Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  
Autor Wątek: Yorki111 - 525l,160l,25l  (Przeczytany 12543 razy)
yorki111
Nowy
*

« Odpowiedz #15 : Lipiec 07, 2011, 17:44:50 »

No nie kończy się na jednym...
Kilka moich byłych bojowników
Curry

Młody

SunnyDay(najukochańszy bojownik jakiego miałem)

Sunset

Sea

Black

Oscar

Yin

Yang

i masa innych samców - w najlepszym okresie miałem po 30 samców na raz i dwa razy tyle samic.
emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Lipiec 07, 2011, 17:47:35 »

O cholera.
Nie jestem fanem bojowników, ale Twoje robią wrażenie.
Zajmujesz się profesjonalną hodowlą wspomnianych ryb?

Pośpiech w akwarystyce jest wskazany tylko w
czasie zbierania wody z podłogi

Mój baniaczek
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/240l-korzenie-i-galezie/
yorki111
Nowy
*

« Odpowiedz #17 : Lipiec 07, 2011, 17:51:43 »

Raczej nigdy nie hodowałem ich zarobkowo. Miałem z 15 zaplanowanych tarł, a reszta to były same wypadki przy pracy,a przy takich nie dokarmiałem narybku - co przeżyło to przeżyło i tyle.
Ja swoją drogą jestem zapalonym bettamaniakiem, nie wyobrażam sobie domu bez choć jednego akwarium z bojownikiem. Te ryby są tak wspaniałe(jak sama nazwa wskazuje), kochane i nieprzewidywalne że nie da się ich nie lubić. Od początku miałem bettasy w akwariach, mam teraz i mieć będę.
lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Lipiec 07, 2011, 17:54:40 »

A ja zgubiłam szczękę gdzieś pod lapkiem...buuu i co zrobiłeś.. Jak ja się cieszę teraz, że mieszkam w dziurze, gdzie nawet takich cudeniek nie zobaczę, nie mówiąc o kupnie, bo ..zgubiona bym była . Curry, Sea czy Oscar... normalnie  Lips Sealed ...nie wahała bym się- tylko powiedziała "smacznych krewetek" i wpuściła do zbiornika.

yorki111
Nowy
*

« Odpowiedz #19 : Lipiec 07, 2011, 18:00:45 »

Wiesz ja też mieszkam w dziurze ale na szczęście mam znajomych którzy zajmują się sprzedażą ryb, niektóre okazy sam sprowadzałem bo w Polsce jest bida jeśli chodzi o ładne bojowniki. BTW. znów naszła faza na import DT i dosłownie wszędzie można je kupić. To ja się teraz pytam dlaczego niema czegoś takiego na HM,Delty czy HMPK? No dlaczego?

O zapomniałem o mojej perełce na którą chorowałem dobrych kilka lat - niestety zbyt długo nie pożył i nie uzyskałem po nim młodych.
Heven

I równie ukochany bettas co Sunset,Curry,Oscar i SunnyDay; Heavenly

Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #20 : Lipiec 07, 2011, 18:25:46 »

Bardzo dobrze pamiętam Heavenl'ego, ale Curry rządził i rządzi!!! Jest wiecznie żywy... Smiley

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
yorki111
Nowy
*

« Odpowiedz #21 : Lipiec 07, 2011, 18:51:24 »

Fakt Curry był chyba najbardziej fotogeniczny Cheesy Jak tylko widział mnie z aparatem świrował napuszony przy przedniej szybie

Jeszcze kilka
Yolk,

Xinwar

Snowflake

Diego

Monny

Posejdon

Silver

asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #22 : Lipiec 07, 2011, 22:21:52 »

Pierwsza aranżacja z paletami wyglądała świetnie, reszta akwariów jak dla mnie przeciętne, wyglądają jak większość roślinniaków a to nie moja bajka.... natomiast bojki wspaniałe, a przede wszystkim aparat i fotograf świetny;)
Pozdrawiam

thunderdome
Bywalec

HARDCORE 4 LIFE!

« Odpowiedz #23 : Lipiec 08, 2011, 08:41:51 »

Wszystkie bojki PK, i HMPK wymiatają Smiley
Pamiętam Cię jeszcze z forum bojownik.pl
rodia
Super aktywny

memento mori

« Odpowiedz #24 : Lipiec 08, 2011, 11:12:49 »

Yorki, druga fota 500tki dla mnie rewelacja. Naprawdę świetne.
Druga sprawa, że pierwszy raz od dawna widzę azję, która mi się podoba, super akwa.

Powiedz, gdzie zaopatrujesz sie w bojki? Ewentualnie czy masz coś na zbyciu z białych bojowników? Heaven jest świetny, przypadł mi do gustu.

