Anakinra
Nowy
|
|
« : Sierpień 12, 2011, 22:16:00 » |
|
Kostka (20 cm)3 ANAKINRAAkwarium - 20x20x20 Filtr - "Hidom AP-300L" z deszczownicą Oświetlenie - 1 x 12W Grzałka - Brak Termometr jak widać Woda - odstana kranówka Podłoże - Kulki gliniane, MANADO Dodatki - 3 x lawa wulkaniczna Flora:- Weeping Moss - Willow Moss - Sagittaria sagittifolia - Eleocharis parvula - Rotalia indica - Umbrosum - Hemiantus micranthemoides - Hemianthus callitrichoides - Cryptocoryne wendti brown - Microsorum pteropus Fauna:- Krewetki RC 3 szt. Obiecana kosteczka zobaczymy co dalej z tego wyrośnie 21.09.2011 16.10.2011 15.12.2011 03.01.2012
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2012, 12:35:24 wysłane przez Grajewiak »
|
|
|
|
|
vento
|
|
« Odpowiedz #1 : Sierpień 12, 2011, 22:39:08 » |
|
Ten mały kawałek lawy z przodu przesunąłbym trochę do tyłu, a poza tym bardzo mi się podoba Trzeba tylko poczekać, aż rośliny trzeciego planu się rozrosną i wypełnią całą powierzchnię między lawą a tylną szybą i między samymi kawałkami lawy. Mam nadzieję, że sagittaria będzie nadal rosła Wam tak nisko, bo w innym wypadku może się okazać, że szybko przerośnie zbiornik. Termometr może przyklej gdzieś z tyłu, bo na razie jako pierwszy rzuca się w oczy. Co pełni rolę tła? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Anakinra
Nowy
|
|
« Odpowiedz #2 : Sierpień 12, 2011, 22:43:35 » |
|
Ten termometr też mnie przeraził na zdjęciach już zmienił swoje położenie A tło to chyba dokumenty z pracy pod kątem 30 stopni w stosunku do tylnej ściany kostki... chwilowo jestem w trakcie poszukiwań odpowiedniego
|
|
|
|
|
|
|
wbchgkv
Pan akwarysta
Bywalec
Elektryka akwariowa mnie dobija ...
|
|
« Odpowiedz #3 : Sierpień 13, 2011, 07:30:35 » |
|
A ja się czepnę tytułu: 25cm 3 to 25 ml, czyli 2,5 łyżki stołowej. Ty masz (25cm) 3, czyli 15l 625ml. Akwarium bardzo fajne. Osobiście uwielbiam skałki pochodzenia wulkanicznego
|
|
|
|
Uzależniony od stawiania trzech czarnych kropek... NAZYWAM SIĘ >wbchgkv<. PROSZĘ POPRAWNIE WYMAWIAĆ I ZAPISYWAĆ IMIĘ MOJE!
