ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #150 : Luty 29, 2012, 14:31:42 » |
|
Ja tam nie polecam PKS'ów - dwa razy kupowałem tak ryby i dwa razy wszystkie padły. PKP jest chyba mimo wszystko bezpieczniej.
Ja zamawiałem od gościa z Poznania purpury to właściwie bez strat przyszły. W ciągu kilku dni kilka padło z 85 sztuk. Więc nie miałbym oporów zamówić kolejnych. Ale na pewno pewniej przez pkp, nie siedzą wtedy w zimnym bagażniku.
|
|
|
|
|
|
|
emperor
|
|
« Odpowiedz #151 : Luty 29, 2012, 16:10:17 » |
|
Ja tam nie polecam PKS'ów - dwa razy kupowałem tak ryby i dwa razy wszystkie padły. PKP jest chyba mimo wszystko bezpieczniej.
Ja zamawiałem od gościa z Poznania purpury to właściwie bez strat przyszły. W ciągu kilku dni kilka padło z 85 sztuk. Więc nie miałbym oporów zamówić kolejnych. Ale na pewno pewniej przez pkp, nie siedzą wtedy w zimnym bagażniku. Wszystko jest kwestią dogadania z kierowcą. Moje propory jechały PKS-em na fotelu obok kierowcy. Obecnie zamówiłem ryby i transport PKP, zobaczymy co będzie.
|
|
|
|
|
|
|
mrs
:)
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #152 : Luty 29, 2012, 18:52:40 » |
|
Ja zamawiałem od gościa z Poznania purpury to właściwie bez strat przyszły. W ciągu kilku dni kilka padło z 85 sztuk. Więc nie miałbym oporów zamówić kolejnych. Ale na pewno pewniej przez pkp, nie siedzą wtedy w zimnym bagażniku.
Raz dostałem przemoczony karton z rybami, następnym razem karton był pognieciony. No, ale pewnie jest tak jak pisze Emperor - wszystko zależy od dogadania z kierowcą. No i mając pozytywne doświadczenia, zawsze łatwiej jest zaryzykować Obecnie zamówiłem ryby i transport PKP, zobaczymy co będzie.
Ryby zawsze jedą w wagonie za lokomotywą - w przedziale konduktorów - tak sobie pisze gdybyś miał wątpliwości...
|
|
|
|
|
|
|
karkonosz
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #153 : Luty 29, 2012, 19:10:15 » |
|
Z PKP jest tylko jeden kłopot, a mianowicie często brak bezpośrednich połączeń Chciał nie chciał trzeba liczyć na PKS. No chyba, że mieszka się w okolicy większego miasta. Wtedy to problem z glowy
|
|
|
|
|
|
|
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #154 : Marzec 01, 2012, 07:49:38 » |
|
W sumie karton może być przemoczony niezależnie od środka transportu... Ja też dostałem mokry, ale na szczęście rozszczelnił się worek z ogrzewaczem a nie z rybami.
Padła połowa nowych brzanek, zostało 5 sztuk... Zapyziałe oczy, rozdęte brzuchy...Te co przeżyły wyglądają zdrowo. Tylko będzie kłopot z dokupieniem następnych, bo potrzebuje takie raczej wyrośnięte, a do kupienia maluchy są. Nie spodziewałem się tego, ale widziałem jak jedną (jakąś taką małą) moje spokojne purpury zadziobały jak się tylko pokazała. Dosłownie ogon jej zeżarły w kilka chwil i martwą zostawiły.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2012, 07:53:52 wysłane przez ducze »
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #155 : Marzec 23, 2012, 21:16:36 » |
|
Co się dzieje w wodach sri lanki?
|
|
|
|
|
|
|
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #156 : Marzec 24, 2012, 11:36:20 » |
|
No w sumie nic nie słychać Glonem zarasta sobie w spokoju Z nowych brzanek przetrwały 3, na razie nic nie dokupuję. Strasznie mnie wzięło na roślinny baniak... jak najpoważniej. Jedynie brak funduszy na start mnie powstrzymuje.
|
|
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #157 : Marzec 25, 2012, 08:33:02 » |
|
Strasznie mnie wzięło na roślinny baniak...
A ja i tak Ci nie wierzę.
|
|
|
|
|
|
|
dobraf
|
|
« Odpowiedz #158 : Kwiecień 03, 2012, 19:32:40 » |
|
Strasznie mnie wzięło na roślinny baniak... jak najpoważniej. Jedynie brak funduszy na start mnie powstrzymuje.
to dawaj do wątku Mirmil'ka bo sprzedaje za grosze SUPER KOMPLET oświetleniowy! gość za mną nie przepada a ja mu klientów naganiam, a co tam...
|
|
|
|
|
|
|
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #159 : Kwiecień 04, 2012, 06:37:12 » |
|
Znając ceny Mirmiła na jego wyroby, to boję się nawet pytać, ile by chciał za to oświetlenie Zresztą porzuciłem pomysł roślinnego. Nie mam kasy i nie mam czasu. Teraz to tylko karmię i podmienię od czasu do czasu. No i zacząłem lać symfonię złotą bo mi hydroponika nie chce rosnąć, ale to też 1x tydzień. Poza tym wiosną wolę się zajmować wodą w innej postaci To plan na sobotę
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 04, 2012, 06:48:14 wysłane przez ducze »
|
|
|
|
|
dobraf
|
|
« Odpowiedz #160 : Kwiecień 06, 2012, 19:28:50 » |
|
Poza tym wiosną wolę się zajmować wodą w innej postaci To plan na sobotę tylko uważaj co by Cię nie obróciło, swoją drogą machanie tym kijkiem chyba niewiele daje..?
|
|
|
|
|
|
|
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #161 : Kwiecień 08, 2012, 07:46:57 » |
|
Jak się potrafi to daje bardzo dużo Mi nie dało, ale i tak było fajnie. Pierwszy raz byłem na czymś aż tak mocnym. No ale sam się podniosłem na dole, więc w sumie próba skuteczna. Tyle, że styl rozpaczliwy
|
|
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #162 : Kwiecień 16, 2012, 20:39:29 » |
|
Dałbyś Ducze jakąś aktualną fotke.
|
|
|
|
|
|
|
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #163 : Kwiecień 20, 2012, 09:09:48 » |
|
No dałbym, ale nie mam Nic się nie zmieniło, zielsko całe w brązowym glonie wygląda syfiasto. A nie mam pojęcia co z tym glonem można zrobić.
|
|
|
|
|
|
|
margin
|
|
« Odpowiedz #164 : Kwiecień 20, 2012, 09:26:08 » |
|