michallwlu
Nowy
|
|
« : Lipiec 06, 2011, 12:28:06 » |
|
Posiadam AKWARIUM PROSTE 80X35X40 112L żwir gruby, kilka roślinek ale nie znam nazwy Filtr wewnętrzny TURBO 650 L i FILTR KASKADOWY VERSAMAX FZN-2 Akwarium jeszcze dojrzewa i chciałbym żebyście mi poradzili jakie rybki mógłbym w nim mieć.
|
|
|
|
|
|
|
RyCho
Nowy
|
|
« Odpowiedz #1 : Lipiec 06, 2011, 14:33:38 » |
|
Musisz napisać co chciałbyś żeby tam pływało, a my Ci odpowiemy czy właściwy dobór. Musisz napisać czy zaczynasz swoją przygodę z akwarystyką, czy masz już doświadczenie. Jak na razie to dobrze zaczynasz.
|
|
|
|
|
|
|
thunderdome
Bywalec
HARDCORE 4 LIFE!
|
|
« Odpowiedz #2 : Lipiec 06, 2011, 14:49:21 » |
|
Jest wiele kombinacji, które mógłbyś zastosować w takim akwarium. Tylko pytanie co chcesz mieć u siebie, jakie biotop itd. No i trochę nie rozumiem ludzi, którzy zwracają się z obsadą o pomoc na forum, bez żadnego typu. Lepiej zobaczyć jakie ryby się nam podobają i wtedy ewentualnie pytać w jakich proporcjach , lub w ogóle czy te ryby spasują do tego akwarium względem wymagań.
|
|
|
|
|
|
|
michallwlu
Nowy
|
|
« Odpowiedz #3 : Lipiec 06, 2011, 14:55:17 » |
|
To jest moje pierwsze akwarium. Myślałem nad neonkami, gupikami, molinezjami, prętnikami karłowatymi, gurami, mieczykami, kiryskami, zbrojnikami niebieskimi, sumem, bojownikami syjamskimi.
|
|
|
|
|
|
|
yorki111
Nowy
|
|
« Odpowiedz #4 : Lipiec 06, 2011, 15:50:52 » |
|
Z tego co wymieniłeś można zrobić sporo kombinacji. 1. Akwarium ogólne -15 neonów, 1+2 molinezji/mieczyka/gupika(albo np. 5 samców gupika)/prętnika/bojownika, 5 kirysów, 2 zbrojniki niebieskie.
2. Akwarium biotopowe Azji -15 razborek klinowych albo innych, 1+4 bojownik lub 1+2 prętnika albo gurami, 5 piskorków na dno
3. Akwarium biotopowe Ameryki Poł. -15 neonów,5 kirysów, 2 zbrojniki, para pielęgniczek ramireza albo harem 1+2 kakadu.
|
|
|
|
|
|
|
|