozdrówki dla ciebie No bo cała w bąblach - nie byłem pewien.
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
|
« Odpowiedz #109 : Październik 06, 2011, 22:56:06 » |
|
Wygląda trochę sztucznie z tym "sznurkiem"
Tak vetno, masz rację to gumka recepturka mam zamiar ją przeciąć za 3 tygodnie, wtedy to już roślinka powinna się trzymać sama . Jak odcinałem tą spod mchu dla sebtul'a to mech już się sam trzymał Sam natomiast walczę z jakimś czarnym, sztywnym glonkiem, który wyrasta mi w 1 miejscu niczym jakiś koralowiec Jestem na etapie wcześniejszego gaszenia światła w odniesieniu do tego jak świeciłem wcześniej. Równocześnie robię małe przycinki tu i ówdzie bo zbieram roślinki do baniaka w pracy .
|
|
|
|
|
|
|
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #110 : Październik 06, 2011, 23:47:34 » |
|
Jeśli chodzi o glonki to u mnie na tle wewnętrznym występuje cała tęcza w róznych kolorach glonków od zielonych po prawie czerwone.
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
|
« Odpowiedz #111 : Październik 07, 2011, 00:03:27 » |
|
Jeśli chodzi o glonki to u mnie na tle wewnętrznym występuje cała tęcza w róznych kolorach glonków od zielonych po prawie czerwone.
Hehe, a można poprosić o foto jeszcze nie widziałem czerwonych glonków
|
|
|
|
|
|
|
sebtul
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #112 : Październik 07, 2011, 07:06:28 » |
|
Wczoraj dostałem paczkę od Anubisa. Roślinki ekstra, wszystkie w rewelacyjnej kondycji, a mech to już poezja. Jeszcze nigdy nigdzie nie widziałem tak zadbanych roślin. W gratisie dostałem trzy krewetki i chyba złapałem bakcyla. Nie mogłem od nich oderwać oczu. Zamiast odrabiać z córką lekcje to gapiłem się w akwa za co prawie dostałem zeszytem w głowę (córka nie jest zadowolona, ze 30 l stoi na jej biurku). Anubis-RE baniaczek śliczny, chciałbym aby przeniesienie od Ciebie roślin czy krewetek spowodowało powstanie u mnie choć odrobiny tego co Ty masz. Jednak zależy to tylko od wiedzy i ciężkiej systematycznej pracy.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2011, 10:47:14 wysłane przez sebtul »
|
|
gg - 4479432
|
|
|
Damian12
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #113 : Październik 12, 2011, 18:10:48 » |
|
Wczoraj dostałem paczkę od Anubisa. Roślinki ekstra, wszystkie w rewelacyjnej kondycji, a mech to już poezja. Jeszcze nigdy nigdzie nie widziałem tak zadbanych roślin.
Ja też ponadto zamówiłem kilka krewetek (wszystkie transport przeżyły) które są bardzo ładne , paczka dobrze zapakowana sporo gratisów itd. Dzięki Anubis
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
|
« Odpowiedz #114 : Październik 12, 2011, 19:08:14 » |
|
Dzięki chłopaki za miłe słowa, cieszę się, że przesyłki doszły i że krewecie żyją . Pozostała tylko paczka Gosi, od której jeszcze nie mam info a mieszka bliżej niż Damian , oraz paczka Vento Cyknijcie kiedy jakie fotki i wklejcie tu po jednej, nie obrażę się, a nawet ucieszę .
|
|
|
|
|
|
|
sebtul
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #115 : Październik 12, 2011, 20:44:05 » |
|
Cyknijcie kiedy jakie fotki i wklejcie tu po jednej, nie obrażę się, a nawet ucieszę . Nie mam dobrego sprzętu do robienia fotek. Próbowałem zrobić bąbelkującą żabienicę od Anubisa lecz prawdę mówiąc tylko ja bym wiedział w którym miejscu ona bąbelkuje. Krewetki tak się chowają, że widzę je raz na 3 dni. Zaraz biegnę po aparat i za nim wrócę to kreweci już nie widać. Ale kiedyś mi się uda i zdjęcia wkleję .
|
|
|
|
gg - 4479432
|
|
|
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #116 : Październik 12, 2011, 21:22:45 » |
|
Wczoraj dostałem paczkę od Anubisa. Roślinki ekstra, wszystkie w rewelacyjnej kondycji, a mech to już poezja. Jeszcze nigdy nigdzie nie widziałem tak zadbanych roślin.
Ja też ponadto zamówiłem kilka krewetek (wszystkie transport przeżyły) które są bardzo ładne , paczka dobrze zapakowana sporo gratisów itd. Dzięki Anubis To ja tez się dołączę do pochwał roślinności Mchy i heniek w doskonałej kondycji, zero glonów, doskonałe kolory no i ilość powalająca za tą cenę Nie pierwszy i na pewno nie ostatni raz robimy interesy
|
|
|
|
|
|
|
vento
|
|
« Odpowiedz #117 : Październik 12, 2011, 23:22:46 » |
|
a ja dostałem dziś rurki-REWELACJA!!! Najbardziej cieszą mnie drobne nacięcia na rurce wlotowej-jest ich dużo więcej niż na fabrycznych więc o złym przepływie nie może być mowy, ale są tak drobne, że najmniejsza kreweta się nie przeciśnie i można nie zakładać prefiltra Na induktorze brakuje tylko grawerki ADA i można sprzedawać jako oryginalne za 300zł
|
|
|
|
|
|
|
Damian12
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #118 : Październik 21, 2011, 12:53:12 » |
|
Cyknijcie kiedy jakie fotki i wklejcie tu po jednej, nie obrażę się, a nawet ucieszę .
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
|
« Odpowiedz #119 : Październik 21, 2011, 20:53:50 » |
|
Ciekawy jestem jak będzie Ci się to trawsko przez ten bazalt rozrastać , krewecie nabrały kolorów .
|
|
|
|
|
|
|
|