Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 12
  Drukuj  
Autor Wątek: Krewetkowe 60x30x30 Anubisa-RE  (Przeczytany 40927 razy)
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #105 : Październik 06, 2011, 22:12:08 »

Riccia fluitans ?

To pytanie czy stwierdzenie rodia Cheesy ?

No i Dzięki rodia Cheesy pozdrówki dla ciebie Wink

baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #106 : Październik 06, 2011, 22:36:28 »

Wygląda trochę sztucznie z tym "sznurkiem"

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
vento
Super aktywny

« Odpowiedz #107 : Październik 06, 2011, 22:40:24 »

to nie sznurek tylko 'gumka recepturka' Smiley
Też takimi przymocowuję mech do korzeni już po zalaniu, bo walka z nitką w zbiorniku pełnym wody, to straszna męka. A gumeczką-rach, ciach i z głowy, a i tak szybko zarośnie.
Zbiornik rewelacja!

rodia
Super aktywny

memento mori

« Odpowiedz #108 : Październik 06, 2011, 22:52:38 »

Riccia fluitans ?

To pytanie czy stwierdzenie rodia Cheesy ?

No i Dzięki rodia Cheesy pozdrówki dla ciebie Wink

No bo cała w bąblach - nie byłem pewien.
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #109 : Październik 06, 2011, 22:56:06 »

Wygląda trochę sztucznie z tym "sznurkiem"

Tak vetno, masz rację to gumka recepturka Cheesy mam zamiar ją przeciąć za 3 tygodnie, wtedy to już roślinka powinna się trzymać sama Smiley.

Jak odcinałem tą spod mchu dla sebtul'a to mech już się sam trzymał Smiley

Sam natomiast walczę z jakimś czarnym, sztywnym glonkiem, który wyrasta mi w 1 miejscu niczym jakiś koralowiec Cheesy
Jestem na etapie wcześniejszego gaszenia światła w odniesieniu do tego jak świeciłem wcześniej.
Równocześnie robię małe przycinki tu i ówdzie bo zbieram roślinki do baniaka w pracy Smiley.

baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #110 : Październik 06, 2011, 23:47:34 »

Jeśli chodzi o glonki to u mnie na tle wewnętrznym występuje cała tęcza w róznych kolorach glonków od zielonych po prawie czerwone.

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #111 : Październik 07, 2011, 00:03:27 »

Jeśli chodzi o glonki to u mnie na tle wewnętrznym występuje cała tęcza w róznych kolorach glonków od zielonych po prawie czerwone.

Hehe, a można poprosić o foto Cheesy jeszcze nie widziałem czerwonych glonków Cheesy

sebtul
Stały użytkownik

« Odpowiedz #112 : Październik 07, 2011, 07:06:28 »

Wczoraj dostałem paczkę od Anubisa. Roślinki ekstra, wszystkie w rewelacyjnej kondycji, a mech to już poezja. Jeszcze nigdy nigdzie nie widziałem tak zadbanych roślin. W gratisie dostałem trzy krewetki i chyba złapałem bakcyla. Nie mogłem od nich oderwać oczu. Zamiast odrabiać z córką lekcje to gapiłem się w akwa Smiley za co prawie dostałem zeszytem w głowę (córka nie jest zadowolona, ze 30 l stoi na jej biurku).

Anubis-RE baniaczek śliczny, chciałbym aby przeniesienie od Ciebie roślin czy krewetek spowodowało powstanie u mnie choć odrobiny tego co Ty masz.
Jednak zależy to tylko od wiedzy i ciężkiej systematycznej pracy.
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2011, 10:47:14 wysłane przez sebtul » Zapisane

gg - 4479432
Damian12
Stały użytkownik

« Odpowiedz #113 : Październik 12, 2011, 18:10:48 »

Wczoraj dostałem paczkę od Anubisa. Roślinki ekstra, wszystkie w rewelacyjnej kondycji, a mech to już poezja. Jeszcze nigdy nigdzie nie widziałem tak zadbanych roślin.

Ja też ponadto zamówiłem kilka krewetek (wszystkie transport przeżyły) które są bardzo ładne , paczka dobrze zapakowana sporo gratisów itd.
Dzięki Anubis
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #114 : Październik 12, 2011, 19:08:14 »

Dzięki chłopaki za miłe słowa, cieszę się, że przesyłki doszły i że krewecie żyją  Cool.

Pozostała tylko paczka Gosi, od której jeszcze nie mam info a mieszka bliżej niż Damian  Wink, oraz paczka Vento  Good !

Cyknijcie kiedy jakie fotki i wklejcie tu po jednej, nie obrażę się, a nawet ucieszę  papa.

sebtul
Stały użytkownik

« Odpowiedz #115 : Październik 12, 2011, 20:44:05 »

Cyknijcie kiedy jakie fotki i wklejcie tu po jednej, nie obrażę się, a nawet ucieszę  papa.

Nie mam dobrego sprzętu do robienia fotek. Próbowałem zrobić bąbelkującą żabienicę od Anubisa lecz prawdę mówiąc tylko ja bym wiedział w którym miejscu ona bąbelkuje. Krewetki tak się chowają, że widzę je raz na 3 dni. Zaraz biegnę po aparat i za nim wrócę to kreweci już nie widać. Ale kiedyś mi się uda i zdjęcia wkleję Smiley.

gg - 4479432
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #116 : Październik 12, 2011, 21:22:45 »

Wczoraj dostałem paczkę od Anubisa. Roślinki ekstra, wszystkie w rewelacyjnej kondycji, a mech to już poezja. Jeszcze nigdy nigdzie nie widziałem tak zadbanych roślin.

Ja też ponadto zamówiłem kilka krewetek (wszystkie transport przeżyły) które są bardzo ładne , paczka dobrze zapakowana sporo gratisów itd.
Dzięki Anubis

To ja tez się dołączę do pochwał roślinności Smiley Mchy i heniek w doskonałej kondycji, zero glonów, doskonałe kolory no i ilość powalająca za tą cenę  Good !
Nie pierwszy i na pewno nie ostatni raz robimy interesy Wink
vento
Super aktywny

« Odpowiedz #117 : Październik 12, 2011, 23:22:46 »

a ja dostałem dziś rurki-REWELACJA!!! Najbardziej cieszą mnie drobne nacięcia na rurce wlotowej-jest ich dużo więcej niż na fabrycznych więc o złym przepływie nie może być mowy, ale są tak drobne, że najmniejsza kreweta się nie przeciśnie i można nie zakładać prefiltra Smiley Na induktorze brakuje tylko grawerki ADA i można sprzedawać jako oryginalne za 300zł Tongue

Damian12
Stały użytkownik

« Odpowiedz #118 : Październik 21, 2011, 12:53:12 »

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #119 : Październik 21, 2011, 20:53:50 »

Ciekawy jestem jak będzie Ci się to trawsko przez ten bazalt rozrastać Cheesy, krewecie nabrały kolorów Cheesy.

Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 12
  Drukuj  

Skocz do: