DorianUK
Zainteresowany
Memento Mori
|
|
« Odpowiedz #15 : Styczeń 02, 2012, 17:30:41 » |
|
Myślałem o lewej stronie koło kamienia??. Wie ktoś może co to za roślina rosnaca obok korzenia koloru czerwonego???
|
|
|
|
|
|
|
DorianUK
Zainteresowany
Memento Mori
|
|
« Odpowiedz #16 : Styczeń 03, 2012, 19:40:30 » |
|
I nikt niewie co to za roślina???
|
|
|
|
|
|
|
rodia
|
|
« Odpowiedz #17 : Styczeń 03, 2012, 20:21:42 » |
|
cabomba furcata
|
|
|
|
|
|
|
DorianUK
Zainteresowany
Memento Mori
|
|
« Odpowiedz #18 : Styczeń 03, 2012, 20:27:11 » |
|
Dziękuję. Piszą że jest trudna w urawie mi jak narazie rośnie bez żadnych problemów, jak ja dostałem była mała i zielona a teraz jest mocno czerwona, zobaczymy co z niej wyjdzie
|
|
|
|
|
|
|
DorianUK
Zainteresowany
Memento Mori
|
|
« Odpowiedz #19 : Styczeń 04, 2012, 20:54:33 » |
|
Wreszcie pozbylem się 2 kaskad i zastapilem filtrem zewnętrznym. Ale przynajmniej pojemniki z kaskad się przydały bo zamiast użyć deszczowni i zajmować miejsce w akwa wpiolem węże od filtrów w kaskad i wszystko ładnie pięknie jest na zewnątrz i nic nie widać, kiedyś zasypie je ceramika i będą służyć jako dodatkowe filtry.
|
|
|
|
|
|
|
breugnir
Nowy
|
|
« Odpowiedz #20 : Styczeń 04, 2012, 23:14:13 » |
|
Bardzo fajne akwa. Szczególnie kamienie mi się podobają. Osobiście usypałbym więcej żwiru. Wrzuć zdjęcia jak się woda wyklaruje
|
|
|
|
|
|
|
DorianUK
Zainteresowany
Memento Mori
|
|
« Odpowiedz #21 : Styczeń 04, 2012, 23:18:16 » |
|
Dziękuję. Kamienie zbierane na plaży. Zwiru jest sporo z 5 cm przy przedniej szybie 13cm przy tylnej.
|
|
|
|
|
|
|
DorianUK
Zainteresowany
Memento Mori
|
|
« Odpowiedz #22 : Styczeń 05, 2012, 21:00:25 » |
|
Ostatnio doszedł duży Heniek a dziś zasadzilem małego hemianthus callitrichoides cuba oraz Glossostigma elatinoides mam nadzieję że będzie ładny trawniczek i światło mu wystarczy takie jakie jest, już po zasadzeniu heniu zaczyna babelkowac. . Ciekawe ile rano sadzonek będzie pływać po akwarium. Tak zamontowane mam odpływ węży z kubelkow zaoszczedzam troszkę miejsca w baniaku oraz estetyka na +
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
|
« Odpowiedz #23 : Styczeń 06, 2012, 12:25:37 » |
|
ciekawe te filtry, pstryknij fotke jak będziesz je czyścić
|
|
|
|
|
|
|
DorianUK
Zainteresowany
Memento Mori
|
|
« Odpowiedz #24 : Styczeń 06, 2012, 12:33:52 » |
|
Ciekawie tylko wygląda. Wkłady są dość drogie a trzeba wymieniać co 2-4 tyg. Nie filtrują tak jak powinny jednym słowem kiszka. Nikomu nie polecam. . U mnie były w zestawie z akwarium więc nie miałem wyjścia.
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
|
« Odpowiedz #25 : Styczeń 06, 2012, 13:22:18 » |
|
no ale są płaskie, a wkład można by zastosować inny ? np biobale porcelanę gąbkę
|
|
|
|
|
|
|
DorianUK
Zainteresowany
Memento Mori
|
|
« Odpowiedz #26 : Styczeń 06, 2012, 13:54:20 » |
|
Pisałam wcześniej ze może zasypie je ceramika choć niewiem czy jest mi to potrzebne mam 2 kubelki Fluval 105 oraz inny 1400l h a baniaku 160l więc chyba wystarczy. Używał kiedyś ktoś z was kapsułek gliniano-nawozowych??? Dziś takie umiescilem w podłożu mam nadzieję że będą dobre.
|
|
|
|
|
|
|
Pethro
|
|
« Odpowiedz #27 : Styczeń 06, 2012, 23:58:19 » |
|
Są tak dobre ile kosztują hehe, imho lepsze są kapsułki ferki lub tropici. Moozna też podrasować te kulki gliniano torfowe kapsułkami osmocote do oczka wodnego, w tedy coś są warte
|
|
|
|
|
|
|
DorianUK
Zainteresowany
Memento Mori
|
|
« Odpowiedz #28 : Styczeń 07, 2012, 00:01:04 » |
|
No to lipa teraz to ich nawet nie wyciągnie. Czyli co kupić coś innego i wsadzić w podłoże czy zostawić narazie jak jest??? Kulki kupione z tej firmy http://www.thenutrientcompany.com/portfolio/tnc-plugs/
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2012, 00:07:05 wysłane przez DorianUK »
|
|
|
|
|
Pethro
|
|
« Odpowiedz #29 : Styczeń 07, 2012, 00:09:31 » |
|
No oczywscie mogą być zawsze to wiecej niz nic, ale są mało skuteczne w zaopatrywaniu roslin w pokarm. Produkty tropici i ferki są o niebo lepsze. Lepsze są nawet nawozy DIY
|
|
|
|
|
|
|
|