Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Sprzęt, technika akwarystyczna « Dobry, niedrogi filtr do 120L. Musi być cichy.
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Dobry, niedrogi filtr do 120L. Musi być cichy.  (Przeczytany 10625 razy)
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #15 : Sierpień 03, 2012, 20:29:49 »

Baniak to 120 l z roslinami + 12 jarzeńców.

Jest to akwarium low-tech czyli na podlozu ziemi ogrodowej pod czarnym bazaltem.

Nie mialem z nim nigdy problemow, poprostu spalił mi sie filtr Hailea 700 i teraz musze kupic inny. Dlatego pytam, który jest cichy?
Chyba zdecyduje sie na Aquael Fan-2 lub nawet Fan-1. CHodiz o to, zeby byla jakas filtracja i ruch wody. Zbiornik regularnie odmulam wiec uzywanie tutaj filtra kubelkowego to w moim wypadku strata kasy. Moze jezeli kiedys zmienie obsade, zwieksze ilosc ryb lub gatunek to o tym pomysle, ale na razie na to sie nie zanosi. Nie jestem zwolennikiem przerybiania. zazwyczaj mam stado 12-14 niewielkich kasaczowatych jednego gatunku i nic wiecej. Bardizej skupiam sie na tym aby rośliny dobrze rosły i jak na razie opcja low-tech sprawdza sie znakomicie.
Jeśli istotnie jest to LT to wystarczy Ci sama głowica która będzie powodować ruch wody.
Jeśli chodzi o filtracje czysto mechaniczną do FAN będzie dobrym wyborem.

Piranha
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Sierpień 03, 2012, 21:31:27 »

No i też tak właśnie myślę, dlatego po awarii hailea zależy mi na czymś pewniejszym, nie chińszczyźnie.
klasyka
Bywalec

« Odpowiedz #17 : Sierpień 04, 2012, 11:59:51 »

ja  w 120 litrach  mam fan 2   i do tego kubełek

12L - 25l -30l -63l -130l -300l były
aktualnie  130 , 63
badrass
Bywalec

Mówi sie trudno i płynie sie dalej...

« Odpowiedz #18 : Sierpień 04, 2012, 22:00:32 »

Baniak to 120 l z roślinami + 12 jarzeńców.

Jest to akwarium low-tech czyli na podłożu ziemi ogrodowej pod czarnym bazaltem.

Nie mialem z nim nigdy problemów, po prostu spalił mi sie filtr Hailea 700 i teraz musze kupic inny. Dlatego pytam, który jest cichy?
Chyba zdecyduje sie na Aquael Fan-2 lub nawet Fan-1. Chodzi o to, żeby była jakaś filtracja i ruch wody. Zbiornik regularnie odmulam wiec używanie tutaj filtra kubełkowego to w moim wypadku strata kasy. Może jeżeli kiedyś zmienię obsadę, zwiększę ilość ryb lub gatunek to o tym pomysle, ale na razie na to sie nie zanosi. Nie jestem zwolennikiem przerybiania. zazwyczaj mam stado 12-14 niewielkich kąsaczowatych jednego gatunku i nic więcej. Bardziej skupiam sie na tym aby rośliny dobrze rosły i jak na razie opcja low-tech sprawdza sie znakomicie.
Mam wrażenie, że chodzi o nabijanie postów, bo pytasz o filtr wiedząc o tym , że miałeś  Hailea 700.
No i jesteś twardziel, bo masz baniak na ziemi i rzekomo kontrolujesz przerybienie  Grin.
Mnie na to nie nabierzesz - jestem pewny, że okłamujesz siebie i zasiewasz zamęt na forum
A i jeszcze Twoja ortografia prosi się o to abyś znalazł sobie hobby w zakresie poprawnej polszczyzny.
Pozdrawiam

Było.... wiele baniaków ale najbardziej tęsknię do tego pierwszego, gdzie nie miałem żadnych doswiadczeń, a każdy nowy listek zielska cieszył, aż serducho kołatało.
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #19 : Sierpień 05, 2012, 09:10:13 »

Mam wrażenie, że chodzi o nabijanie postów, bo pytasz o filtr wiedząc o tym , że miałeś  Hailea 700.
No i jesteś twardziel, bo masz baniak na ziemi i rzekomo kontrolujesz przerybienie  Grin.
Mnie na to nie nabierzesz - jestem pewny, że okłamujesz siebie i zasiewasz zamęt na forum
A i jeszcze Twoja ortografia prosi się o to abyś znalazł sobie hobby w zakresie poprawnej polszczyzny.
Pozdrawiam
Skąd u Ciebie tyle uszczypliwości, Badrassie?
Kolega po prostu zadaje pytania tak, by uzyskać satysfakcjonującą dla siebie odpowiedź, albo ma po prostu LT i tyle.

Piranha
Stały użytkownik

« Odpowiedz #20 : Sierpień 05, 2012, 14:34:58 »

Widać, że i na tym forum cenzura nie brakuje.
Inne fora akwarystryczne już dawno pozostawiają wiele do życzenia i chyba na tym niebawem będzie tak samo.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 05, 2012, 15:00:18 wysłane przez A-smi » Zapisane
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #21 : Sierpień 05, 2012, 21:38:24 »

Jeśli będziesz zainteresowany Piranha, to w dziale sprzedam na forum wystawiam mój kubełek JBL e700, gwarantuję że jest niesłyszalny i możemy się dogadać że wyjdzie cię w cenie fzn-2

baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #22 : Sierpień 06, 2012, 17:37:53 »

Widać, że i na tym forum cenzura nie brakuje.
Inne fora akwarystryczne już dawno pozostawiają wiele do życzenia i chyba na tym niebawem będzie tak samo.

Za to ty się mocno udzielasz tylko jak masz jakiś problem. Jakoś ludzie chcą ci tu pomóc choć ich wyzywasz.

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
Piranha
Stały użytkownik

« Odpowiedz #23 : Sierpień 07, 2012, 17:24:07 »

Jasne szczegolnie badrass mi pomogl  Grin
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #24 : Sierpień 07, 2012, 19:31:28 »

No to co w końcu kupisz?

Fear28
Nowy
*

« Odpowiedz #25 : Sierpień 29, 2012, 09:33:57 »

Polecam JBL E701 cena przystępna,filtr cichutki i mało pradu pobiera Smiley

Mój Zbiornik: 124 L +Pokrywa
Filtracja:  JBL E701 700L/h
Światło:  1x20W Flora-Glo  1x20W Aqua-Glo
Temp:    Grzałka Tetra-Tec 100W z termostatem
Napowietrzanie: Brzęczyk SERA + Kamień napowietrzający
Podłoże: żwirek
Piranha
Stały użytkownik

« Odpowiedz #26 : Wrzesień 14, 2012, 07:07:41 »

Wybor padl na Fan 1 Aquael. I to mi w zupełnosci wystarcza.
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: