Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7
  Drukuj  
Autor Wątek: pawel81 - NATURE ZONE 240  (Przeczytany 22739 razy)
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #45 : Marzec 30, 2012, 08:35:33 »

Ducze, mogę wyluzować wszędzie i zawsze, ale przy Drago się nie da, pisze o naturalności i warunkach dla ryb, jak gdyby naturalnym środowiskiem było wyrwanie 500 litrowego obszaru rzecznego w szkło, ale to już na tym etapie było by nie naturalne, wiec jeśli ma pisać tylko po to by się czepiać to niech tego nie robi.

Ludzi powinno się zachęcać i stopniowo poszerzać ich wiedzę.
To że będzie nas więcej tylko stawia nas w lepszej sytuacji. Każdą osobę na forum powinno darzyć się szacunkiem i zrozumieniem, natomiast Drago twierdzi wyższość nad innymi ludźmi, jest rasistą, o czym jawnie napisał w postach wyżej i on śmie kogokolwiek pouczać ? Ludzie drodzy  Roll Eyes

Bo chyba dlatego Linnaeus w 1758 opisał nasz gatunek jako Homo sapiens że podobno myślimy i rozumiemy. Ja jednak czytając od jakiegoś czasu fora, oraz komentarze na niektórych stronach akwarystycznych, absolutnie się z tą nazwą gatunkową się nie zgadzam, rodzajowa jest prawidłowa.

O tu dał tego przykład Wink
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2012, 08:37:48 wysłane przez Anubis-RE » Zapisane

margin
Bywalec

« Odpowiedz #46 : Marzec 30, 2012, 11:17:32 »

Drago, dla mnie nie jesteś akwarystą, zejdź z tego forum i zajmij się uprawą karpi, bo do tego się nadajesz.

Pokaż chłopakowi swoje akwarium, niech je zobaczy i stwierdzi sobie czy choć w 1% mu o takie akwarium chodzi, jeśli nie, to nie odzywaj się w temacie, którego nie rozumiesz nawet w 1%.

Na temat forumowiczów więcej się nie wypowiadaj bo tylko wszystkich irytujesz swoją osobą!

Nie wypowiadaj się w imieniu wszystkich forumowiczów, bo przez takich jak Ty naprawdę wartościowi i mądrzy ludzie powoli opuszczają to forum.
Zaiste wyższym stopniem wtajemniczenia akwarystycznego cech*e się ten co obsadzi 99% dna chwastami, truje ryby nawozami i gazuje CO2, a na dokładkę wali im po oczach "halogenami". Od Drago wiele się nauczyłam i nie czułam nigdy jego wyższości, chyba prezentuje ją tylko w stosunku do zakutych łbów, które go nie rozumieją i nie potrafią czytać ze zrozumieniem (i pisać z sensem) Wściekły

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #47 : Marzec 30, 2012, 11:24:29 »

margin. Przykro mi jeśli Ciebie w jakiś sposób uraziłem.

Natomiast Drago uważa, że rybom w jego akwariach jest lepiej niz w naturze, bo skoro stawia przede wszystkim na dobro ryb,  a nie na swoje akwarytyczne widzimisie (czyli ludzki egoizm) to musi być pewien, że zaplacil kase za wylowienie ryb z ich naturalnego środowiska po to, by polepszyć im byt lub przynajmniej utrzymać na niegorszym poziomie w swoich zbiornikach, a jesli twierdzi, że rybie bedzie lepiej w akwarium niz w naturze - no to przeczy sam temu że sie zna na rzeczy.

Co do mojego sposobu na akwarium, to nie jest raczej tak jak piszesz, i chyba nie czytałaś nigdy na temat moich akwarii.

Ja mam 2 szkiełka w których nawożę, ale nie ma w nim rybek tylko krewetki, rybki trzymam w bańce z ograniczoną ilością roślin i nie stosuje tam ani miligrama nawozów czy innej chemii.

mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #48 : Marzec 30, 2012, 11:40:57 »

