cys
Nowy
|
|
« Odpowiedz #45 : Luty 20, 2012, 20:39:23 » |
|
A ja zadam może pytanko z innej beczki. Po jakim czasie nadają się do garnka? p.s. Filmik fajny
|
|
|
|
|
|
|
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #46 : Luty 22, 2012, 17:04:53 » |
|
falko cóż za wybujała wyobraźnia cys nadają się od 1 dnia życia, wtedy są 'najdelikatniejsze'
|
|
|
|
|
|
|
vento
|
|
« Odpowiedz #47 : Luty 22, 2012, 17:07:23 » |
|
A ja zadam może pytanko z innej beczki. Po jakim czasie nadają się do garnka? Bear Grylls twierdzi, że najlepsze są na surowo... nawet mówił ile białka zawierają
|
|
|
|
|
|
|
marucchi
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #48 : Marzec 08, 2012, 20:25:12 » |
|
Witam, obejrzałam Twoje akwaria i jestem pod wrażeniem ile tu pasji dla krewetek Sama też mam 10 RC i zauważyłam że 3 noszą jajeczka. Zastanawiałam się jak uchronić małe przed wciągnięciem do filtra i zobaczyłam właśnie jak Ty sobie z Tym poradziłaś. Powiedz mi proszę jakie gąbki kupiłaś do FZN-1 w miejsce oryginalnych?
|
|
|
|
|
|
|
|
marucchi
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #50 : Marzec 09, 2012, 10:26:54 » |
|
marucchi jak masz FZN to możesz na wlot dać połowę oryginalnej gąbki ze środka, trzeba w niej tylko zrobić dziurę na rurkę. Do środka ci więcej niż to pół nie potzreba, to i tak aż nadto dla bakterii, które osiedlają się w filtrze Dziękuję za pomoc, pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
vonzgred
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #51 : Marzec 20, 2012, 19:01:49 » |
|
A ja mam dość banalne pytanko: Czy te rurki widoczne na styczniowych zdjeciach w wielkim powiekszeniu to zwyczajne bambusy? Czy są tylko dla ozdoby, czy wspomagają prokreację krewetek dostarczajac im kryjówek/domków/nieznamsię-czego-może-chcieć-krewetka Bo jesli odpowiedź na drugie brzmi tak, będę musiał coś takiego zamontować u siebie. Musiałem znacznie przerzedzić roślinność w moim małym akwarium (pozbyć się roślin które zbyt agresywnie zasłaniały światło innym - zamienić krewetkarium/roślinniak w krewetkarium) i krewetki już od wielu tygodni mają "ciche dni", nic nie przybywa.
|
|
|
|
|
|
|
|
vonzgred
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #53 : Marzec 20, 2012, 19:44:54 » |
|
Dziękuję
|
|
|
|
|
|
|
|
Awozmol
Nowy
|
|
« Odpowiedz #55 : Kwiecień 24, 2012, 19:00:34 » |
|
Planujesz w tych zbiornikach Crystale?
|
|
|
|
|
|
|
|
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #57 : Kwiecień 27, 2012, 09:45:38 » |
|
A oto nowy kolor u mnie NEOCARIDINA cf. HETEROPODA var ORANGE, zwana SAKURĄ ORANGE: młoda samiczka maluch Dłuuuugo nie mogłam się przekonać do tego koloru, większość sprzedawanych w Polsce krewetek 'orange' wygląda bardzo średnio. W końcu jednak trafiłam na ładne okazy i nie mogłam już się dłużej opierać
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2012, 09:47:20 wysłane przez gosieks83 »
|
|
|
|
|
vento
|
|
« Odpowiedz #58 : Kwiecień 27, 2012, 10:50:46 » |
|
Kolorki faktycznie zacne! To tradycyjne orange z przemianą zupełną, czy ta 'nowa' odmiana (pewnie selekcjonowna z babaulti), która cały cykl rozrodczy zamyka w słodkiej wodzie?
EDIT: już znalazłem-ta z przemianą zupełną to Caridina cf. propinqua "Orange".
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2012, 11:46:01 wysłane przez vento »
|
|
|
|
|
|
|