Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Dorian - 160l akwarium ogólne.
Strony: 1 2 [3] 4
  Drukuj  
Autor Wątek: Dorian - 160l akwarium ogólne.  (Przeczytany 9113 razy)
DorianUK
Zainteresowany
**

Memento Mori

« Odpowiedz #30 : Styczeń 07, 2012, 00:19:02 »

Czyli co polecacie do nawożenia prócz soli ponieważ mieszkam w uk i nigdzie niemoge ich znaleźć???
DorianUK
Zainteresowany
**

Memento Mori

« Odpowiedz #31 : Styczeń 08, 2012, 18:08:13 »

Czy myślicie że przy mojej obsadzie mógł bym mieć troszkę krewetek red cherry? Czy będą za małe do tych ryb co posiada niechcial bym kupić aby były posiłkiem dla moich ryb.
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #32 : Styczeń 08, 2012, 18:18:12 »

ja trzymam krewetki RC również z mieczykami które mają 12 cm, i nic przykrego im się nie dzieje, ale trzeba zabezpieczyć wloty filtra i liczyć się ze stratą młodych (urodzonych świeżo krewetek)

DorianUK
Zainteresowany
**

Memento Mori

« Odpowiedz #33 : Styczeń 08, 2012, 18:23:30 »

Kiedyś miałem 4 red cherry ale znikly był to czas kiedy było mniej roślinności. Może poczekam aż mech będzie troszkę większy.
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #34 : Styczeń 08, 2012, 18:30:25 »

jeśli nie masz ryby, która była by w stanie pochłonąć krewecię za 1 kłapnięciem dziobka to szukał bym innej przyczyny, u mnie kiedyś krewecia nawet podszczypywała panią mieczykową za ogon Cheesy moim zdaniem krewetki nie dadzą rady np przy pielęgnicach albo skalarach.

DorianUK
Zainteresowany
**

Memento Mori

« Odpowiedz #35 : Styczeń 08, 2012, 18:35:04 »

Boję się że pielęgniczka boliwijskie będą agresywne oraz barwniak czerwonobrzuchy bo jest dość duży i proporczykowiec . Ostatnio coś zabilo ghost Shrimp a była dość spora wiem że nie są tak szybkie jak cherry. Szkoda mi kupić żeby zostały zjedzone a tanie to one nie są.
Tak na marginesie barwniaki  będą składać ikre już 2 raz zobaczymy co z tego wyjdzie ostatnim razem nic nie było ale mam je dopiero niecały mc.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2012, 18:37:46 wysłane przez DorianUK » Zapisane
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #36 : Styczeń 08, 2012, 18:47:22 »

to kup na próbę dużą babaulti, nie wiem jak u ciebie ale u nas to koszt 50 groszy a więc niemal free i zobaczysz sam co i jak Smiley

DorianUK
Zainteresowany
**

Memento Mori

« Odpowiedz #37 : Styczeń 08, 2012, 18:52:37 »

W tym problem ze tu niema takiego wyboru jak w Pl a jedna red cherry to koszt 3 f (około 16zl) a ja chciałbym co najmniej 20 na początek. Może dokupie krewecie filtrujące tylko one niemaja tego czegoś w sobie hihi
DorianUK
Zainteresowany
**

Memento Mori

« Odpowiedz #38 : Styczeń 08, 2012, 19:01:26 »

Tak jak pisałem barwniaki złożyły ikre na korzeniu  Good !
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2012, 19:35:44 wysłane przez DorianUK » Zapisane
DorianUK
Zainteresowany
**

Memento Mori

« Odpowiedz #39 : Styczeń 09, 2012, 02:51:16 »

Jakie  gotowe nawozy mikro-makro polecacie z allegro.?? Może mógł bym się dogadać ze sprzedawca i wysłał by do Wielkiej Brytanii.
To wygląda ciekawie???
http://allegro.pl/nawoz-aqua-makro-mikro-gratisy-i2013173777.html
DorianUK
Zainteresowany
**

Memento Mori

« Odpowiedz #40 : Styczeń 09, 2012, 19:23:30 »

Dziś jednak zakupiłem 7 sztuk pstreznic marmurkowych rybki pięknie wyglądają. Nie mogłem się oprzeć czytałem wiele o tym gatunku i mam nadzieję że będą czuły się u mnie dobrze.
emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #41 : Styczeń 09, 2012, 22:54:53 »

Dziś jednak zakupiłem 7 sztuk pstreznic marmurkowych rybki pięknie wyglądają. Nie mogłem się oprzeć czytałem wiele o tym gatunku i mam nadzieję że będą czuły się u mnie dobrze.

Dawaj fotki tych pstrążenic.

Pośpiech w akwarystyce jest wskazany tylko w
czasie zbierania wody z podłogi

Mój baniaczek
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/240l-korzenie-i-galezie/
DorianUK
Zainteresowany
**

Memento Mori

« Odpowiedz #42 : Styczeń 09, 2012, 23:22:12 »

Przepraszam za jakość zdjęcia jutro zrobię coś lepszego.
Mam nadzieje że się podobają naprawdę są to piękne rybki oby się szybko zaklimatyzowaly.
DorianUK
Zainteresowany
**

Memento Mori

« Odpowiedz #43 : Styczeń 11, 2012, 23:40:25 »

Chyba nic z tego małego henka nie będzie bo barwniak czerwonobrzuchy cały czas wyrywa go z podłoża może zostało mi z 40% tego co było hmm macie może jakiś sposób na posadzenie małego henka w zarybionym akwarium??? Tak żeby nie został wyskubany??. Wie Huh Albo jakaś inna roślinę na trawniczek w moim baniaku??
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #44 : Styczeń 12, 2012, 12:32:02 »

Przywiąż Heńka nitką do czegoś cięższego (byle nie metalu) i zakop 1cm pod podłożem, już 2 x tak mi się udało i się przebił rósł ładnie.
Co do nawozów to polecę Aqua Art, już od dawana je stosuję i nie narzekam Smiley, a myślę, że i u ciebie powinny być dostępne, gdyż ta firma sprzedaje w wielu krajach.

Rybcie ładne, ostatnio widziałem w Krakowie na giełdzie koło 100 sztuk.

Strony: 1 2 [3] 4
  Drukuj  

Skocz do: