ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #210 : Lipiec 12, 2012, 10:38:00 » |
|
No i baniak zakończył żywot... A właściwie to jeszcze jedna brzanka się zawieruszyła i sobie pływa samotnie w 500l wody Sprzęt niedługo będzie na sprzedaż, ceny na pewno będą dobre więc jakby coś kogoś interesowało to zapraszam Po wakacjach szykuje się mniejsze akwa 100x30x30, ale nie wiem z jaką zawartością.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2012, 08:48:02 wysłane przez ducze »
|
|
|
|
|
mrs
:)
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #211 : Lipiec 13, 2012, 12:51:53 » |
|
Trochę szkoda, bo litraż imponujący, a pieniądze zainwestowane w zbiornik spore. No, ale jeśli trzeba... Masz już jakąś wstępną wizje 90l?
|
|
|
|
|
|
|
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #212 : Lipiec 15, 2012, 18:35:36 » |
|
Masz już jakąś wstępną wizje 90l?
Aktualnie jestem za jakimiś małymi pielęgnicami z CA. Na przykład Cryptoheros sp. "Honduran Red Point". Ale to raczej dopiero po wakacjach, teraz muszę się pozbyć aktualnego szkła.
|
|
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #213 : Lipiec 16, 2012, 11:46:02 » |
|
Masz już jakąś wstępną wizje 90l?
Aktualnie jestem za jakimiś małymi pielęgnicami z CA. Na przykład Cryptoheros sp. "Honduran Red Point". Ale to raczej dopiero po wakacjach, teraz muszę się pozbyć aktualnego szkła. Szkło będzie gdzieś wystawione? Planujesz wszystko pchnąć jako zestaw (łącznie z filtrami) czy osobno?
|
|
|
|
|
|
|
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #214 : Lipiec 16, 2012, 12:41:07 » |
|
A chcesz kupić? Na części. Może dzisiaj się zmobilizuję, porobię fotki i wystawie po forach. Chwilowo nawet wody nie spuściłem bo korzenie w niej trzymam.Ogólnie to wolę planować nowe niż ogarniać pozbycie się starego Planowanie jest najfajniejszym etapem
|
|
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #215 : Lipiec 16, 2012, 12:52:59 » |
|
A chcesz kupić? Może... Pytam raczej z czystej ciekawości Na części. Może dzisiaj się zmobilizuję, porobię fotki i wystawie po forach. Chwilowo nawet wody nie spuściłem bo korzenie w niej trzymam.Ogólnie to wolę planować nowe niż ogarniać pozbycie się starego Planowanie jest najfajniejszym etapem No to czekam na fotki
|
|
|
|
|
|
|
karkonosz
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #216 : Sierpień 12, 2012, 14:38:23 » |
|
No i dobiegł końca żywot jednego z ciekawszych baniaków na forum, a wszystko przez.. Brzanki ;P Mnie bardzo podobało się afrykańskie wydanie ze szczupolami i spółką. To były ryby z charakterem i świetnie czytało się relacje dotyczące ich zachowań. Brzankarium natomiast wiało nudą no i skończyło się tak, a nie inaczej, ale jak to się mówi - Coś się kończy, coś się zaczyna
|
|
|
|
|
|
|
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #217 : Sierpień 13, 2012, 13:07:07 » |
|
To w sumie nie wina brzanek. Po prostu Siła Wyższa Płci Siły Wyższej łatwo się domyślić A teraz auto kupiłem i nawet mały zbiornik lekko się oddalił...
|
|
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #218 : Sierpień 13, 2012, 13:44:30 » |
|
A teraz auto kupiłem i nawet mały zbiornik lekko się oddalił...
No i Ducze dołączył do grona zmotoryzowanych Pochwal się, co kupiłeś?
|
|
|
|
|
|
|
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #219 : Sierpień 14, 2012, 05:48:54 » |
|
Opla Zafirę 9-letnią. Ale że już przed zakupem byłem spłukany, to teraz jestem spłukany dokumentnie Jak sprzedam unimaxa, HQI i szkło z szafką to coś pomyślę o mniejszym baniaku.
|
|
|
|
|
|
|
cross73
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #220 : Sierpień 14, 2012, 14:58:23 » |
|
Wielka szkoda że baniak zakończył żywot (podobał mi się i litraż i aranżacja) Myślę, że jak finanse Ci pozwolą to baniak szybko postawisz. Jak człowiek załapie tego bakcyla to szybko myśli o postawieniu nowego lub kolejnego baniaka . Czekam na coś nowego od Ciebie i pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #221 : Sierpień 14, 2012, 17:03:06 » |
|
Litraż to mi też się podobał przynajmniej do czasu jak nie trzeba było sprzątać baniaka Ogólnie to mam na stanie baniak około 80l z dziwnymi wymiarami (głęboki i wysoki, ale dość wąski), który służył jako zbiornik do mieszania solanki w słonawym. Do tego trochę korzeni, których nie sprzedawałem, jedno hqi, stary kubeł jbl + jakaś kaskada i... można kombinować Tylko, że 70W na taki litraż to bez CO2 raczej nie pociągnie.
|
|
|
|
|
|
|
sebtul
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #222 : Sierpień 14, 2012, 18:39:27 » |
|
Niewielki pasek ledowy, troche piachu, kilka nurzancow i bedziesz mial 1/3 tego co ma emperor. Tylko ze obsada musi byc troche inna.
|
|
|
|
gg - 4479432
|
|
|
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #223 : Sierpień 16, 2012, 06:10:12 » |
|
Niewielki pasek ledowy, troche piachu, kilka nurzancow i bedziesz mial 1/3 tego co ma emperor. Tylko ze obsada musi byc troche inna. Tyle, że ja nijak nie chcę 1/3 tego co emperor... Tylko powrót do zieleniny wchodzi w grę. Ale i tak jedyna inwestycja to jakaś ADA na dno, CO2, zielsko i ryby. Ewentualnie same mchy i tym podobne, wtedy faktycznie trochę piachu na dno zamiast substratu.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 16, 2012, 06:12:02 wysłane przez ducze »
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
|
« Odpowiedz #224 : Sierpień 16, 2012, 10:22:24 » |
|
O, to z ogromną chęcią popatrzę, jeśli zdecydujesz się wstawić zdjęcia. Myślisz o plaży z piasku, czy raczej cały front, a tylko tył na substracie ?
|
|
|
|
|
|
|
|