Dzięki uprzejmości znajomego akwarysty wszedłem w posiadanie nowego zbiorniczka-moje pierwsze w karierze OW
Piotrze-WIELKIE DZIĘKI!!!
Szkło 36x22x26h, czyli niecałe 21L full Opti White.
Oświetlenie AquaEl 11W.
Podłoże ADA AmazoniaI i piasek kwarcowy. ADA jest tylko pod eleocharisem-jakieś 0,5L, reszta to piasek.
Filtracja tymczasowo kaskada HBL. Czekam na wirnik do docelowego pod ten baniak filtra kubełkowego Eheim 2211
Dekoracje stanowią korzenie zakupione od znajomej akwarystki z Krakowa i naszej koleżanki z forum, oraz kamienie Knife Stone.
Flora eleocharis parvula, phoenix moss, christmas moss.
Fauna z racji rozmiarów będą tylko krewetki-jakie jeszcze nie wiem.
I widok całości pod oknem-54L po odświeżeniu aranżu i sporym cięciu hydrocortyle. Wyleciało jakieś 0,5kg mchu i wielki wór hydrocortyle. Teraz postaram się bardziej pilnować przyrostów, tak aby skały pozostały lepiej widoczne:
Nastąpiło też kilka zmian w kostkach. Wyleciały hamburgi, zostały głowice z drobną gąbką. Doszło trochę mchu, bolbitis i w najniższym inny korzeń umożliwiający większy dostęp do zbiornika:
Mamuśka z jajami:
25L z Yellow-młodziutkie microsoria thin leaf powoli się ukorzeniają, generalnie większych zmian brak
Widok całości po zachodniej stronie pokoju. Pomijając fakt, że fotki robię kiepskie, tu kompozycja z głównego zbiornika jest celowo niewyraźna (wymogi konkursowe). Tu tydzień po ostatnim już cięciu-teraz mam miesiąc na dokładne modelowanie i wysyłam
I to co hodowcy roślin uwielbiają-wzmożona fotosynteza
Od razu uprzedzam błędne domysły-akwarium nie jest po podmianie, ani świeżo po przycince-tak na prawdę wygląda codziennie kilka godzin po odpaleniu całego światła-jak woda gazowana
Jak widać fotograf ze mnie słaby, więc nadrabiam ilością zdjęć