Pozdrawiam, R.
amiboo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #25 : Lipiec 08, 2011, 15:02:20 »

Kurde, jedno z niewielu akwa w tej kategorii co mi sie podoba, Super pozdrawiam Smiley

amiboo
yorki111
Nowy
*

« Odpowiedz #26 : Lipiec 08, 2011, 17:12:54 »

asagoth - a ja znowu roślinne baniaki ubóstwiam, ale nie mam już siły do robienia czegoś roślinnego w 500l. Może kiedyś jak będę miał przypływ gotówki pokombinuję i odpalę to na jakimś substracie dla roślin, ale na razie musi być BW bo nie wymaga ono praktycznie pracy i czasu którego mimo wakacji mam mało Tongue
thunderdome - bo PK, HMPK I HM moim zdanie to najpiękniejsze odmiany betta
rodia - jak może Azja się nie podobać? To najlepsze klimaty jakie mogą być Cheesy
Co do bettasów to zazwyczaj kupuję je na giełdach w Łodzi(głównie Start bo bywam co 2 tygodnie, a na Równej jestem sporadycznie). Białych bettasów na sprzedaż teraz nie mam(a Shiro nie jest na sprzedaż Cheesy ), ale powiedz czego białego(całkowicie czy może być z jakimiś innymi lekkimi refleksami?) szukasz to może uda mi się zdobyć. Koszt to pewnie ok. 25zł + wysyłka. W niedzielę jadę na giełdę więc mogę popytać.
amiboo - dziękuję Wink

Co do białych bojków jeszcze. W moim mniemaniu uzyskanie czysto białych bettasów jest ciężkie.
Np. z tarła białych HM
tu tatuś, Midle

Wyszły niebieskie młode, takie jak ten młodzieniaszek po prawej

O znalazłem w otchłaniach moich folderów ze zdjęciami ulubione fotki z potyczki moich pierwszych samiczek bojownika

« Ostatnia zmiana: Lipiec 08, 2011, 17:45:22 wysłane przez yorki111 » Zapisane
rodia
Super aktywny

memento mori

« Odpowiedz #27 : Lipiec 08, 2011, 18:56:13 »

Yorki, kwestia nie podobania azjii to kwestia tego, że moim zdaniem mało ludzi robi efektowne zbiorniki tego biotopu. Dla sporej ilości ludzi azja to gurami z bojownikiem w 54 litrowym akwarium z plastikowym pletwonurkiem puszczającym bąki.

Nie znam sie na bojkach tzn nei prowadziłem rozrodów w celu uzyskania konkretnych efektów i z powodu praktycznie zerowej dostępności w moim mieście poza kilkoma oklepanymi standardami nie miałem do czynienia z ciekawszymi odmianami i nie znam nawet nazewnictwa konkretnych cech.

Podobają mi się Heaven, Midle, Black, Oscar i Curry.
Nie przepadam, za takimi elementami ubarwienia jak te ciemne plamy pod brzuchem Monny. Kolorystyka czerwona i niebieska tez odpada.

Ogólnie preferuję duże płetwy w tym też te "poszarpane", wyjątkiem jest chyba tylko Oscar.

Nie wiem co rozumiesz przez lekki zafarb tzn jak mocno go widać? Może podlinkuj mi jakieś fotki czy to swoje czy wygooglowane.

Jak uda Ci się coś załatwić masz u mnie flaszkę oczywiscie oprócz kosztów samego bojka. Niestety ze względów metrażowych mogę pozwolić sobie na tylko jeden harem.
Jeszcze pytanko trafiając takie konkretnie wybarwione okazy są też zazwyczaj do nich samice czy trzeba osobno polować?
Jeszcze pytanie, jak z wysyłką ?

Pozdrawiam, R.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 08, 2011, 18:57:47 wysłane przez rodia » Zapisane
yorki111
Nowy
*

« Odpowiedz #28 : Lipiec 08, 2011, 19:17:37 »

Takiego jak Oscar nie znajdę bo był sprowadzany. W Polsce nie ma praktycznie dragonów.
Zafarbowany np. taki jak Młody.

Z odmian płetw co by Ci najlepiej pasowało DT(jak np. Młody i Shiro) czy CT(Curry,Snowflake,Black)? Bo innych odmian nie ma i nie będzie przez długi okres czasu u nas.
No i kolor? Biały albo czarny z tego co wywnioskowałem, tak? Samice trafiają się rzadko jakieś ładne, ale jak byłyby jakieś pod kolor samca brać?

Wysyłka to poczta polska priorytet, sam dostałem tak bojowniki zamawiane ze Szczecina i to w dodatku zimą Wink
asanroth
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #29 : Lipiec 08, 2011, 20:09:11 »

Bojowniki piękne!

Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  

Skocz do: