Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6
  Drukuj  
Autor Wątek: Cys - 25L - Beta-test  (Przeczytany 17763 razy)
cys
Nowy
*

« Odpowiedz #60 : Luty 10, 2012, 17:34:42 »

Poniżej link do mojego zbiornika 54L stojącego przy grzejniku, pod oknem Smiley
Da się Smiley

http://filipstanczykakwarium.tumblr.com/post/16936357929/54l-wreszcie-takie-jak-chcialem

Bardzo ładny baniaczek, coś takiego bym chciał mieć. Tylko u Ciebie pod oknem a ja bym musiał zrobić półkę przedłużającą parapet i dosłownie to by baniak stał na parapecie zasłaniając też światło do pokoju. Rybki też by nie miały za wesoło bo okno jest od strony południowej i potrafi podgrzać atmosferę Smiley Chociaż obmyślam jeszcze jedną miejscówkę ale to też wiąże się z $$ co zawsze boli

Damian12
Stały użytkownik

« Odpowiedz #61 : Luty 10, 2012, 18:02:56 »

Poniżej link do mojego zbiornika 54L stojącego przy grzejniku, pod oknem Smiley
Da się Smiley

http://filipstanczykakwarium.tumblr.com/post/16936357929/54l-wreszcie-takie-jak-chcialem

I dzięki temu nie potrzebujesz grzałki  Grin
kuba1006
Stały użytkownik

Crystal'ka :)

« Odpowiedz #62 : Luty 10, 2012, 19:49:31 »

Wszystko da się zmieścić, wystarczy lekkie przemeblowanie i gotowe ;P
cys
Nowy
*

« Odpowiedz #63 : Luty 13, 2012, 09:43:27 »

Odbyłem rozmowę z moja kochana Żoną przy porządkowaniu akwarium (aktualizacja na 1 stronie ( mały remanent który i tak przerobie jak przyjdą roślinki od Vento Smiley))
Po rozmowie o nowym akwarium rybki już są moje (focha walnęła że aż miło) i wylądowały w:

Mam wstępną zgodę na większy baniak, zapewne 112l ale po urlopie (sierpień). Problem polega na tym że ma stać w miejscu starego. Do tego muszę obniżyć blat w kuchni (by nie haczył o kontakty) i dodatkowo go wzmocnić by się nie załamał. Do tego jak wiadomo posiadany osprzęt nie wystarczy więc trzeba uzbierać na taki który podoła temu.

pietach
Bywalec

« Odpowiedz #64 : Luty 13, 2012, 12:36:07 »

Do tego jak wiadomo posiadany osprzęt nie wystarczy więc trzeba uzbierać na taki który podoła temu.
Filtr powinien wystarczyć pod warunkiem, że nie zrobisz przerybienia.
Ja w 300 litrach jadę na wewnętrznej gąbce i dwóch głowicach AQUAEL 350

Jak zmieścić 100 ryb w 1 litrze ?
Puszka szprotek i flaszka.
kuba1006
Stały użytkownik

« Odpowiedz #65 : Luty 13, 2012, 21:07:28 »

Filtr powinien wystarczyć pod warunkiem, że nie zrobisz przerybienia.

Chyba nie sądzisz, że ten filtr da radę w 112l. Moim zdaniem nie da. Lepiej kupić inny - mocniejszy. Wydajniejsza filtracja spowoduje to, że kolega Cys nie będzie miał problemów z baniakiem...
cys
Nowy
*

« Odpowiedz #66 : Luty 13, 2012, 21:42:51 »

Jeśli chodzi o filtr to padnie pewnie na aquael unimax 250 z tytułu montażu grzałki (wspieram też polskie firmy) a ten zostanie jako backup.
Chce mieć tylko 2 wężyki do baniaka tak by ładnie się to integrowało. Niestety belka też do wymiany bo ta nie da rady, jeszcze nie wiem czy cała pokrywa czy belka (muszę się jeszcze doszkolić w tej tematyce). Miałem pokrywę i jakoś nie przekonałem się do takiego rozwiązania (przez skraplanie wody rozwaliła się jarzeniówka (tak to jest z chińskimi produktami ale człowiek uczy się na błędach Smiley)). To wstępne plany, jeszcze podłoże itp. Cheesy

Baśpol
Stały użytkownik

« Odpowiedz #67 : Luty 14, 2012, 08:45:44 »

Według mnie belka ładniej wygląda. Jest dużo więcej światła i można patrzeć na ryby z góry. Sam do mojej 240-tki szykuję belkę. Pozdrawiam papa

kuba1006
Stały użytkownik

« Odpowiedz #68 : Luty 14, 2012, 09:58:04 »

Właśnie to tez zależy jakie ryby będziesz trzymał. Bo są takie, które muszą mieć pokrywę np. bojownik czy inne labiryntowe. Ryby mogą też wyskakiwać.
Do pokrywy można założyć ochronkę plastikową na świetlówki i po problemie.
cys
Nowy
*

« Odpowiedz #69 : Luty 14, 2012, 10:12:24 »

Właśnie to tez zależy jakie ryby będziesz trzymał. Bo są takie, które muszą mieć pokrywę np. bojownik czy inne labiryntowe. Ryby mogą też wyskakiwać.
Do pokrywy można założyć ochronkę plastikową na świetlówki i po problemie.
Sam jeszcze nie wiem, na pewno gupiki dla Żony bo jej się bardzo podobają, jeszcze nie znam docelowej obsady ale na pewno coś kolorowego Smiley

kuba1006
Stały użytkownik

« Odpowiedz #70 : Luty 14, 2012, 14:55:35 »

Polecam prętniki karłowate, bardzo fajne rybki, ale do nich potrzeba pokrywy bo to labityntowce.
cys
Nowy
*

« Odpowiedz #71 : Luty 14, 2012, 16:49:17 »

Dzięki uprzejmości Vento mój baniak nabiera kształtów (aktualizacja na 1 stronie). Za co bardzo dziękuję  Cheesy

cys
Nowy
*

« Odpowiedz #72 : Luty 14, 2012, 18:59:20 »

...

kuba1006
Stały użytkownik

« Odpowiedz #73 : Luty 14, 2012, 19:59:18 »

Dużo lepiej. Proponował bym pogrupować rośliny, bo na razie są rozłożone tak chaotycznie.
cys
Nowy
*

« Odpowiedz #74 : Luty 14, 2012, 20:05:48 »

Bo ja kocham chaos Smiley Jak Żona się dopadnie to może coś pozmienia a na razie czekam aż mi się ładnie wszystko rozrośnie. Teraz jeszcze jakoś ponawozić roślinki.

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6
  Drukuj  

Skocz do: