lukaszn
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #15 : Grudzień 16, 2011, 21:34:24 » |
|
Zjadłem Pływają... tylko w trakcie focenia pewnie się ganiały w zielsku zresztą na jednym foto widać..
|
|
|
|
|
|
|
martynasobczyk
Nowy
|
|
« Odpowiedz #16 : Grudzień 17, 2011, 09:04:48 » |
|
ładne akwarium !! ale brzanki to wymagające ryby dużo pielęgnacji musisz mieć tylko brzanki bo one obdziubują inne ryby
|
|
|
|
|
|
|
lukaszn
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #17 : Grudzień 17, 2011, 09:24:56 » |
|
Czy ja wiem czy takie wymagające? Aby tylko papu miały Odnośnie tego że ryby dziubią to ja wiem... kilka kirysków mam bez płetw już ale żyją... próbują mi zbrojniki dziubać, ale zbrojniki się nie dają
|
|
|
|
|
|
|
lukaszn
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #18 : Grudzień 29, 2011, 22:58:10 » |
|
Akwarium przeszło kilka zmian a mianowicie:- Sprzedałem Brzanki - Aby wyłowić Brzanki musiałem powyrywać wszystkie ziele z akwarium - Zasadzenie na nowo akwarium - Zacząłem podawać nawozy i Co2 - Inwazja glonów - Zaczynanie bąbelkowania przez roślinki - Rozmnożenie się Zbrojnika Niebieskiego Aktualna obsada:Gupik x 30 Krewetki RC i babaulti x XX Zbrojnik Niebieski x 5 + ok 30młodych Kirysek Pstry x 10 Kirysek Spiżowy x 10 Oto kilka fotek: Tu proszę zauważyć różnicę pomiędzy tymi dwoma fotografiami. Różnica czasu między robieniem jednej i drugiej to ok 1 godzina. I wyraźnie widać jak na tej drugiej roślinki składają się w kielich do pory nocnej.. Ciekawe zjawisko.. bo roślinki wiedzą że zaraz będzie ciemno.. Klikaj tutaj to zobaczysz duże zdjęcie Klikaj tutaj to zobaczysz duże zdjęcie Klikaj tutaj to zobaczysz duże zdjęcie Klikaj tutaj to zobaczysz duże zdjęcie Klikaj tutaj to zobaczysz duże zdjęcie
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2012, 12:22:15 wysłane przez lukaszn »
|
|
|
|
|
lwica79
|
|
« Odpowiedz #19 : Grudzień 30, 2011, 00:45:49 » |
|
Tak ładnie Ci rośnie ta Heteranthera Paskowana a u mnie cholera wyginęła do reszty. A jak nazywa się roślina w prawym przednim rogu? Akwa świetnie wygląda, to pewnie sam wiesz... ale ..gdzie główny akcent, czyli rybki? Bez większych czegoś brak..
|
|
|
|
|
|
|
lukaszn
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #20 : Grudzień 30, 2011, 08:46:49 » |
|
Edytko na razie rybek większych nie planuję z powodu takiego aby mi się gupiki i krewetki rozmnożyły oraz młode zbrojniki podrosły... co do Heteranthery to chyba ta roślinka jako jedyna najładniej rośnie w akwarium i broni się przed glonami.... no i na niej zauważyłem bąbelki A wracając do większych rybek to myślę że złapałem od ciebie bakcyla na Paletki, lecz zanim je kupię to trochę poczytam
|
|
|
|
|
|
|
vento
|
|
« Odpowiedz #21 : Grudzień 30, 2011, 10:48:52 » |
|
ta roślina po prawej to chyba micranthemum umbrosum, ale słabo widać.
|
|
|
|
|
|
|
lukaszn
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #22 : Grudzień 30, 2011, 11:05:00 » |
|
Niee to jest Bacopa Caroliliana Przecież tej co podałeś nie ma w spisie na pierwszej stronie ..
|
|
|
|
|
|
|
grodek78
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #23 : Grudzień 30, 2011, 12:25:26 » |
|
Całkiem niezła aranżacja . Szczególnie podobają mi się korzonki. Szkoda tylko że takiego litrażu nie przeznaczyłeś na ciekawszą obsadę. Dla mnie baniak byłby bardziej interesujący z brzankami. To oczywiście tylko moje zdanie, każdy trzyma takie ryby jakie jemu się podobają . A ilość gupików to pewnie szybko Tobie wzrośnie, skoro na starcie masz już 30 sztuk.
|
|
|
|
|
|
|
lukaszn
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #24 : Styczeń 11, 2012, 20:13:10 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2012, 12:23:38 wysłane przez lukaszn »
|
|
|
|
|
tomes
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #25 : Styczeń 11, 2012, 22:34:17 » |
|
elegancko a jak tam z glonami - ustąpiły ??
|
|
|
|
|
|
|
lukaszn
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #26 : Styczeń 11, 2012, 22:39:50 » |
|
No właśnie nie bardzo chociaż jest już ich mniej... może dlatego że daję równą ilość co2 ....
|
|
|
|
|
|
|
tomes
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #27 : Styczeń 11, 2012, 22:52:41 » |
|
ziele naprawde ładnie rośnie i napewno wygra z glonami
|
|
|
|
|
|
|
lukaszn
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #28 : Styczeń 12, 2012, 08:40:39 » |
|
Niektóre roślinki już tnę i rozsadzam w celu zagęszczenia... a gąszcz mi potrzebny aby młode gupiki i krewetki mogły przetrwać jak wpuszczę skalary albo paletki.... i tu jest moje zastanowienie bo paletek trochę się boję, no i są sytuacje gdzie akwarium jest bez opieki przez kilka dni.... tylko ktoś przyjdzie wleje nawozy i da karmę co naszykowałem ... Planowana Obsada : Gupiki XXX Zbrojniki 6 Kiryski ok 20szt Krewetki XXX Mieczyki ok 15szt no i skalary albo paletki ok 8szt Dodam też że na wiosnę stawiam większy baniak, na razie buduję szafkę z Dębiny.....
Co2 daję 24/h w ilości 3b/s rozpuszczane w filtrze kubełkowym
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 12, 2012, 08:57:11 wysłane przez lukaszn »
|
|
|
|
|
tomes
Stały użytkownik
|