No i regalik stoi, zalany i zakrewetkowany
Problemów było wiele, głównie z podłożem, wypławkami, filtracją, natlenieniem, wytrzymałością niby przemysłowego regału i setką innych.
Finalnie okazało się, że akwaria trzeba przykryć, zmienić głowice na filtry Mini Pat, podłoże dla krewetek, teoretycznie cudowne, okazało się co najmniej słabe, a pro roślinne osiągało najlepsze wyniki. Względy estetyczne też miały spory wpływ na funkcjonowanie mebelka...
Większość widać poniżej:
I na koniec mój ogródek...
Na potrzeby tworzonych nowych zbiorników, powstał mały "przydomowy ogródek", który ma dostarczać potrzebnych do kolejnych aranżacji, najczęściej używanych gatunków
Z braku miejsca baniaczek stanął w szafce pod głównym zbiornikiem. Jak już zalałem go wodą, posadziłem rośliny w "grządkach", podłączyłem sprzęt, strasznie mi się spodobał, więc postanowiłem się pochwalić... Małe a cieszy-głównie kolorami
Aranżu brak, kompozycji wymyślnej też, ale mi się podoba, więc proszę
Trochę danych technicznych:
Zbiornik: 30L 40x25x30cm OW szlifowane, bez polerki made in Plantica
Filtracja: Aquael Pat Mini
Oświetlenie: lampa a'la ADA z dwiema żarówkami energooszczędnymi 15W 865
Co2: z butli wysokociśnieniowej na dyfuzor ze spiekiem ceramicznym
Podłoże: ADA Amazonia I, Pro Soil Aquatic-Nature
Nawożenie: Kapsułki Ferka Rosetta do podłoża, K2So4, Ferka Aquatilizer, Macro Planta Gainer
Flora: Rotala Colorata
Rotala Green
Ludwigia Arcuata
Elatine Triandra
Crassula Helmsii
Fauna: Brak i to pozostanie bez zmian, bo Co2 podawane tyle, że zawstydziłbym niejednego producenta wody gazowanej