mrs
:)
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #165 : Październik 16, 2013, 08:15:51 » |
|
Ja z innej beczki. Vento, kupiłeś mieszkanie?
|
|
|
|
|
|
|
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #166 : Październik 16, 2013, 09:22:28 » |
|
A ja wrócę do tematu trawy Właśnie mnie się zdawało, ze to elatine tam rośnie bujnie i ją bym chciała, bo u mnie jej było swego czasu dobrze, ale w sumie może być i Staurogyne, choć ta nigdy nie lubiła mojego traktowania
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
|
« Odpowiedz #167 : Październik 17, 2013, 13:13:50 » |
|
Baniaczek bardzo mi się podoba, choć w kontach jak i często u mnie bywa, najciemniej . Pozdrowienia z Krakowa
|
|
|
|
|
|
|
vento
|
|
« Odpowiedz #168 : Październik 18, 2013, 01:31:07 » |
|
Ja z innej beczki. Vento, kupiłeś mieszkanie?
Kupiłeś i wczoraj odebrałeś klucze Radochę mam jak dziecko z pierwszej gwiazdki w święta! A ja wrócę do tematu trawy Właśnie mnie się zdawało, ze to elatine tam rośnie bujnie i ją bym chciała, bo u mnie jej było swego czasu dobrze, ale w sumie może być i Staurogyne, choć ta nigdy nie lubiła mojego traktowania elatine u mnie strasznie kapryśna była-rosła jak szalona, ale po przycince wyglądała strasznie i tak już zostawała w stanie skrajnej agonii... a teraz "z nienacka" wyrosła sobie sama z siebie i rośnie pięknie. całą rezerwuję dla Ciebie Gosiu, jak i pół staurogyne Baniaczek bardzo mi się podoba, choć w kontach jak i często u mnie bywa, najciemniej . Pozdrowienia z Krakowa W kontach u mnie jest tyle samo światła co w środku, bo T5 80W mają po 148cm długości, ale zawsze staram się tam jakieś microsoria umieścić (chyba z nawyku po T8) i nie bardzo rosną przy takim solarium, więc baniak sprawia wrażenie niedoświetlnych boków... A ja czekam na Twoje aktualizacje!!! Na regał przede wszystkim!
|
|
|
|
|
|
|
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #169 : Październik 18, 2013, 15:28:14 » |
|
Hahaha, ja wiem, ze jesteś hojny ale gdzie ja tyle zielska zmieszczę? Po garści powiedzmy
|
|
|
|
|
|
|
Tola
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #170 : Październik 20, 2013, 10:44:39 » |
|
Vento gratuluje przeprowadzki Skąd ja znam te emocje i radochę Baniaczek nawet po koszeniu wygląda zacnie, jak zawsze zresztą
|
|
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #171 : Październik 21, 2013, 09:00:17 » |
|
Kupiłeś i wczoraj odebrałeś klucze Radochę mam jak dziecko z pierwszej gwiazdki w święta! Jak tam, mieszkanie już oblane?