Drago uważa, że rybom w jego akwariach jest lepiej niz w naturze, bo skoro stawia przede wszystkim na dobro ryb,  a nie na swoje akwarytyczne widzimisie (czyli ludzki egoizm) to musi być pewien, że zaplacil kase za wylowienie ryb z ich naturalnego środowiska po to, by polepszyć im byt lub przynajmniej utrzymać na niegorszym poziomie w swoich zbiornikach, a jesli twierdzi, że rybie bedzie lepiej w akwarium niz w naturze - no to przeczy sam temu że sie zna na rzeczy.
Drago uważa, że akwarystyka to przede wszystkim ryby.
Nigdy nie napisał, że rybom jest lepiej w jego baniakach niż w naturze.
Za to setki razy pisał, że należy dla nich stworzyć jak najlepsze warunki.
Nie wiem skąd Ty bierzesz te rewelacje w swoich postach...
Wypowiadanie się za innych forumowiczów i przeganianie jednego z nich z forum nie wystawia Ci najlepszego świadectwa, niestety...
I pomyśleć, że jeszcze nie tak dawno robiłeś za strażnika forumowej moralności i "wstydziłeś się" za wypowiedzi innych ludzi...

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #49 : Marzec 30, 2012, 11:53:47 »

Mrs, osoby, które są na tym forum dostatecznie długo, dobrze wiedzą, że jest dosłownie kilka tylko osób, oscylował bym przy ilości 5 do 7 osób, które bronią się na wzajem.
Ty i Drago jesteście w śród nich.

Wystąpienie mirgin mnie zdziwiło, bo nie miałem wcześniej przyjemności, ale cóż  Roll Eyes.

Jeśli w obronie drago stanął by Rodia, Vento, Mirmil, Michał, no nie wiem sam, ktokolwiek spoza waszego kręgu to może bym się przejął i zrezygnował z tego forum, ale często rozmawiam z innymi forumowiczami, którzy mają na wasz temat jedno zdanie Wink. Dodam, że cześć z nich zrezygnowała z tego forum dzięki wam właśnie. Brawo.

pawel81 Na twoim miejscu bym się im nie dał, bo w porównaniu do tych kilku osób zaczynasz całkiem nieźle, masz wyobraźnie i swój styl, jeśli będziesz chciał go utrzymać, to będziesz besztany tak jak ja przez te kilka osób aż założysz w końcu baniak z jakimś nurzańcem w koncie bańki i 5 rybami na krzyż o LEDdzie nad bańką nie wspomnę Cheesy

Zmień forum na roślinne, lub pół roślinne lub olej ich wypowiedzi. Pogadaj z innymi forumowiczami na PW na ich temat. Wink
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2012, 11:59:51 wysłane przez Anubis-RE » Zapisane

Baśpol
Stały użytkownik

« Odpowiedz #50 : Marzec 30, 2012, 11:58:27 »

Dobra chłopaki uspokójcie się. Paweł pokazał swoje akwarium a w tu wyjeżdżacie z nie wiadomo czym i z tego wątku zrobiła się taka rozmowa jak na PW. Odsapnijcie. Pozdrawiam...

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #51 : Marzec 30, 2012, 12:16:50 »

Jeśli w obronie drago stanął by Rodia, Vento, Mirmil, Michał, no nie wiem sam, ktokolwiek spoza waszego kręgu to może bym się przejął i zrezygnował z tego forum ale często rozmawiam z innymi forumowiczami, którzy mają na wasz temat jedno zdanie Wink. Dodam, że cześć z nich zrezygnowała z tego forum dzięki wam właśnie. Brawo.
Nikt od nikogo nie namawia na rezygnowanie z forum.
Nikt nikogo nie namawia na pozostanie na nim.
A gadanie, że ktoś przez kogoś zrezygnował jest bez sensu.
Ja też mogę wymienić kilku użytkowników którzy przestali się pojawiać na forum lub robią to sporadycznie. Dorobić do tego ideologie i na koniec kogoś o to personalnie oskarżyć, dodając sarkastyczne "brawo".

pawel81 Na twoim miejscu bym się im nie dał, bo w porównaniu do tych kilku osób zaczynasz całkiem nieźle, masz wyobraźnie i swój styl, jeśli będziesz chciał go utrzymać, to będziesz besztany tak jak ja przez te kilka osób aż założysz w końcu baniak z jakimś nurzańcem w koncie bańki i 5 rybami na krzyż o LEDdzie nad bańką nie wspomnę Cheesy
Ale komu on się ma nie dawać?
Czy ktoś napisał, że ma zmienić aranż?
Czy ktoś powiedział, że baniak jest brzydki?
Obsada dobrana fatalnie, ale to nic – bijmy brawo, tylko po to by komuś udowodnić, że nie ma racji. Postawa iście godna naśladowania.

