Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: akwa 75l obsada  (Przeczytany 2176 razy)
Baśpol
Stały użytkownik

« : Styczeń 18, 2012, 14:56:26 »

Witam.
Szukałem coś na ten temat ale nic sensownego nie znalazłem ( może źle szukałem?).
 Przygotowuję akwa 75l (74 x 35 x 29[dł. x wys. x szer.]). Zastanawiam się nad obsadą do tego baniaczka. Myślałem nad haremem 1+3 pielęgniczki kakadu. Co jeszcze mógłbym ''dorzucić''?

pozdrawiam papa

swoje2
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Styczeń 20, 2012, 09:54:12 »

Aby pozostać przy "ameryce" to neony, mniejsze bystrzyki, zwinniki, kiryski, otoski .... Gdybym miał wybierać dla siebie do tych pielęgniczek wrzuciłbym przede wszystkim stadko neonów.

- 1 + 3 wspomnianych kakadu
- 15-20 x neon (inessa, czerwony, czarny), / 2 x 10 szt dwóch gatunków
- 3 x otosek

Obsada raczej "bez szału" ale wydaje mi się, żę większą frajdę sprawić może dobre samopoczucie i zdrowy rozwój pielęgniczek - czyt. potomstwo Smiley

Ewentualnie zamiast kakadu może być harem pielęgniczek ramireza .
Baśpol
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Styczeń 22, 2012, 13:35:52 »

a moze zamiast otosków kiryski? tak moze 6 pand lub spizowych??

swoje2
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Styczeń 23, 2012, 21:03:27 »

Myślę, że przejdzie taka zamiana ...  akwa "w miarę" długie więc powinny znaleźć dla siebie miejsce.
Grundman
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Marzec 06, 2012, 11:05:39 »

Lepiej nie przesadzać z ilością, może się okazać, że lepszy będzie mniejszych harem: 1 + 2 wtedy samice będą miały więcej miejsca dla siebie.

Kiryski mogą konkurowac z pielęgniczkami o kryjówki na dnie. Po prostu przy dnie zrobi się wtedy tłoczno.

Jeśli otoski to w większej liczbie niż 3.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: