Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: bocje striata bez filtra???  (Przeczytany 1383 razy)
maffdet
Nowy
*

« : Grudzień 06, 2011, 21:35:26 »

może ktoś się orientuje czy bocje striata wytrzymają 20 godzin bez napowietrzania i filtra?? Mam WIELKĄ awarię - pękło mi szkło i wysiadł filtr, rybki bidulki wylądowały w misce i muszą doczekać do jutra. Zastanawiam się co mogę zrobić żeby przeżyły do jutra Sad
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Grudzień 06, 2011, 21:39:27 »

Jak nie masz jakiegoś brzęczyka to daj je do jak największego pojemnika. O ile masz w ogóle wodę z pękniętego baniaka to i tak daj im co najmniej połowę świeżej wody kranowej (nie odstawanej). Powinny dać radę. Ewentualnie np rano możesz im podmienić jeszcze trochę wody na mocno napowietrzoną kranową.

maffdet
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Grudzień 06, 2011, 21:50:40 »

wielkie dzięki za podpowiedź, teraz siedzą w wodzie którą udało mi się uratować z akwarium
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #3 : Grudzień 06, 2011, 22:33:51 »

Śmiało dadzą radę , miskę przykryj jakąś siatką, może być nawet firanka, wtedy ewentualnie nie wyskoczą i będzie cyrkulacja powietrza. Musisz tylko częściej podmieniać niewielką ilość wody, najlepiej co jeden lub dwa dni.

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
maffdet
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Grudzień 08, 2011, 08:24:18 »

bocje już wylądowały w nowym szkiełku - przeżyły bez problemu, to chyba bardzo twarde osobniki. Nie wiedziałam że tak wysoko skaczą i za późno przeczytałam kolejny wpis żeby je nakryć. Kilku śmiałków wyskoczyło, na szczęście wszyscy uratowani.
Dziękuję za rady Cheesy
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: