Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  
Autor Wątek: [112L] by koyoo  (Przeczytany 12514 razy)
Damian12
Stały użytkownik

« Odpowiedz #45 : Lipiec 31, 2011, 17:23:37 »

Ja tez mam swoją 25 bez pokrywy , ale gdzieś widziałem jak ktoś obkleił górne krawędzie  akwarium taśmą izolacyjną (zrobiłem tak samo )
koyoo
Nowy
*

« Odpowiedz #46 : Lipiec 31, 2011, 17:37:49 »

A czy w akwarium konieczne jest podawanie Co2 ?? Grin

rodia
Super aktywny

memento mori

« Odpowiedz #47 : Lipiec 31, 2011, 17:40:12 »

Wiem że wody jest mało ale akwarium trochę krzywo stoi , i boję się że jak woda będzie pryskać na żarówki to się spalą   Grin

U mnie też akwarium krzywo stoi, jak z jednej jest 4mm to z drugiej 7mm - denerwujące.
Żarówki ci się nie spalą, lej wodę - nie żałuj.
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #48 : Sierpień 01, 2011, 09:52:07 »

Taśma izolacyjna czarna to doskonały pomysł - u mnie w 7 z 9 akwariów jest i niweluje 'krzywiznę' Smiley
koyoo
Nowy
*

« Odpowiedz #49 : Październik 23, 2011, 13:39:14 »

Po dłuższej nieobecności czas na aktualizację . Dużo się nie zmieniło , poza rybkami , których jest mniej . Roślinki rosną bardzo szybko , nie nadążam ich przycinać . Poza tym wszystko jest ok , oprócz ślimaków, z którymi nie mogę sobie poradzić i nawet nie wiem skąd one się biorą .

Tola
Stały użytkownik

« Odpowiedz #50 : Październik 23, 2011, 14:47:38 »

Rośliny wyglądają na zdrowe a skoro przycinasz znaczy rosną. Pytałeś wcześniej czy potrzebne ci CO2. Moim zdaniem narazie nie zwłaszcza że akwa masz raczej towarzyskie niż roślinne. Technika CO2 w większości jest stosowana głownie przy roślinnych baniakach. Rybek widzę zdecydowanie mniej niż na początku - spory plus. Dziwię się że przy pierwotnej ilości nie pochorowały ci się od nadmiaru NO3  Roll Eyes Co do ślimaczków....fakt jest to utrapienie ale wszystko zależy jakie masz ślimaki. Jeśli to zatoczki, najpewniej kupić innego ślimaka zwie się Helena i kłopot masz z głowy. Jeśli masz bardzo dużo zatoczków - kup ze trzy helenki, będą miał raj Cheesy

koyoo
Nowy
*

« Odpowiedz #51 : Październik 25, 2011, 18:49:46 »

Co do tych ślimaków to nie wiem jak się nazywają . Są takie malutkie , brązowe . Kilka razy próbowałem się ich już pozbyć różnymi sposobami ale dalej skądś się biorą . Zostawił bym je ale strasznie szybko sie mnożą i zjadają liście roślin  Cry

VianEthel
Nowy
*

« Odpowiedz #52 : Październik 25, 2011, 19:57:38 »

Ja chyba trafiłam na leniwe Helenki, bo w mich 25 litrach mam ich 4 a ślimaków ani trochę mniej  Cool to taki OT.
Co się tyczy akwarium to w tej chwili wygląda dużo lepiej niż na początku.

Tola
Stały użytkownik

« Odpowiedz #53 : Październik 25, 2011, 20:07:20 »

Co do tych ślimaków to nie wiem jak się nazywają . Są takie malutkie , brązowe . Kilka razy próbowałem się ich już pozbyć różnymi sposobami ale dalej skądś się biorą . Zostawił bym je ale strasznie szybko sie mnożą i zjadają liście roślin  Cry
mozliwe że to jednak zatoczki choć wydaje mi się że zatoczek jest ciut jaśniejszy ale brąz i brąz to nie jedno i to samo:P kup helene zobaczysz efekt, zatoczki się mnożą i nie pozbędziesz się ich bo to uparte bestie:>

koyoo
Nowy
*

« Odpowiedz #54 : Maj 02, 2012, 18:59:36 »

Po długiej nieobecności pora odgrzać kotleta.
Ze ślimakami się już uporałem , poprzez kilkakrotne wyparzanie korzenia i podłoża , podczas czyszczenia akwarium.
Na dzień dzisiejszy w akwarium pływają same mieczyki i chyba 1 danio. Rośliny rozrosły się , muszę je co trochę przycinać.

Zdjęcia:

fr0t
Bywalec

« Odpowiedz #55 : Maj 02, 2012, 21:58:27 »

...i chyba 1 danio. ...

Dziwnie to zabrzmiało Cheesy

Ile masz tam tych mieczyków ? Na prawde nie masz tam innych rybek? Wygląda to jak hodowla mieczyków na handel albo jako żywy pokarm do innego baniaczka (np. dla pielęgnic)Cheesy Oczywiście nie mam nic przeciwko ;]

koyoo
Nowy
*

« Odpowiedz #56 : Maj 03, 2012, 08:36:49 »

Wiem że trochę dziwnie Wink

Nie rybki nie są na handel ani na pokarm, po prostu rybki które miałem wcześniej nie dożyły do dzisiaj. A mieczyki jakoś się zaaklimatyzowały i rozmnożył do dość dużej ilości.  Smiley
W najbliższym czasie planuje wpuścić inne rybki , tylko muszę się pozbyć trochę tych  Wink
« Ostatnia zmiana: Maj 04, 2012, 17:59:24 wysłane przez koyoo » Zapisane

koyoo
Nowy
*

« Odpowiedz #57 : Maj 04, 2012, 18:29:42 »

Mały up , a mianowicie kilka rybek: Kirysek Panda i 10 Neonów Inessa.
Kirysek jak na razie zamiast siedzieć na dole pływa po całym akwarium  Tongue, może się przyzwyczai  Huh
Oczywiście niedługo pozbędę  się trochę mieczyków Smiley

koyoo
Nowy
*

« Odpowiedz #58 : Czerwiec 25, 2012, 11:10:03 »

Mały up , a mianowicie kamienie które przywiozłem z Gór Stołowych Grin . W niedługim czasie powinny zawitać w akwa . I takie pytanie jak przygotować kamienie by mogły one być w akwa ?? Huh

Baśpol
Stały użytkownik

« Odpowiedz #59 : Czerwiec 26, 2012, 13:47:37 »

Cześć. Ja swoje kamienie wyczyściłem twardą szczotką cały czas polewając je wodą. Potem je gotowałem. Pozdrawiam

a i byłbym zapomniał, zobacz czy nie zawierają wapienia  Wink

Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  

Skocz do: