Że tak się zapytam; jak tam bojek vs gupik? Ja nie ryzykowałem takiego połączenia
A tak swoją drogą ładnie to wygląda.
Dzieki, jest jeszcze pare rzeczy do zrobienia...ale w sumie to zaczyna jakos nawet wygladac..(niebo lepeiej niz bylo poprzednio)
co do gupikow to nie ma problemu, bojownik byl pierwszy w akwa, w ogole sie nimi nie interesuje i na odwrot, gupiki zajete soba,bojownik samicami...
Według podanych przez Ciebie wymiarów akwarium ma 132L ;] Jest wysokie i głębokie co sprawia wrażenie mniejszego niż faktycznie jest. Masz 30 ryb plus 6 krewetek - poczekaj tylko aż Ci się podłoże zapełni syfem i nie nadążysz tego czyścić

Zaczął bym się rozglądać za dodatkową filtracją, albo zabrał kilka ryb - doradzam z własnego doświadczenia. Reszta (roślinki, wygląd, światło itd.) ok.
Pozdrawiam
fr0t
na stronie producenta Juwel Lido120 pisze ze pojemnosc to 120l, akwarium faktyczne dosc wysokie w ksztalcie kwadradtu, tak szczerze to troche mnie ogranicza ,czasem ciezko cos wymyslic, wolalbym ciut nizsze i dluzsze..no ale ciesze sie z tego co mam..filtr jak narazie wyrabia obsada taka sama od paru miesiecy, gupikow moze bym sie pozbyl ale to ulubience corki...
co do akwarium chcialbym sprobowac z malym henkem na przodzie ale wydaje mi sie ze za malo swiatla i akwarium za wysokie..