|
|
|
|
|
|
|
vento
|
|
« Odpowiedz #172 : Październik 22, 2013, 09:38:26 » |
|
Vento gratuluje przeprowadzki Skąd ja znam te emocje i radochę Baniaczek nawet po koszeniu wygląda zacnie, jak zawsze zresztą Dzięki Jak tam, mieszkanie już oblane? Na razie nie ma na to czasu, bo sporo teraz muszę siedzieć w pracy, a każdą wolną chwilę poświęcam na doprowadzaniu chaty do stanu używalności. Nie wiem jakim cudem, ale do końca listopada muszę się tam przeprowadzić, a ze stanu deweloperskiego do mieszkaniowego daleka droga :/
|
|
|
|
|
|
|
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #173 : Październik 22, 2013, 12:59:25 » |
|
Nie wiem jakim cudem, ale do końca listopada muszę się tam przeprowadzić, a ze stanu deweloperskiego do mieszkaniowego daleka droga :/
Do zrobienia, ale faktycznie czasu mało Zależy jak się ekipa wykończeniowa sprawi. Bo samemu "po pracy" to niestety niewiele się udaje zrobić. Przynajmniej u mnie moja część roboty ciągnęła się niemiłosiernie
|
|
|
|
|
|
|
vento
|
|
« Odpowiedz #174 : Październik 24, 2013, 21:07:16 » |
|
Do zrobienia, ale faktycznie czasu mało Zależy jak się ekipa wykończeniowa sprawi. Bo samemu "po pracy" to niestety niewiele się udaje zrobić. Przynajmniej u mnie moja część roboty ciągnęła się niemiłosiernie Ekipa wykończeniowa to ja, moja kobieta, przyszły szwagier i dorywczo (do specjalistycznych zadań) kilku znajomych specjalistów-elektryk, parkieciarz i hydraulik. Się kasy nawydawało na kafelki, deski podłogowe i sprzęt, to na ekipę już nie starczyło Ale pierwszą rzeczą po wejściu na mieszkanie, był wybór odpowiedniego miejsca pod akwaria Reszta to sprawy drugoplanowe
|
|
|
|
|
|
|
sebtul
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #175 : Październik 24, 2013, 23:05:52 » |
|
I jaki będzie wymiar nowego szkiełka? Ja dziś zamówiłem szafkę pod szkiełko 150x60x70h. W połowie wakacji zakończyłem ostatnią część prac po zakupie mieszkania i teraz z czystym sumieniem mogę zbierać kasę na przyjemności.
|
|
|
|
gg - 4479432
|
|
|
mrs
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #176 : Październik 25, 2013, 09:24:59 » |
|
Ekipa wykończeniowa to ja, moja kobieta, przyszły szwagier i dorywczo (do specjalistycznych zadań) kilku znajomych specjalistów-elektryk, parkieciarz i hydraulik. Się kasy nawydawało na kafelki, deski podłogowe i sprzęt, to na ekipę już nie starczyło Skąd ja to znam Kilka lat temu po pracy jechaliśmy z żoną do świeżo kupionego mieszkania i do 24-1 rano pracowaliśmy żeby jak najszybciej się wprowadzić. A o 5 rano wstawało się do pracy i tak cały miesiąc Dziś już bym się tak nie poświęcał, ale mimo wszystko wspominam to z uśmiechem
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #177 : Październik 25, 2013, 09:56:02 » |
|
Spamujecie aż zęby bolą...
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #178 : Październik 25, 2013, 10:04:17 » |
|
Spamujecie aż zęby bolą...
No i dobrze, przynajmniej jest co poczytać. Ja się tak nie poświęcałem, moje wrodzone lenistwo mi nie pozwoliło
|
|
|
|
|
|
|
vento
|
|
« Odpowiedz #179 : Październik 25, 2013, 16:08:55 » |
|
I jaki będzie wymiar nowego szkiełka? Ja dziś zamówiłem szafkę pod szkiełko 150x60x70h. W połowie wakacji zakończyłem ostatnią część prac po zakupie mieszkania i teraz z czystym sumieniem mogę zbierać kasę na przyjemności. Na razie inwestycji w szkła nie będzie... z przyczyn jasnych Zostaje szkło 375L i 54L z nowym aranżem w stylu mizube z niemal samymi bucefkami. Może jeszcze przed wyprowadzką wrzucę jakieś fotki, bo to szkło przewożę w całości z aranżem i częścią wody. 375L dostanie nową kompozycję, ale raczej tych samych roślin, bo... lubię je po prostu. Tylko trochę nowego podłoża dosypię. Korzenie inaczej ułożę i wreszcie zawieszę lampę Może jakiś jeden lub dwa rarytasiki się w nim znajdą, ale to się jeszcze zobaczy na ile finanse pozwolą. Ja się tak nie poświęcałem, moje wrodzone lenistwo mi nie pozwoliło Uwierz-leń ze mnie pierwsza klasa; moimi ulubionymi słowami są "jutro" i "później" Ale jak mus to mus. Chyba że znasz wykończeniowców wolontariuszy Spamujecie aż zęby bolą...
Teoretyzujemy na temat możliwości inwestycji (lub raczej jej braku) w większy baniak Ale kiedyś stanie 250x70x60h Kiedyś...
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2013, 16:12:26 wysłane przez vento »
|
|
|
|
|
|