Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « ducze [80L] [Paludarium] Emersyjne ryuboku - strona 16.
Strony: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 17
  Drukuj  
Autor Wątek: ducze [80L] [Paludarium] Emersyjne ryuboku - strona 16.  (Przeczytany 58666 razy)
CyFer
Stały użytkownik

« Odpowiedz #135 : Luty 21, 2012, 15:46:40 »

Zdecydowanie lepiej z jedną lampą Wink

mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #136 : Luty 21, 2012, 20:19:30 »

Po prostu fotki mi paskudnie wychodzą.
Mam na ten temat odmienne zdanie Wink
Masz zamiar zwiększyć ławice aktualnie posiadanych ryb czy dojdą inne brzanki?

ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #137 : Luty 22, 2012, 07:50:23 »

Brzanki wysmukłe, ze 40 sztuk. Dałbym jakieś razbory ze Sri Lanki, ale ciężko dostępne i na pewno nie ten pułap cenowy co titeje (które są prawie darmo Smiley

No i coś na dno, jakieś kozowate. Ale czekam na info odnośnie dostępności. I ceny.

Aha, dołożę z 10 neritin, one może i nawet do Sri Lanki pasują, dość popularne w tamtych rejonach są. A zawsze trochę korzenie oczyszczą.

Ogólnie to o żadne ciekawe ryby nawet nie pytam, bo jestem mocno bez gotówki. A tu śniegi się zaczynają topić i trzeba jeździć kajakować... a paliwo drogie, Alpy daleko, itp itd Wink Więc akwarium muszę urozmaicić jakimś tanim kosztem, stąd te titeje.

Słowo się rzekło i w piątek albo w sobotę wpuszczam 40 wysmukłych i 10 neritin Smiley
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2012, 10:41:38 wysłane przez ducze » Zapisane

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #138 : Luty 22, 2012, 14:48:33 »

Słowo się rzekło i w piątek albo w sobotę wpuszczam 40 wysmukłych i 10 neritin Smiley
W takim razie chce, a wręcz żądam fotki gdy już ryby wpuścisz Smiley

ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #139 : Luty 22, 2012, 19:43:23 »

W takim razie chce, a wręcz żądam fotki gdy już ryby wpuścisz Smiley
Nic się na fotce nie zmieni, uwierz mi Wink widziałeś jakąś rybę na moich fotkach? Smiley a już brzanki to na pewno na to za małe. Chociaż kupiłem podobno wyrośnięte sztuki... całe 3-3,5 cm Wink

Można wpaść na żywo zobaczyć, wtedy coś tam widać Smiley
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2012, 19:45:02 wysłane przez ducze » Zapisane

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #140 : Luty 22, 2012, 19:57:01 »

Nic się na fotce nie zmieni, uwierz mi Wink widziałeś jakąś rybę na moich fotkach? Smiley a już brzanki to na pewno na to za małe. Chociaż kupiłem podobno wyrośnięte sztuki... całe 3-3,5 cm Wink
To Cie zaskocze - widziałem, choć oczywiście niezbyt wyraźnie Smiley

Można wpaść na żywo zobaczyć, wtedy coś tam widać Smiley
Masz jak w banku - mam mieć we Wrocławiu jakieś szkolenie, a więc wpadłeś...Wink

ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #141 : Luty 22, 2012, 20:04:05 »

Masz jak w banku - mam mieć we Wrocławiu jakieś szkolenie, a więc wpadłeś...Wink
Jak najbardziej zapraszam Smiley tylko daj znać z dzień wcześniej, to chociaż szyby z glonów przetrę Smiley albo neritiny do roboty pogonię, bo mam ślepą wiarę w możliwości tych mięczaków Wink

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #142 : Luty 22, 2012, 20:10:28 »

Jak najbardziej zapraszam Smiley tylko daj znać z dzień wcześniej, to chociaż szyby z glonów przetrę Smiley albo neritiny do roboty pogonię, bo mam ślepą wiarę w możliwości tych mięczaków Wink
A gardło pozwolisz czymś przepłukać?
Wink

ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #143 : Luty 22, 2012, 20:17:19 »

Hehe, jakby co to abstynentem nie jestem Wink

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #144 : Luty 22, 2012, 20:20:36 »

Hehe, jakby co to abstynentem nie jestem Wink
Serio?
A miałem Cie za stroniącego od % Wink

Wybacz Ducze to OT Smiley

ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #145 : Luty 22, 2012, 20:24:19 »

Skoro swego czasu lałem wódkę do akwarium to nie znaczy, że sobie odmawiałem Wink To była Parkowa z biedronki, żal nie było Wink

Jakie OT, ja w swoim temacie dopuszczam spam w każdej postaci Smiley a zwłaszcza jak dotyczy % Wink

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #146 : Luty 22, 2012, 20:32:05 »

Skoro swego czasu lałem wódkę do akwarium to nie znaczy, że sobie odmawiałem Wink To była Parkowa z biedronki, żal nie było Wink
Parkowa to juz klasyk, ale co ta wóda w baniaku robiła? Smiley
Ojczystą pamiętasz? Wink

Jakie OT, ja w swoim temacie dopuszczam spam w każdej postaci Smiley a zwłaszcza jak dotyczy % Wink
% w zbiorniku Wink

ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #147 : Luty 22, 2012, 21:03:46 »

Parkowa to juz klasyk, ale co ta wóda w baniaku robiła? Smiley
Nie wiem. Miała denitryfikacje popędzać ale tego nie robiła Wink

Ojczystą pamiętasz? Wink
Nie. Ja młody jestem Smiley dochodzę ostatnio do wniosku, że to wieczny stan u mnie Wink

% w zbiorniku Wink

Też Wink

ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #148 : Luty 29, 2012, 10:52:31 »

Porażka. Zamówiłem 40 szt tych brzanek. Gościowi przywieźli 30. Jak się umawiałem na odbiór to stwierdził, że nie wie ile ich jest bo przez noc część wyskoczyła, bo zapomniał przykryć baniak. Przyjechałem po ryby i się okazało, że zostało... 10 Wink Z tego jedna padła jeszcze w worku (z 0,5h je wiozłem w furze), następną wyłowiłem rano martwą. Po otwarciu worka z neritinami, waliło z niego jak z szamba, nie wiem ile czasu te ślimaki tam siedziały ale na pewno długo za długo... dzisiaj sprawdzę ile przeżyło.

Podejście niektórych handlowców (bo nie akwarystów) do sprawy jest żenujące...

Musiałem się wyżalić Smiley

A brzanki trzeba zamówić gdzie indziej. Na szczęście ciepło jest, to można spokojnie zamawiać z dostawą PKs-em.

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #149 : Luty 29, 2012, 13:32:38 »

A brzanki trzeba zamówić gdzie indziej. Na szczęście ciepło jest, to można spokojnie zamawiać z dostawą PKs-em.
Przykra sprawa z tymi rybami. Podejście większosci sprzedawców to 100% zysku, minimum nakładu...

Ja tam nie polecam PKS'ów - dwa razy kupowałem tak ryby i dwa razy wszystkie padły.
PKP jest chyba mimo wszystko bezpieczniej.
« Ostatnia zmiana: Luty 29, 2012, 13:37:47 wysłane przez mrs » Zapisane

Strony: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 17
  Drukuj  

Skocz do: