nie głupi pomysł w sumie, pomierz tylko dobrze co by jaja na koniec nie wyszły. Oczywiście jest jedna wada - dalej to będzie niefunkcjonalna wydmuszka.
Masz rację, zbytnio funkcjonalna nie będzie. Przeszkadzać mnie to nie powinno, bo przyszły baniak będzie bez chwastów, za często rąk do środka pchać nie mam zamiaru.
Niestety jest jeszcze jena wada-przy takim umiejscowieniu ledów światło będzie padało wzdłuż jednej linii. Najbardziej zależy mnie na świetle w rogu zbiornika niestety.
Tak źle i tak niedobrze, sam już zgłupiałem
Jeszcze się kolego zdziwisz
W 240l BW miałem wydmuszkę, też zakładałem, że rąk tam pchać nie będe i przeliczyłem się.
Przy głupiej podmianie wody raz w tygodniu, za każdym razem chciałem wywalić ten plastik przez okno.
Pamiętaj, odklei Ci się przyssawka filtra wewnętrznego, musisz zdjąć pokrywe by wpakować ręke do środka, przechyli się korzeń - to samo, chcesz wyczyścić szyby - to samo. Jakakolwiek ingerencja w baniak - zawsze musisz zdjąć to cholerstwo.
Heśli nie żal Ci pieniędzy, pomyśl o pokrywie Wromak Exclusive - koszt ok 400zł, najwyżej pozbędziesz się oświetlenia i paneli przykrywających rame, a w ich miejsce zamontujesz coś swojego. Zawsze możesz też odłączyć jedną świetlówkę np. przód - tak by podświetlony został jedynie tył - miałem tak w swoim baniaku i efekt był fajny. Wiem, że to nie do końca punktowe oświetlenie, ale zawsze coś - jeśli nie masz czasu ani chęci na zrobienie własnej pokrywy.
ps. Obecnie mam wromak exclusive i bardzo sobie chwale pokrywe, z czystym sumieniem moge polecic