|
|
|
Anakinra
Nowy
|
|
« Odpowiedz #4 : Sierpień 13, 2011, 08:15:44 » |
|
A ja się czepnę tytułu: 25cm 3 to 25 ml, czyli 2,5 łyżki stołowej. Ty masz (25cm) 3, czyli 15l 625ml. Akwarium bardzo fajne. Osobiście uwielbiam skałki pochodzenia wulkanicznego Poprawione dziękuję to 2,5 łyżki stołowej mnie przekonało w dodatku z syropem w g
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 13, 2011, 08:34:34 wysłane przez Anakinra »
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
|
« Odpowiedz #5 : Sierpień 14, 2011, 08:15:46 » |
|
No proszę. I w końcu doczekałem się fotki na forum . Pięknie wyszła fotka i baniaczek też fajnie się zapowiada. Następna kobieta na forum, a z tego co pamiętam, to Vento też miał nam "załatwić" nowego user'a w postaci nowej Akwarystki na forum
|
|
|
|
|
|
|
Anakinra
Nowy
|
|
« Odpowiedz #6 : Sierpień 22, 2011, 22:18:13 » |
|
Oto mała aktualizacja Termometr i lawa przesunięte zgodnie z podpowiedziami Rotalki po pierwszej przycince, za niedługo będzie kolejna Trawa i strzałka już się ukorzeniły i zaczynają puszczać pędy boczne Dodatkowo po środku widoczny jest Nymphaea lotus... malutki bo musi troszkę odżyć Co do fauny... to podrastają już małe RC po prześlicznej mamusi Oki tyle gadania oto zdjęcie
|
|
|
|
|
|
|
Blondyn
Nowy
|
|
« Odpowiedz #7 : Sierpień 22, 2011, 22:46:29 » |
|
Na lotosa to troszkę za mały baniak, chyba z będziesz go ciąć żeby nie leciał do góry.Tą trawę jak to nazywasz daj na 2-gi plan przy tym baniaku w kupie ,parvula sama Ci powinna pokryć pierwszy plan.A co do termometra to kup lepiej taki mały do nano akwarium Aquatic nature. http://sklep.roslinyakwariowe.pl/mini-termometr-p-4658.html?osCsid=6df84e45f95e8i będzie ładnie wygladać.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 23, 2011, 08:17:28 wysłane przez Blondyn »
|
|
|
|
|
lwica79
|
|
« Odpowiedz #8 : Sierpień 23, 2011, 00:14:41 » |
|
Bardzo ładne akwarium...podoba mi się szczególnie ta niewielka ilość barw... tylko brąz i zieleń.. Sagittarię ja bym jednak na Twoim miejscu wyjęła..bo zaraz nie będzie widać żadnych innych roślin z przodu..a sama Sagittaria przytłoczy zbiornik. Termometr możesz również dać zewnętrzny-naklejany...ale uwaga przy zakupie, bo są tylko jedne na których skalę przejrzyście widać- srebrne tło mają. Przyklejane z czarnym tłem są fatalne.
|
|
|
|
|
|
|
Anakinra
Nowy
|
|
« Odpowiedz #9 : Sierpień 28, 2011, 18:45:43 » |
|
Rotalie przycięte widok z lekkiego skosu
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
|
« Odpowiedz #10 : Sierpień 28, 2011, 19:29:43 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
VianEthel
Nowy
|
|
« Odpowiedz #11 : Sierpień 28, 2011, 20:47:19 » |
|
Widać widać, rośnie ładnie Może i moje roślinki wkrótce wezmą się do roboty i zaczną rosnąć.
|
|
|
|
|
|
|
vento
|
|
« Odpowiedz #12 : Sierpień 28, 2011, 23:49:45 » |
|
a co się stało z lotosem? Nie dał rady, czy z niego zrezygnowałaś? Zbiorniczek bardzo ładnie zarasta! To chyba najprzyjemniejszy czas przy zakładaniu akwarium, kiedy wszystko powoli rusza w górę i na boki
|
|
|
|
|
|
|
Anakinra
Nowy
|
|
« Odpowiedz #13 : Sierpień 29, 2011, 11:33:12 » |
|
Lotos powędrował do większego zbiornika... bo coś marniał Zresztą i tak pisaliście, że za mały zbiornik na niego więc póki jeszcze się porządnie nie ukorzenił to wolałam go wyjąć, żeby później go nie stresować kolejną przeprowadzką
|
|
|
|
|
|
|
rodia
|
|
« Odpowiedz #14 : Sierpień 29, 2011, 21:33:50 » |
|
Witam Kostka całkiem dobrze wygląda na ostatnim zdjęciu. Zastanawiam się tylko czy jak eleocharis się bujnie to czy z tą sagittarią będzie dobrze wyglądać. Zostawiłbym samą parvulę.
Aktualną fotkę trzymaj zawsze w pierwszym poście. Ludzie mają nawyk sprawdzania piewszego postu pod kątem fot, tak to się u nas utarło.
Co do fotki, zwróć uwagę na balans bieli i wyostrzaj fotki po zmniejszeniu, będą o niebo lepsze w odbiorze.
|
|
|
|
|
|
|
|