chodys1910
Bywalec

« Odpowiedz #52 : Marzec 30, 2012, 12:17:46 »

Mi Akwarium sie podoba.  Cheesy

Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką
Ropek
Bywalec

« Odpowiedz #53 : Marzec 30, 2012, 12:21:17 »

W sumie chodzi chyba o wyjaśnienie faktu, że sporo osób ma błędne przekonanie, że ryby żyją sobie w takich bajkowych,
kolorowych, jasnych klimatach. Ludzie budują mega zarośnietę baniaki z pełną świadomością, że rybom jest idealnie.
No bo zwierzeta żyją w lesie, na łące, na bagnach, wszedzie tam gdzie zielono.
Ale podwodą jest inaczej, pojęcie "naturalny" dla rybiego oka jest zgoła inne niż dla oka ludzkiego. I nawet jak te rybki żyją,
trą się, to wcale im nie jest "jak w domu".

I prawda jest taka, że jak ktoś ma akwarium japońskie to ciśnie wszystko we flore, aranżacje,
a ryby schodzą na dalszy plan, ot tak żeby ładnie to wyglądało, żyło, a jedoczesnie nikt sie nie czepiał, że przerybione, że za duże.

« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2012, 12:25:53 wysłane przez Ropek » Zapisane

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #54 : Marzec 30, 2012, 12:27:33 »

Ropek, myślisz, że w takiej bance

Jest rybom źle ?
Mają mało przestrzeni ?
Mają za jasno i nie mają cieni ?
Akwarium jest przerybione ?

Pomijając, że nie cierpię gościa który stoi z tyłu, nie sadzę by rybom było gorzej niż u Drago  Cool

Ropek
Bywalec

« Odpowiedz #55 : Marzec 30, 2012, 12:42:50 »

Tak, np. o takiej.
Nie ma to wiele wspólnego z naturalnym środowiskiem ryb.

i nie chodzi że będzie źle, czy przerybione, tylko po prostu nie ma takich kilmatów w jeziorze, czy w rzece.
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2012, 12:47:46 wysłane przez Ropek » Zapisane

chodys1910
Bywalec

« Odpowiedz #56 : Marzec 30, 2012, 12:44:00 »

Kazde ale to każde akwarium nie odzwierciedli naturalnego srodowiska. A Kazdy organizm potrafi sie przystosować do warunków.

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #57 : Marzec 30, 2012, 12:44:39 »

Jest rybom źle ?
Mają mało przestrzeni ?

Pomijając, że nie cierpię gościa który stoi z tyłu, nie sadzę by rybom było gorzej niż u Drago  Cool
Jak dla mnie Anubis skompromitowałeś się na maxa wklejając akurat takie zdjęcie...

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #58 : Marzec 30, 2012, 12:48:39 »

Ropek, tak jak pisze chodys, nikt nie odzwierciedli naturalnego środowiska, ani ty ani ja ani Drago, można tylko stwarzać jego pozory tak by rybom było w miarę naszych możliwości dobrze oraz, by nam patrzącym na to z boku też się podobało, by było to estetyczne. Po co komu błoto w bańce w salonie z 500 litrami wody i 7 rybami których i tak nie będzie widać ?  Czy ty tak właśnie robisz akwarium ? odpowiem Ci, nie  Cool

Kazde ale to każde akwarium nie odzwierciedli naturalnego srodowiska. A Kazdy organizm potrafi sie przystosować do warunków.

Jest rybom źle ?
Mają mało przestrzeni ?

Pomijając, że nie cierpię gościa który stoi z tyłu, nie sadzę by rybom było gorzej niż u Drago  Cool
Jak dla mnie Anubis skompromitowałeś się na maxa wklejając akurat takie zdjęcie...

A ty pisząc to mega mądre zdanie (długo nad nim myślałeś Wink )
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2012, 12:50:31 wysłane przez Anubis-RE » Zapisane

chodys1910
Bywalec

« Odpowiedz #59 : Marzec 30, 2012, 12:53:01 »

"Po co komu błoto w bańce w salonie z 500 litrami wody i 7 rybami których i tak nie będzie widać ? "
hahahahaha - spadłem z krzesła  Grin

Kazdy robi akwarium z innego względu jeden zeby były sobie rybki , drugi zeby mu sie rozmnożyły a trzeci tak jak ja czerpie przyjemność z pracy nad nim i patrzenia na nie , jak rośliny rosną i rybki pływają.

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7
  Drukuj  

Skocz do: