Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « ducze [80L] [Paludarium] Emersyjne ryuboku - strona 16.
Strony: 1 ... 13 14 [15] 16 17
  Drukuj  
Autor Wątek: ducze [80L] [Paludarium] Emersyjne ryuboku - strona 16.  (Przeczytany 58886 razy)
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #210 : Lipiec 12, 2012, 10:38:00 »

No i baniak zakończył żywot...

A właściwie to jeszcze jedna brzanka się zawieruszyła i sobie pływa samotnie w 500l wody Smiley

Sprzęt niedługo będzie na sprzedaż, ceny na pewno będą dobre więc jakby coś kogoś interesowało to zapraszam Smiley

Po wakacjach szykuje się mniejsze akwa 100x30x30, ale nie wiem z jaką zawartością.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2012, 08:48:02 wysłane przez ducze » Zapisane

mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #211 : Lipiec 13, 2012, 12:51:53 »

Trochę szkoda, bo litraż imponujący, a pieniądze zainwestowane w zbiornik spore.
No, ale jeśli trzeba...
Masz już jakąś wstępną wizje 90l?

ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #212 : Lipiec 15, 2012, 18:35:36 »

Aktualnie jestem za jakimiś małymi pielęgnicami z CA. Na przykład Cryptoheros sp. "Honduran Red Point". Ale to raczej dopiero po wakacjach, teraz muszę się pozbyć aktualnego szkła.

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #213 : Lipiec 16, 2012, 11:46:02 »

Aktualnie jestem za jakimiś małymi pielęgnicami z CA. Na przykład Cryptoheros sp. "Honduran Red Point". Ale to raczej dopiero po wakacjach, teraz muszę się pozbyć aktualnego szkła.
Szkło będzie gdzieś wystawione?
Planujesz wszystko pchnąć jako zestaw (łącznie z filtrami) czy osobno?

ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #214 : Lipiec 16, 2012, 12:41:07 »

A chcesz kupić? Smiley

Na części. Może dzisiaj się zmobilizuję, porobię fotki i wystawie po forach. Chwilowo nawet wody nie spuściłem bo korzenie w niej trzymam.Ogólnie to wolę planować nowe niż ogarniać pozbycie się starego Wink Planowanie jest najfajniejszym etapem Smiley

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #215 : Lipiec 16, 2012, 12:52:59 »

A chcesz kupić? Smiley
Może...Smiley
Pytam raczej z czystej ciekawości Smiley

Na części. Może dzisiaj się zmobilizuję, porobię fotki i wystawie po forach. Chwilowo nawet wody nie spuściłem bo korzenie w niej trzymam.Ogólnie to wolę planować nowe niż ogarniać pozbycie się starego Wink Planowanie jest najfajniejszym etapem Smiley
No to czekam na fotki Smiley

karkonosz
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #216 : Sierpień 12, 2012, 14:38:23 »

No i dobiegł końca żywot jednego z ciekawszych baniaków na forum, a wszystko przez.. Brzanki ;P Mnie bardzo podobało się afrykańskie wydanie ze szczupolami i spółką. To były ryby z charakterem i świetnie czytało się relacje dotyczące ich zachowań. Brzankarium natomiast wiało nudą no i skończyło się tak, a nie inaczej, ale jak to się mówi - Coś się kończy, coś się zaczyna Wink
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #217 : Sierpień 13, 2012, 13:07:07 »

To w sumie nie wina brzanek. Po prostu Siła Wyższa Wink Płci Siły Wyższej łatwo się domyślić Wink

A teraz auto kupiłem i nawet mały zbiornik lekko się oddalił...

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #218 : Sierpień 13, 2012, 13:44:30 »

A teraz auto kupiłem i nawet mały zbiornik lekko się oddalił...
No i Ducze dołączył do grona zmotoryzowanych Smiley
Pochwal się, co kupiłeś?

ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #219 : Sierpień 14, 2012, 05:48:54 »

Opla Zafirę 9-letnią. Ale że już przed zakupem byłem spłukany, to teraz jestem spłukany dokumentnie Smiley

Jak sprzedam unimaxa, HQI i szkło z szafką to coś pomyślę o mniejszym baniaku.

cross73
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #220 : Sierpień 14, 2012, 14:58:23 »

Wielka szkoda że baniak zakończył żywot (podobał mi się i litraż i aranżacja)
Myślę, że jak finanse Ci pozwolą to baniak szybko postawisz. Jak człowiek załapie tego bakcyla to szybko myśli o postawieniu nowego lub kolejnego baniaka Smiley.
Czekam na coś nowego od Ciebie i pozdrawiam.
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #221 : Sierpień 14, 2012, 17:03:06 »

Litraż to mi też się podobał Smiley przynajmniej do czasu jak nie trzeba było sprzątać baniaka Wink

Ogólnie to mam na stanie baniak około 80l z dziwnymi wymiarami (głęboki i wysoki, ale dość wąski), który służył jako zbiornik do mieszania solanki w słonawym. Do tego trochę korzeni, których nie sprzedawałem, jedno hqi, stary kubeł jbl + jakaś kaskada i... można kombinować Smiley Tylko, że 70W na taki litraż to bez CO2 raczej nie pociągnie.

sebtul
Stały użytkownik

« Odpowiedz #222 : Sierpień 14, 2012, 18:39:27 »

Niewielki pasek ledowy, troche piachu, kilka nurzancow i bedziesz mial 1/3 tego co ma emperor. Good !
Tylko ze obsada musi byc troche inna.

gg - 4479432
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #223 : Sierpień 16, 2012, 06:10:12 »

Niewielki pasek ledowy, troche piachu, kilka nurzancow i bedziesz mial 1/3 tego co ma emperor. Good !
Tylko ze obsada musi byc troche inna.
Tyle, że ja nijak nie chcę 1/3 tego co emperor... Tylko powrót do zieleniny wchodzi w grę. Ale i tak jedyna inwestycja to jakaś ADA na dno, CO2, zielsko i ryby. Ewentualnie same mchy i tym podobne, wtedy faktycznie trochę piachu na dno zamiast substratu.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 16, 2012, 06:12:02 wysłane przez ducze » Zapisane

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #224 : Sierpień 16, 2012, 10:22:24 »

O, to z ogromną chęcią popatrzę, jeśli zdecydujesz się wstawić zdjęcia. Myślisz o plaży z piasku, czy raczej cały front, a tylko tył na substracie ?

Strony: 1 ... 13 14 [15] 16 17
  Drukuj  

Skocz do: